play4you2 pisze:weissmann pisze:Play4You2 - sprawa dla ciebie: zgłoszenie 19306079 -
Hmm, w zasadzie z tego co widzę, to rzeczywiście wprowadzono blokadę na wysyłanie Ci takich SMS. Może to dziwnie zabrzmi (nie zrozum mnie źle), ale jesteś pewny, że otrzymujesz to od nas?? Na wiadomości wysyłane od innych dostawców nie mamy wpływu i w takich przypadkach, cofnięcie zgody na przetwarzanie danych powinienes wysłać do tego dostawcy.
Niestety kolego Play4You2, NIE założono, wczoraj otrzymałem SMS reklamujący usługę "Zbieraj minuty" odnoszący się do Fresha. To chyba od was, raczej Plus GSM by takiego czegoś nie przysyłał, co?
weissmann pisze:Zrobiłem kolejne zgłoszenie przez Play24 (nr 19549810),
Dopiero wczoraj je otrzymaliśmy i jeszcze nikt się tym nie zajął. Zaraz powiem, aby ktoś wziął tą sprawę.
weissmann pisze:Swoją drogą, czy ktoś u was czyta w ogóle te zgłoszenia, a jak nawet czyta, to czy robi cokolwiek, czy tylko klika bezmyślnie "zamknij zgłoszenie"?
Zapewniam Cię, że są czytane. A czy możesz powiedzieć, o co dokłądnie chodzi?? Jeżeli o zamknięcie zgłoszenia nr 19306079 to było ok. Otrzymałeś prawidłową informację.
play4you2 pisze:weissmann pisze:A jak już wysyłacie reklamy - włóżcie chociaż minimum wysiłku w to, bo wysyłacie do abonamentowców reklamy o pakietach we Fresh... ręce opadają.
Akurat w tym przypadku nie ma błędu. Kampania ta miała na celu zachęcić osoby posiadające Abonament, do zakupu usługi "Na Kartę", np. dla kogoś z rodziny, bliskiego lub innej. Pokazywane są oferty Pakietów, jako dające możliwości oszczędności i wygody. Jest to normalne działanie u każdego z Operatorów. To tak, jak wysyłane są oferty dla osób posiadających usługę na kartę, aby przeszły do Abonamentu.
No więc, nie ma to znaczenia, ja ostatnio byłem zawalany taką ilością spamu/marketingu na maile, smsy, skrzynkę pocztową, że wydałem temu wszystkiemu wojnę.
Nie możecie po prostu zrobić ptaszka w Play24 w usługach: CHCĘ/NIE CHCĘ otrzymywać wiadomości reklamowych/promocyjnych od P4 sp. z o.o.? Naprawdę, niektórzy odbierają duże ilości połączeń/SMS, lub czekają na ważny kontakt od klienta np. jadąc samochodem, i nawet ten 1-2 SMS dziennie potrafi zdenerwować. Uszanujcie to.
play4you2 pisze:weissmann pisze:I mam jeszcze jedno pytanie, czy w abonamencie (LongPlay) możliwa jest całkowita blokada numerów premium, i SMS premium, czy nie ma takiej możliwości?
Istnieje mozliwość blokady, ale tylko wysyłania takich SMS. Nie ma możliwości blokady otrzymywania ich (zwłaszcza z firm zewnętrznych).
Pzdr.
Czyli rozumiem, że mogę napisać zgłoszenie na Play24, aby całkowicie zablokowano mi wychodzące połączenia Premium i SMS Premium, i każda próba zadzwonienia / wysłania sms o podwyższonej płatności skończy się niepowodzeniem, i pieniądze nie zostaną naliczone za to? I będzie to dotyczyło również wysyłania / dzwonienia na premium w roamingu za granicą?