• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #418113  autor: kerim36
 20 lip 2010, 09:39
Witam

Stacja Orange w lokalizacji:
Bielsko-Biała, Slaskie
ul. Warszawska 5 - biurowiec BPBP S.A.

Czy ktos moze mi odpowiedziec czy ma odpalone hspa 7,2??
Dzisiaj ok 8:00 sprawdzajac na antenie zewn kierunkowej i osiagjac poziom sygnalu w okolicach 71-78dbm nie moglem przekroczyc 400-450kbs

Z gory dzieki za odpowiedzi

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#418205  autor: Patryk_
 20 lip 2010, 18:07
kerim36 pisze:Czy ktos moze mi odpowiedziec czy ma odpalone hspa 7,2??
Najpewniej tak.

[ Dodano: 2010-07-20, 18:12 ]
kerim36 pisze:Dzisiaj ok 8:00 sprawdzajac na antenie zewn kierunkowej i osiagjac poziom sygnalu w okolicach 71-78dbm nie moglem przekroczyc 400-450kbs
Pytanie, czy nie przelogowałeś się czasem na Czechowicką 43, bo ta stacja właśnie jest dość nieciekawa z uwagi na transmisję realizowaną tymczasową radiolinią o niskiej przepływności i spore obciążenie ruchem.

#418206  autor: kerim36
 20 lip 2010, 18:23
Patryk_ pisze:Pytanie, czy nie przelogowałeś się czasem na Czechowicką 43, bo ta stacja właśnie jest dość nieciekawa z uwagi na transmisję realizowaną tymczasową radiolinią o niskiej przepływności i spore obciążenie ruchem.
Wiem o tym - wczesniej na tej stacji siedzialem i byly dosyc czesto dlugie przerwy (polaczenie bylo, a transfer zero.wy)

Pozniej przelaczylem sie wlasnie na bpbp i apetyt rosnie w miare jedzenia - wiec dzisiaj na dachu znalazlem najbardziej optymalne warunki, ale transfer niewiele sie polepszyl.
Musze zatem jeszcze podjechac z modemem w okoilice dworca i sprawdzic, czy to aby modem nie chce wiecej poscic.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#418207  autor: Patryk_
 20 lip 2010, 18:33
Wspomniałem o czechowickiej dlatego, że w czasie aktywnej sesji CID wyświetlany przez modem się nie zmienia nawet jeśli de facto korzysta się już z innego noda (do nośnej 10564, na której w Orange odbywa się transmisja danych nie można się zalogować i wyświetlany jest ostatni CID nośnej 10589), więc jeśli kombinuje się z anteną mając aktywne połączenie pakietowe trzeba brać na to poprawkę ;)

[ Dodano: 2010-07-20, 18:39 ]
kerim36 pisze:wczesniej na tej stacji siedzialem i byly dosyc czesto dlugie przerwy (polaczenie bylo, a transfer zero.wy)
To jest bubel okropny, taki w stylu Play - zupełnie niepodobny do Orange.
Wg mnie czekają tam na AMS, a Tepsa albo tradycyjnie ociąga się z ciągnięciem kabla, albo są jakieś inne przeszkody.