lolooo pisze:[ Dodano: 2010-07-13, 16:07 ]
Jak wygląda sprawa z połączeniami do Play? bo w abonamencie są naliczane poza . Czy istnieje jakiś pakiet minut do Play? dodatkowy?
Połączenie do Play niestety są naliczane poza abonamentem i żadnego pakietu do nich niestety nie ma.
paku2005 pisze:Moj ojciec ma niestety mega problem z tymi od ery.
Mianowicie od dnia podpisania nie otrzymuje 200 minut tylko 120, a zamiast 3 dych jak bylo w aneksie napisane to placi po 100 zeta co miesiac ;/ (najwiecej 130). Rozmawial z konsultantka z ery, i najpierw kazala placic ta setke i dopiero reklamacja. Jest mozliwosc zerwania umowy z era w zwiazku z tymi nieprawidlowosciami? Juz zablokowali mu telefon i musi korzystac z TT. Z gory dzieki za odpowiedz.
Jeżeli nic nie kombinujesz... to wydaje mi się że reklamacja powinna być uwzględniona na Twoją korzyść - jeżeli rzeczywiście oni oferują taki abonament o którym piszesz. (osobiście to jakoś nie chce mi się wierzyć żeby była aż taka rozbieżność w opłatach abonamentowych dotyczących jednej taryfy 30zl - 100zl =ale może się mylę i na koncie abonenckim jest jakiś błąd systemowy). Z zerwaniem umowy może Ci nie wyjść. Póki co jak Twój ojciec płaci abo po 100zł to sieć to później wyrówna gdyż będzie nadpłata - i Twój ojciec może przez jakiś czas nie płacić abo... Również mogą dać jakąś zniżkę jeszcze na abo lub jakiś pakiet minut.
SACZI pisze:Nowa Era 60, umowa bez telefonu.
Tak samo będzie po przedłużeniu, ale mam jedno "ale".
Wczoraj przeglądałem warunki umów bez telefonu i zauważyłem, że usunęli abonamentowe minuty do "wszystkich" i teraz zostały "prawie do wszystkich".
Czy rzeczywiście w pakiecie nie ma już połączeń do Playa?
Głupie pytanie, ale nie mogę w tej chwili odszukać tej strony.
No i jakiej oferty się spodziewać (do końca umowy 6 m-cy, więc nie ma jeszcze nic na koncie)?
Wiem, że oferowali to samo, czyli 120 min do wszystkich plus 120 min do Ery i stacjonarnych w cenie 30PLN zamiast standardowych 45PLN, które właśnie teraz płacę.
Rachunki to średnio 80PLN, bo doładowuję TakTak'a z abo, a i nie oszczędzam na rozmowach po przekroczeniu pakietów.
Co mogę wynegocjować z BOA?
Aktualny pakiet mi odpowiada, ale gdyby zmienili kolejność naliczania minut (te do ery i na stacjonarne przed pakietem do wszystkich), to bez wahania bym umowę podpisywał.
Teraz średnio 40-60 minut mi przepada co miesiąc, a za rozmowy do plusa, orange i innych muszę dodatkowo płacić.
Gdyby nie marna jakość usług Playa w moim regionie,bez wahania zmieniłbym operatora.
"prawie do wszystkich" - chodzi tu o interpretację oferty. Minuty nie są do wszystkich - do W3 tak ale do Play nie. Nie ma tu nad czym dyskutować.
W podstawowych minutach w abonamencie nie ma minut do Play - trzeba dodatkowo płacić.
PS. Już jakiś czas temu (w poprzednich ofertach abonamentowych) wprowadzili minuty dodatkowe oprócz Play. Teraz już nie ma minut dodatkowych/pakietu - w standardzie nie masz minut do Play.
Co do negocjacji oferty i co możesz zyskać przeczytasz kilka stron wcześniej.
Jeżeli chodzi o kolejność naliczania minut do Ery i stacj - to wydaje mi się że są one wykorzystywane przed minutami w abo. Także chyba nie masz się o co martwić.
Fakers pisze:Witam...
Po 10 latach bycia z Erą (średnie rachunki ponad 200 zł) przyszedł czas na przedłużenie umowy więc zadzwoniłem sobie do BOA i otrzymałem taką oto ofertę: 95 zł -> 475 minut do wszystkich sieci oprócz oczywiście Play i jakieś tam telefoniki za 1zł który w sumie jest mi zbędny ale podobno bez telefonu się nie opłaca itp...
Wszedłem sobie na ich stronę czytam i mnie ruszyło bo nowy abonent otrzymuje za 89 zł ->450 minut więc gdzie tu sens przedłużania z nimi umowy...
Chcę wypowiedzieć umowę przejść na TT a później do Orange gdyż wszyscy moi znajomi olali już te abonamenty i cieszą się z prepaida...
Poczytałem też tutaj ,że wielu z Was sobie chwali ofertę Play Freszz ale skoro wszyscy z moich znajomków są w Orange to znowu jako jedyny będę z innej beczki jak do tej pory...
To trochę wkurzające być tyle lat , płacić w terminie i dostać 25 minut więcej...Niech się gonią z tą ich ofertą.
Pozdrawiam
No i chyba to jest rozsądne podejście. Aktualne taryfy po byku również i "mi nie leżą" ze względu na smsy i brak minut do Playa. Dobrze że przedłużyłem umowę na poprzednich warunkach i taryfie. Obecnie chyba przeszedłbym do Orange Go... ale to kwestia indywidualna
Pzdr
plustik.