• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #413855  autor: jacobi
 29 cze 2010, 23:06
Witam
Jestem w trakcie przenoszenia numeru z sieci Plus do Play
Play twierdzi ze przejmie mój numer 22 lipca bieżącego roku
Jednak niepokoi mnie jedna sprawa.
Kilka dni temu otrzymałem pocztą list od Plusa w który stwierdzają ze rozwiązują ze mną umowę z dniem 21 lipca bieżącego roku. Jednak niżej piszą :

" Jednocześnie informujemy ze przeniesienie numeru < tu numer> do P4 Sp. z. o. o. może nastąpić po dniu rozwiązania umowy, nie później jednak niż 20/08/2010. "

Przecież wedle prawa przeniesienie numeru nie może trwać dłużej niż 24h ??

Rozmawiałem z BOA Plusa , Twierdzą ze numer " wychodzi " z Plusa 21 lipca i Play ma 30 dni na przejęcie tego numeru. I ze jeśli nie przejmie to po tych 30 dniach numer wraca do Plusa.

Jakoś mnie nie przekonali. Tym bardziej że kiedyś chyba czytałem ze są jakieś problemy z wyciągnięciem numeru z sieci Plus.

Może ktoś mi wyjaśnić skąd ta dodatkowy miesiąc na przeniesienie numeru ???
pozdrawiam

#413891  autor: mariusz9a
 30 cze 2010, 10:12
jacobi pisze:Jakoś mnie nie przekonali. Tym bardziej że kiedyś chyba czytałem ze są jakieś problemy z wyciągnięciem numeru z sieci Plus.
Już dawno nieaktualne (problem polegał na dotrzymaniu terminu 24h).
jacobi pisze:" Jednocześnie informujemy ze przeniesienie numeru < tu numer> do P4 Sp. z. o. o. może nastąpić po dniu rozwiązania umowy, nie później jednak niż 20/08/2010. "
Dobrze Ci powiedzieli - nic się nie bój.

#414222  autor: thonka
 01 lip 2010, 15:24
jacobi, numer jest zwalniany w plusie po zakonczeniu umowy z Toba (a wiec 21 lipca), a play ma 30 dni na jego przejecie (20 sierpnia).
teraz sie Tobie zgadza? ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#414230  autor: matig89
 01 lip 2010, 15:56
chodzi chyba o to ze jesli w ciagu tych 30 dni nie podpiszesz umowy z Playem numer zostaje w Plusie :) przynajmniej ja to tak rozumiem :) w przypadku one visit ta opcja Cie nie dotyczy :)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#414249  autor: Dudi00
 01 lip 2010, 16:41
Czyli jeśli dobrze rozumiem... przeniesienie numeru do innej sieci można zlecić wcześniej? Nawet 2-3 miesiące przez zakończeniem umowy? Obecnie jestem w Orange i rozważam przeniesienie numeru.

#414252  autor: matig89
 01 lip 2010, 16:50
Dudi00 pisze:Czyli jeśli dobrze rozumiem... przeniesienie numeru do innej sieci można zlecić wcześniej? Nawet 2-3 miesiące przez zakończeniem umowy? Obecnie jestem w Orange i rozważam przeniesienie numeru.
tak mozna :) W playu jest to 90 dni(bo taki jest maksymalny okres obowiazywania numeru tymczasowego) nie wiem jak u pozostalych operatorow :)

Doradca Biznesowy Play

#414260  autor: Dudi00
 01 lip 2010, 17:12
Ok a jak wygląda płatność. Powiedzmy dziś bym poszedł do salonu stwierdził że chcę przenieść numer i co dalej. Pewnie czekam do końca swojej w Orange, a co z płatnościami? Kiedy płacę za telefon / aktywację? O co konkretnie chodzi z tym numerem tymczasowym?

#414264  autor: matig89
 01 lip 2010, 17:21
Dudi00 pisze:Ok a jak wygląda płatność. Powiedzmy dziś bym poszedł do salonu stwierdził że chcę przenieść numer i co dalej. Pewnie czekam do końca swojej w Orange, a co z płatnościami? Kiedy płacę za telefon / aktywację? O co konkretnie chodzi z tym numerem tymczasowym?
za telefon placisz od razu... aktywacja przychodzi na pierwszej fakturze od Playa :) a jesli chodzi o abonament w Playu jest naliczany dopiero po przeniesieniu... do tego czasu masz karte ze wspomnianym wczesniej numerem tymczasowym... jesli z niej korzystasz placisz tylko za te minuty i smsy ktore zuzyjesz, jesli nie korzystasz nie ponosisz zadnych oplat a karta moze lezec sobie spokojnie do momentu przeniesienia kiedy to bedziesz musial ja wlozyc do telefonu... wtedy tez zniknie z niej numer tymczasowy i zostanie zastapiony numerem przenoszonym z innej sieci... :)

Doradca Biznesowy Play

#414436  autor: jacobi
 02 lip 2010, 12:01
Czyli jako że mam podpisaną umowę i zlecenie przeniesienia numeru tez to nie mam się czym martwić i 22 lipca będę w Play ze swoim numerem ? Pytam Po babka w BOA Plusa straszyła ze to nie zawsze idzie gładko

#414443  autor: matig89
 02 lip 2010, 12:56
jacobi pisze:Czyli jako że mam podpisaną umowę i zlecenie przeniesienia numeru tez to nie mam się czym martwić i 22 lipca będę w Play ze swoim numerem ? Pytam Po babka w BOA Plusa straszyła ze to nie zawsze idzie gładko
jesli to jest data ktora otrzymales w smsie po przeniesieniu (a z tego co piszesz to tak jest) to wlasnie tak bedzie :)

Doradca Biznesowy Play