Play4you, okazuje się, że nie tylko zmieniłem płeć ale i imię (zgłoszenie numer 18970277, Szanowny Panie Andrzeju- jaki k...a Andrzeju?), zgłoszenie numer: 19361780 treść zupełnie rozbieżna w tym co odpisaliście mi w tej najnowszej reklamacji.... poza tym promocja replay na święta? jakie święta? Boże Ciało?! i na koniec pytanie konkursowe-
Co autor miał na myśli?? " W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru 48791370486 zostanie rozwiązana z dniem 30-09-2010 z zachowaniem okresu wypowiedzenia określonym w §14 pkt. 5 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów. Z poważaniem Czesław"
Regulamin Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dostępu do internetu dla abonentów:
§ 14. Reklamacje
"pisemnego potwierdzania wniesienia reklamacji.
5. Reklamacja powinna określać:
a) imię i nazwisko lub nazwę Abonenta wraz z adresem zamieszkania albo siedziby;
b) określenie przedmiotu reklamacji oraz reklamowanego Okresu Rozliczeniowego;
c) przedstawienie okoliczności uzasadniających reklamację;
d) Numer MSISDN, którego reklamacja dotyczy;
e) datę zawarcia Umowy i określony w niej termin rozpoczęcia świadczenia Usługi Telekomunikacyjnej – w przypadku reklamacji dotyczącej niedotrzymania z winy Operatora określonego w Umowie terminu rozpoczęcia świadczenia tych usług;
f) czytelny podpis Abonenta w przypadku reklamacji złożonej w formie pisemnej;
g) w przypadku, gdy Abonament żąda wypłaty odszkodowania lub innej należności – wysokość żądanej kwoty oraz numer rachunku bankowego bądź adresu właściwego do przesłania wpłaty albo wniosek o ich zaliczenie na poczet przyszłych należności wynikających z Umowy"
Czy ktokolwiek zna w P4 wasze własne regulaminy? Bo jeżeli nie to ja się powołuję na
§ 14. Reklamacje
3. Za dzień wniesienia reklamacji pisemnej przyjmuje się datę wpływu zgłoszenia reklamacyjnego na adres korespondencyjny lub numer faksu Operatora, datę wskazaną w potwierdzeniu przyjęcia wiadomości elektronicznej wysłanej na adres poczty elektronicznej OK lub datę wskazaną na formularzu przyjęcia reklamacji dostępnym na stronie WWW Operatora.
i w związku z tym żądam wypłaty 2 000 000 ojro

na moje konto, skoro nikt nie umie czytać a odpisują te osoby na reklamację to może nikt się nie zorientuje...
Jadąc dalej tym tropem:
(to z tej najnowszej odpowiedzi na reklamację- 05.07.2010: "Zapewniamy, że stale szkolimy naszych pracowników aby takie zdarzenia nie miały miejsca. Zaistniała sytuacja nie była naszym celowym działaniem."
Jeżeli szkolenia są nieskuteczne, co widac na przykładzie nie tylko moich przeżyć z Plejem i waszą Nieobsługą Klienta i działem Back Officu, którego pracownicy nie czytają nawet reklamacji (lub czytają bez zrozumienia-jak kto woli) to albo szkolenia nie są skuteczne albo czas pomyśleć o wymianie kadry albo o szkoleniu z czytania ze zrozumieniem.
A rekompensatę w wysokości 600 MB (dokładnie tyle) przy załatwianiu jednej reklamacji przez trzy miesiące, spędzeniu kilku godzin na połączeniach z nieobsługą klienta, nieznajomości regulaminu przez pracowników i straconym czasie na rozmowach z osobami które poczuły się chyba w pewnym momencie jak obsługujące petentów uważam za conajmniej śmieszną. Zacznijcie ponosić odpowiedzialność za niewiedzę pracowników.
Przypominam również, że Kodeks Pracy przewiduje karanie pracowników- jeżeli rzeczywiście wam tak zależy na dobrej obsłudze klientów to może czas na prawdę przeszkolić pracowników (tych zajmujących się płatnościami z prawa bankowego, tych od reklamacji zapoznać z rozporządzeniem ministra infrastruktury w sprawie reklamowania usług telekomunikacyjnych, i innymi aktami prawnymi- przecież one nie gryzą, a pracowników infolinii (nie mylić z obsługą klienta- nie ma to nic wspólnego) z zakresu kultury osobistej, profesjonalnej obsługi klienta) i przede wszystkim- pracowników od góry do dołu z formą żeńską, męską i nijaką oraz ogólnie z językiem polskim- w którejś reklamacji ktoś mi napisał, że "w przeciągu"- w przeciągu to wieje i się przeziębić można co najwyżej, a załatwić coś można w ciągu.
Oczekuję, że tym razem ktoś się przyłoży do reklamacji którą przesłałem i będę ją przesyłać dalej dopóki ktoś nie odpisze na pełną treść reklamacji (w razie potrzeby mogę ją przesłać w formie pliku mp3 np.)
[ Dodano: 2010-07-16, 21:21 ]
Play4you, skorzystałem z wujka Google i znalazłem w kilka sekund wiele szkoleń z czytania ze zrozumieniem (nie urażając żadnego z pracowników p4 oczywiście) może warto wysłać kilka (kilkanaście, kilkadziesiąt) osób na takie szkolenie, myślę (moje subiektywne odczucie) iż błyskawicznie wzrósłby poziom obsługi reklamacji i zgłoszeń...ale to moje subiektywne odczucie, jeżeli się tym zainteresujecie mogę przesłać linki

Sam zresztą też kilkukrotnie oferowałem, iż przyjadę i przeprowadzę szkolenie z literkami i z czytaniem a nawet to, że mogę reklamację przesłać w formie pliku dźwiękowego (w dowolnym formacie do wyboru)- niestety żaden z pracowników nie wykazał zainteresowania.