• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #417593  autor: user_delete10
 17 lip 2010, 16:29
Wczoraj zakupiłem ten tel. w RTV Mix AGD. Sprawia dobre wrażenie, choć skromne pudełko i jego wyposażenie dziwią mnie.
Mam kartę microSD SanDiska 2GB. Załadowałem ją niemal w całości mp3kami (zostało 12MB wolnego) i tutaj wychodzi moje zdziwienie. Przedstawię kilka pytań:

1. Kiedy wchodzę w multimedia ---> muzyka i wybieram np. wykonawcy następuje wczytywanie, które trwa... ok. 3 min. Potem jest już ok i następuje ono odrazu. Gdybym zrestartował tel. bądź dołożył innych plików kolejne wczytywanie listy znowu zajmuje ok. 3 min. ! Potem już kolejne próby wejścia w wykonawców czy albumy nie potrzebują takiego czasu ale to wydaje się conajmniej dziwne. Macie tak? Co o tym sądzicie? Jeśli wejdę natomiast w Moje Pliki w menu przeglądanie plików z karty jest natychmiastowe.

2. Dlaczego odtwarzacz pokazuje moje mp3ki w dziwny sposób? Mianowicie są one już przez iTunes ładnie posegregowane - mają przypisane albumy, wykonawce, tytuł, okładkę a LG pokazuje zupełnie coś innego. Banalny przykład - piosenka Madonny, album Madonna, tytuł Give It To Me. Telefon wyświetli mi to z innymi nazwami, całkiem jakby piosenka była przypisana do innego albumu, miała inaczej napisany tytuł niż zrobiłem to przez iTunes. Skąd LG bierze te nazwy jak nie z pliku? Co z tym zrobić? Niektórych utworów nie jestem w stanie znaleźć. Są nazwane np. Untitled, ścieżka 05 itp.

#417597  autor: kerim36
 17 lip 2010, 16:35
ad1 - nie wiem co w tym dziwnego skoro na nowo tworzy playliste w zwiazku z pojawieniem sie nowego pliku. playlista jest "trzymana" do momentu restartu telefonu, badz dodania/usuniecia, ktoregos z utworow

ad2 - chyba pobiera z id3. zasugeruj sie nazwa pliku i jego danymi id3, a wtedy powinno sie wszystko wyjasnic

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#417598  autor: user_delete10
 17 lip 2010, 16:44
Myślałem, że te 3 min. oczekiwania to jakieś najzwyklejsze zamulanie, przeciążenie ilością plików, albo problemy ze współpracą z kartą pamięci.

Da się z tego id3 zrezygnować, usunąć je, żeby tel. na to nie zwracał uwagi?

#417599  autor: kerim36
 17 lip 2010, 16:47
zostaw sobie na probe 10x mp3 i zobaczysz ze bedzie szybciej

id3 tagi mozna oczywiscie wywalic - sa do tego nawet masowe edytory -> google.pl

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#417628  autor: user_delete10
 17 lip 2010, 20:33
Zrobiłem. Miałeś rację. Robota taka, jak z dostosowywaniem piosenek pod iTunes, żeby ładnie wyglądało ale opłacało się. Teraz LGik pięknie mi dzieli utwory. :lol:

Gdzie jest program PC Suite pod tego LGka? Szukam i mam wrażenie, że takie coś nie istnieje. Na stronie LG ani śladu, nigdzie nie ma :/

#417631  autor: Jaca
 17 lip 2010, 21:02
Poszukaj LG PC SUIT IV ktory wlasnie zostal wypuszczony.

#417640  autor: orson_dzi
 17 lip 2010, 22:16
Co do pierwszego, to jest no normalna rzecz w wielu telefonach.
Telefon zwyczajnie uaktualnia zbiory po każdym ich dograniu i wejście w odpowiedni katalog.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#417708  autor: user_delete10
 18 lip 2010, 12:28
Mam już PC Suite IV jednak kolejny problem z tym programem...
W katalogu, jaki gdzieś można było pobrać z zakamarków strony LG (link na pewnym forum był) są sterowniki USB Modem i Bluetooth. Zainstalowałem je - nie było żadnego okna dialogowego, jedynie pojawiła się ikonka nowego sprzętu i odgłos charakterystyczny dla USB. PC Suite nie łączy z GW300. Komunikat - Brak komunikacji z urządzeniem. Na ekranie komórki napisane jest ciągle Agent - łączenie. Program do update'u softu LG wykrywa tel. Tryb oczywiście mam przestawiony z pamięci masowej do PC Suite. Help...

#417824  autor: user_delete10
 18 lip 2010, 19:20
No to tyle. Dzięki za pomoc. Wszystko już jasne i zrobione. Jestem zadowolony z nowego nabytku :)