Byłem miesiąc temu bodajże w Gródku,sprawdzałem i jeszcze tam te 3G Play nie działało,choć zezwolenie wiadomo jest,a jak teraz jest nie wiem.
Wysokie Mazowieckie też ładnie zostawiły wszystkie sieci, bo jedyną siecią,która to 3G ma to tylko Plus,a jest tak samo miastem powiatowym,ale czy działa już też nie wiem,dawno tam nie byłem.
Odnośnie Grajewa tam Orange dostał zezwolenie na 3G i będą robić,a Siemiatycze choć są napewno sporo większe od Grajewa, nie dostało,nic nie robią i tyle,więc od czego to zależy nie wiem.
Przejdę chyba do innej sieci i głowy sobie nimi nie będę zawracał jak olewają tak sprawe z tym UMTS Siemiatycze,ten Orange.Bo po GSM nie da czasami też rozmawiać w tym mieście w tej sieci normalnie.Jak pisałem w większości przypadków po wybraniu jakiegoś numeru telefonu w Orange w Siemiatycze słychać pierdzenie w słuchawce zamiast odbiorcy.
I trzeba ponownie wybierać numer,płacić im,aż chwyci rozmowa bez tego pierdzenia,da w końcu dogadać i będzie widocznie mniej sieć przeciążona;
To prawda Wschód Polski wszystkie sieci olewają pod względem UMTS i albo nie ma wcale ,a jak jest to niedopracowany i nie ma pokrycia nawet całego miasta,że nie da nawet z tym po całym mieście jeździć ,bo zrywa zasięg.Tak jest u mnie w przypadku UMTS Era.
Dodam jeszcze z ciekawości,że SokołówPodlaski znany w całej Polsce z wędlin,podobnie Węgrów,Łosice,wszystko to wschód Polski,woj.mazowieckie i miasta powiatowe nie posiadają tego UMTS Orange,podobnie jak Siemiatycze.Ociąga się ten Orange i tyle,a kase ładuje niewiadomo gdzie.
Spójrzcie nad morzem po wiochach ile nadajników UMTS wszelkiego rodzaju i wszystkich sieci jest nastawianych,gdzie oprócz sezonu przebywa garsta ludzi lub Warszawie,gdzie ludzie chodzą tym naszpikowani aż za mocno i starczy tego tam,a na Wschodzie Polski nie ma na to pieniedzy,nawet w miastach powiatowych to porządnie zrobić.
A na reklamy mają oj sporo kasy,z tym BMW ostatnią naciągającą ludzi też,ale żeby coś rozbudować zrobić nie ma.Pozdrawiam