elkanguro, przyznaję, że był moment, kiedy chciałem odwołać całą procedurę przenoszenia, miałem już serdecznie dosyć a do tego akurat miałem ważne telefony na ten numer, których niestety nie mogłem odebrać co irytowało dzwoniących.
Odnoszę wrażenie, że problem nie jest tylko po stronie Plusa, bowiem obecnie przechodzę przez kolejne utrudnienia. Otóż nie mogę zasilić konta tzn. zasiliłem na ich stronie ale na koncie nie pojawiają się. Podobnie nie otrzymałem pomimo spełnienia wymagań określonych regulaminem bonusa 10zł za przeniesienie. Sytuacja wygląda tak, że mam telefon do odbierania, bo doładować nie mogę a konsultant mówi, żeby dać systemowi czas do 48h a nawet więcej i będzie OK
Musieli mieć poważny problem z systemem, bo praktycznie każda usługa jaką włączałem miała problem z aktywacją. Przygoda moja z GA rozpoczęła się od serii pism reklamacyjnych i po którymś właśnie otrzymałem 20zł z 30 jakie mi przysługują.
Fajny jest podgląd bilingu, bo właśnie zauważyłem, że mam nieprawidłową taryfikację w promocji Wybrane Numery i jutro znów trzeba do nich pisać

Jak na początek zdecydowanie za dużo problemów, może za to później nie będzie wcale.