• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

k700i czy myx6-2?

k700i
6
38%
myx6-2
10
63%
 #41488  autor: szczottie
 06 sty 2006, 11:33
mam zamiar wziasc telefon w orange na abonament i zastanawiam sie który wybrać... za sagem'em przemawia mi karta pamieci, dobrze dzialajace na glosniku mp3 oraz odtwarzanie filmow na pelnym ekranie... za k700i zaś przemawia duza liczba gier! Sagem ma tez chyba lepszy aparat. Stosunkowo taniej wychodzi wziasc k700i, ale w sumie to nieznaczna juz roznica cenowa (k700i - 49 zł za abonament w przedziale 46-65, za sagema 99 w tym samym przedziale).

SE wydaje mi sie lepszy jako o marke telefonu i całokształt. Niemniej jednak fukncje Sagem'a sa naprawde dobre. Jedynie co w nim jest wkurzajace to Orange Menu oraz mało gier... A na grach i bajerach mi zalezy Smile za sagemem przemawia tez mozliwosc ogladania filmow na pelnym ekranie co dla mnie bardzo wazne.

#41490  autor: Przemek
 06 sty 2006, 11:41
Ja brałbym Sagema.Jest nieco większy,ale ma lepszą baterię,złącze kart pamięci,mp3 i jak dla mnie lepiej wygląda 8) dodatkowo lepszy aparat.SE ma większą pamięć (41 mb),a Sagem (10mb)ale można to rozbudować kartą więc jeśli chcesz mieć mp3 to musisz brać Sagema :twisted: SE ma oprócz tego radio,ale pod każdym innym względem Sagem lepszy :wink:

#41493  autor: daniel
 06 sty 2006, 11:44
Ja tez bym wybral Sagema!
Z powodow wyzej wymienionych :)

[ Dodano: 2006-01-06 11:46 ]
Ejj...
Przemek... Zmien podpis, bo sie niezrecznie czuje :D :twisted:

Lights are blinding my eyes...

#41500  autor: szczottie
 06 sty 2006, 12:01
hmm dzieki za szybkie odpowiedzi ;) ale czy gry te co sa na k700i beda dzialac na sagem'ie? java i rozdzielczosc ekranu jest taka sama!

#41502  autor: daniel
 06 sty 2006, 12:04
Pewnie ze tak!
Nawet jakby sie troche rozdzielczosci roznily, to by dzialaly.
Pozdrawiam!

#41503  autor: Przemek
 06 sty 2006, 12:07
Na pewno są gry na Sagema więc nie powinno być z tym problemów :wink:

#41507  autor: Klusek
 06 sty 2006, 12:15
Z grami to niekoniecznie tak jest, że jeżeli działa na jednym telefonie to będzie działać też na innym a tym bardziej na telefonie innego producenta. Oczywiście działać może bezproblemowo, ale może też nie działać wcale lub nie tak jak powinna. Nie bez powodu do każdej gry jest pełna lista telefonów z jakimi jest kompatybilna.[/b]

Obrazek
Obrazek

#41508  autor: Przemek
 06 sty 2006, 12:17
Klusek pisze:Z grami to niekoniecznie tak jest, że jeżeli działa na jednym telefonie to będzie działać też na innym a tym bardziej na telefonie innego producenta. Oczywiście działać może bezproblemowo, ale może też nie działać wcale lub nie tak jak powinna. Nie bez powodu do każdej gry jest pełna lista telefonów z jakimi jest kompatybilna.[/b]
To też piszę,że są gry na Sagema.Teraz wystarczy podać model telefonu znaleźć grę i ściągnąć a gry na Sagema MYX6-2 są na pewno dostępne :wink:

#41509  autor: szczottie
 06 sty 2006, 12:19
to juz chyba mam odpowiedź co wezmę :P wielkie dzięki :) mam jeszcze takie małe pytanie co do Sagem'a... na telepolis pisze, że Sagem obsługuje Złącze kart pamięci: microSD. Byłbym jeszcze wdzięczy gdyby ktoś podał mi linka do sklepu gdzie mogę pasująca karte 256 MB kupić w przystepnej cenie (od 100 do 130 zł max). oraz pytanie czy np. TEN czytnik będzie obsługiwać karte??

#41512  autor: daniel
 06 sty 2006, 12:30
szczottie pisze:to juz chyba mam odpowiedź co wezmę :P wielkie dzięki :) mam jeszcze takie małe pytanie co do Sagem'a... na telepolis pisze, że Sagem obsługuje Złącze kart pamięci: microSD. Byłbym jeszcze wdzięczy gdyby ktoś podał mi linka do sklepu gdzie mogę pasująca karte 256 MB kupić w przystepnej cenie (od 100 do 130 zł max). oraz pytanie czy np. TEN czytnik będzie obsługiwać karte??
Wydaje mi sie ze bedzie obslugiwaj te karte, lecz gwarancji Ci nie dam!
Nie jest on w sumie taki drogi!

A co do sklepu z kartami pamieci, no to chyba najlepszym jest ten.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-01-06 12:32 ]
Jeszcze jak troche dozucisz to masz ta karte. 512 mb, no i nieco drozsza!

[ Dodano: 2006-01-06 12:33 ]
I znowu sie forum rozjezdza! :(

#41513  autor: Klusek
 06 sty 2006, 12:36
Będzie obsługiwał, ale z adapterem. Znając życie adapter musisz kupic sobie oddzielnie, czasami można go kupić razem z kartą.

Obrazek
Obrazek

#41516  autor: l3p
 06 sty 2006, 12:40
Moim zdaniem Sagem! Jest troche tanszy no i funkcje ma o wiele lepsze niz K700i

#41527  autor: daniel
 06 sty 2006, 14:03
Co sie znowu dzieje?
Napisalem posta, i wyszlo na to ze sobie go nabilem, bo nie wyswietla mojej tresci ;/

#41633  autor: Przemek
 06 sty 2006, 16:39
Kto głosował na K700i? :shock:
A co do gier.To miałem tak samo,brałem telefon,na który były fajne gry.Kupiłem CX65,grałem w Fife 2006 i Colina McRae i po tygodniu mi się znudziło,to samo z jakimiś bajerami typu real music czy true tone też mi się znudziło i mam ustawioną polifonię,niby fajne a szybko się nudzi :wink:

#41636  autor: adamos
 06 sty 2006, 16:45
sagem 100 x lepszy chociarż by dlatego że ma kart pamięci :)
mój qmpel ma i jest zadowolony zdecydowanie polcecam sagema :0

#41794  autor: Dragon
 06 sty 2006, 19:14
ja glosowalem z K700i, przeczytalem kilka testow Sagema i troche ostudzilo to moj zapal, da sie odczc gorsza jakosc, a K700i jest bardzo fajny

#41795  autor: mation
 06 sty 2006, 19:14
na sagema gry mozna wrzucac chyba tylko przez wap jesli sie nie myle

#41800  autor: Klusek
 06 sty 2006, 19:19
mation pisze:na sagema gry mozna wrzucac chyba tylko przez wap jesli sie nie myle
Tak, lub mając czytnik kart wrzucając gry na kartę a później instalując je z karty.

Obrazek
Obrazek

#41830  autor: ariels
 06 sty 2006, 20:02
Ja bym brał K700i. Miałem Sagema MY-X3-2 i troche zraziłem sie do tej marki. Teraz dłuzszy czas mam SE i jestem bardzo zadowolony.