• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #415035  autor: Mecenaso
 05 lip 2010, 16:28
Mam następujące pytanie: w jaki sposób można zarejestrować SIMkę z tuBiedronki?

Wiem, że należy wypełnić formularz rejestracyjny, dostępny na ich stronie ale na jaki adres go wysłać? A może można jakoś to zrobić w formie elektronicznej (mail ze zeskanowanym, wypełnionym formularzem)?

Z góry mówię, że docelowo numer przenoszę do innej sieci :)

#415036  autor: kerim36
 05 lip 2010, 16:33
na stronie ladnie o tym napisali:
Kod: Zaznacz cały
Wyślij wypełnione dokumenty wraz z kserokopią dokumentu tożsamości (ze zdjęciem) na adres: Biuro Obsługi Klienta tuBiedronka, Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#415040  autor: Mecenaso
 05 lip 2010, 16:49
Na stronie o tym ładnie napisali w dziale: "Jak przenieść numer z innej sieci do tuBiedronki".
Ja chce zarejestrować ich własny starter, żeby później go przenieść do Play.

Czy ksero dokumentu ze zdjęciem jest potrzebne też przy samej rejestracji numeru? W Heyah na przykład nie wymagali żadnego dokumentu - tylko kartę wypełnioną, podpisaną.

#415042  autor: kerim36
 05 lip 2010, 16:52
skoro napisali to wymagaja

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#415043  autor: ChuckyCiechanow
 05 lip 2010, 16:53
Dokument ze zdjęciem raczej nie. Chociaż kto ich wie. Zadzwoń do BOK i będziesz mięć pewność

#415837  autor: martini
 08 lip 2010, 17:36
ChuckyCiechanow pisze:Dokument ze zdjęciem raczej nie. Chociaż kto ich wie. Zadzwoń do BOK i będziesz mięć pewność
niestety ale dokument ze zdjęciem (ksero) jest wymagane w ich przypadku podobnie jak w mobilkingu niestety
 #1153162  autor: Biedronek
 05 lip 2023, 15:55
Cześć. Mam pytanie - czy może ktoś rejestrował kartę sim z Tubiedronki w kasie w Biedronce, bo mam pewne wątpliwości czy to zadziała jak powinno. Raz znajomy próbował zarejestrować numer w kasie, ale kasjerka powiedziała, że oni nie rejestrują kart i trzeba iść do salonu T mobile. Nie mam w sumie daleko do tego salonu, ale wolałbym załatwić to w Biedronce za jednym razem. Dlatego pytanie - jak to jest?
 #1153163  autor: babciagienia1p
 05 lip 2023, 16:16
@Biedronek
Rejestracja w kasie zadziała. Trzeba trafić na zorientowaną i życzliwą kasjerkę.
Oprócz punktu T-Mobile, możesz też zarejestrować z konta bankowego w niektórych bankach oraz dorejestrować - jeśli masz jakąkolwiek inną kartę T-Mobile, Heyah lub tuBiedronka - w BOK-u (telefon) lub w apkach.
 #1153165  autor: Biedronek
 05 lip 2023, 16:23
babciagienia1p pisze:
05 lip 2023, 16:16
@Biedronek
Rejestracja w kasie zadziała. Trzeba trafić na zorientowaną i życzliwą kasjerkę.
No właśnie, z tym może być problem. Może pójdę do Biedronki wcześnie rano to będą mieć mniej klientów i może się uda. Dzięki za odpowiedź.
 #1153167  autor: neotele
 05 lip 2023, 16:33
Być może to zależy od sklepu. Swego czasu, gdy chciałem zarejestrować w "mojej" Biedronce, to przy kasie nie było tej możliwości i skierowano mnie kierowniczki, która dysponowała jakimiś kluczami/hasłami potrzebnymi do tej czynności (a że jej akurat nie było, to finalnie zrobiłem rejestrację na poczcie).
 #1153168  autor: babciagienia1p
 05 lip 2023, 16:35
@Biedronek
Jeśli moje wcześniejsze sugestie są trudne, możesz jeszcze zarejestrować na poczcie, u listonosza, w kiosku Ruchu (jak znajdziesz...), Kolporterze, Relay, Inmedio, One Minute, Circle K, BP, Shellu, Żabce, Auchan, Teletorium i jeszcze pewnie w wielu niezrzeszonych PSD, gdzie jest możliwość rejestracji kart. Często nawet punkty z akcesoriami i telefonami, punkty napraw, małe sklepy spożywcze mają taką możliwość. Każdy kto ma dostęp do systemu rejestracyjnego T-Mobile.
 #1153171  autor: Biedronek
 05 lip 2023, 16:57
neotele pisze:
05 lip 2023, 16:33
Być może to zależy od sklepu. Swego czasu, gdy chciałem zarejestrować w "mojej" Biedronce, to przy kasie nie było tej możliwości i skierowano mnie kierowniczki, która dysponowała jakimiś kluczami/hasłami potrzebnymi do tej czynności (a że jej akurat nie było, to finalnie zrobiłem rejestrację na poczcie).
Ciekawe co mi powiedzą...
To też dobry pomysł z tą pocztą.
babciagienia1p pisze:@Biedronek
Jeśli moje wcześniejsze sugestie są trudne, to możesz jeszcze zarejestrować na poczcie, u listonosza, w kiosku Ruchu, Kolporterze, Relay, Inmedio, One Minute, Circle K, BP, Shellu, Żabce, Freshmarkecie, Auchan, Teletorium.
W ostateczności pójdę chyba na pocztę. Tą mam najbliżej. Najbardziej żałuję, że nie mam konta w banku który umożliwia rejestrację kart, tak byłoby najprościej.
 #1153242  autor: Biedronek
 06 lip 2023, 15:44
Jakby to kogoś interesowało to kasjerka nie umiała zarejestrować karty, zawołała kierowniczkę, która stwierdziła, że oni już tego nie rejestrują i mam sobie ogarnąć przez internet :mrgreen:
Założyłem bezpłatne konto w banku Millennium i przez apkę załatwiłem sprawę.
 #1153248  autor: Biedronek
 06 lip 2023, 16:35
@7xx654465 W sumie to tak, numer łatwy do zapamiętania. A konto bez mobilnych płatności się przyda do oszczędzania, nie mam wielu kont bankowych.
@babciagienia1p Sprawdziłem trzy razy za co mogą brać opłaty, jeśli na coś naciągną to się pożegnamy.
 #1153251  autor: Biedronek
 06 lip 2023, 18:24
To jest proste: starter tuBiedronki był mi potrzebny że względu na darmówki do T mobile, ale nie na już. A że po zakupie numer okazał się być łatwy do zapamiętania to postanowiłem go zarejestrować. To tyle.
Konto w banku też musiałbym w niedalekiej przyszłości otwierać nowe do drugiej pracy, więc już je mam, a przy okazji sobie będę tam oszczędzać i rejestrować karty 8) To nie jest do końca tak, że założyłem konto żeby jedną kartę zarejestrować, o nie. :lol:
 #1153804  autor: marcz123456
 16 lip 2023, 10:46
babciagienia1p pisze:
06 lip 2023, 16:30
@Biedronek
Nie zapomnij teraz spełniać warunków braku opłat za konto, bo mogą naliczyć ci ujemne saldo. Ewentualnie - zamknij konto...
Przecież millenium to jeden z "przyjaźniejszych" banków jeśli chodzi o warunki na ror. W dodatku ta rejestracja starterów w apce jest sporym ułatwieniem.