Witam, od razu przyznam się, że jeszcze nie posiadam tego telefonu, ale mam na niego ochotę;) i zaczynam się zastanawiać co będzie jeśli go sobie kupię i jakie będą konsekwencje odejścia od Nokii (za pół roku wymiana telefonu w Erze.) Jest to jakby trochę nietypowy sprzęt, bo ma Symbiana, ale nie ma darmowych map Ovi, bo to nie Nokia. Ja też nie potrzebuję nawigacji (nie prowadzę samochodu) tylko map, zwłaszcza planów miast. Przyzwyczaiłam się niestety do tego że mając Nokie i jadąc do nieznanego miasta, zamiast rozwijać na ulicy wielką mapę, brałam w garść telefon. Wygodne (i możliwe tylko dla krótkowidza jak ja, który z bliska widzi bardzo dobrze małe literki..)
Kiedy szukam tego w internecie, wychodzą mi tylko linki do nawigacji, bardzo drogiej lub 'z witaminka';) Może nie potrzebuję zamulać sobie tym systemu? Po co mi informacje o radarach albo głosy amantów filmowych, skoro i tak chodzę piechotą lub jeżdzę samochodami, których właściciele mają własną nawigację? Ale czy ktokolwiek stworzył tanie lub darmowe mapy i plany miast na Symbiana S60 5ed.?
ps. wiem, że jest Google Maps. Ale nawet jeśli będę miała najtańszy pakiet multimedialny, to boję się kosztów i wolałabym to mieć na dysku...