razin pisze:Cytat:
Co do telefonu, to mam kolejne wady. Jak słucham radia FM (z resztą z MP3 będzie tak samo) to mogę to zminimalizować (nieco naokoło, bo przez opcje), wtedy mogę wszędzie po menu buszować, ale... nie mogę napisać SMSa

odczytać tak, ale odpisać nie (wtedy pyta się mnie, czy ma wyłączyć radio). Jaja jak berety. Ale radio ładnie gra.
Hahaha widać brak wielozadaniowości
Ale wiesz, mogę wszędzie wejść, tylko napisać SMSa się nie da- dla mnie opcja minimalizacji jest wtedy zbędna.
razin pisze:kowcio napisał/a:
Kolejna wada to szybka od wyświetlacza. Ona jest strasznie cienka. Jest gorzej niż mnie się wydawało. Odkryłem, że wystarczy lekkie dotknięcie wyświetlacza (nawet mniejsze niż na dotyku pojemnościowym w Monte) powoduje, że na ekranie robią się plamy. ja się boję, jak telefon spadnie lub nawet jakiś grosz w kieszeni wpadnie na ekran i mi go zgniecie
Podobny defekt jest w KU990
Nie wiem jak KU990, ale znajomi mają i jakoś nie noszą w pokrowach, ponad rok po kieszeniach i nic im nie jest. W Cookie też był taki ekran, tzn. wiadomo- oporowy więc się uginać musi, ale nie powodowało to, że kryształy mi pływały pod palcem. Jak mocniej nacisnę to tak (co ciekawe w Monte mogę cisnąć z całej siły i nic- porządną szybę tam dali). Więc wiesz, dla mnie taki telefon to.. taki nieciekawy, bo teraz będe miał taką świadomość, że może mi pęknąć ekran w kieszeni. Babci kupiłem podobnego Samsunga C3050 i tam szyba jest porządna.
razin pisze:kowcio napisał/a:
Gdzie on ma antenę?
Na tyle korpusu u góry przeważnie lewa lub prawa strona.
Ale mówisz o tej części gdzie jest aparat, klawiatura, czy o tej gdzie jest ekran z klawiszami nawi?
Samsung jak i Nokia ostatnio montują anteny na dole, więc teraz się zdziwiłem że jest taki dobry zasięg. Nokia to kompletna kiszka w spr. zasięgu , wystarczy zakryć dół i już masz komunikat brak sieci.
Ciekawe czy serwis wymieniłby mi ekran na nowy, w końcu to ich wina że tak źle zaprojektowali ten ekran. W innym telefonie może też była szyba cienka (samsung c300), ale od położenia palca nic sie nie działo, a na tym się plamy robią (tak jak masz monitor LCD (nie LED) i nadusisz na niego. Po prostu boję się, że zbiję go