• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #414012  autor: bobolobo
 30 cze 2010, 17:59
Witam.
Nie dziala mi patch Closed Content List Off do wysylania plikow przez bluetooth. Po wybraniu pliku i wybraniu wyslij przez blutooth nic sie nie dzieje blad juz nie wyskakuje ze zakaz wysylania ale za to wraca spowrotem do listy plikow i nic sie nie dzieje nie wysyla nigdzie nawet przez e-mail. Tak jakby ten patch tylko wylaczal komunikat bledu a nie zalatwial problemu wysylania. Drugi problem. Po utracie zasiegu sieci, telefon nie potrafi sam jej odzyskac. Musze wlaczyc tryb Offline i ponownie profil Ogolny aby odzyskal zasieg sieci. Czy to normalne w tych modelach czy da rade cos zrobic??
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 15:37 przez bobolobo, łącznie zmieniany 2 razy.

#414018  autor: staruch
 30 cze 2010, 18:34
mialem go i powiem Ci ze nie mialem podobnych problemow-ten tel w dobrych rekach potrafi zdzialac cuda...
Ogolnie powiem Ci ze mialem problem z bluetoothem i u mnie wystarczylo zmienic pamiec domyslna telefonu....
Ale co do tracenia zasiegu to mysle ze na jakis wadliwy model trafiles...

jezeli chodzi o transfer plikow-polecam tylko i wyłącznie pamiec masową gdyż to nigdy nie zawodzi;)

[ Dodano: 2010-06-30, 18:38 ]
bobolobo pisze:Po wybraniu pliku i wybraniu wyslij przez blutooth nic sie nie dzieje blad juz nie wyskakuje ze zakaz wysylania ale za to wraca spowrotem do listy plikow i nic sie nie dzieje nie wysyla nigdzie nawet przez e-mail.
poza tym symbiam ma to do siebie ze trzeba sie bawic e licencje na poszczegolne programy itd...na googlach znajdziesz pomoc napewno

daj tryb pracy sieci na automatyczny-bateria troche dostanie ale powinno w jakims stopniu to skorygowac problem

pozdro

#414031  autor: bobolobo
 30 cze 2010, 19:44
No wlasnie mam na automatyczny trub wyboru sieci. W pracy go trzymam w szafce a szafka dziala jak ekran. Dlatego gubi zasieg ale sam juz go nie odzyska. Bateria trzyma 1 dzien i chyba wlasnie dlatego ze jest slaby zasieg i wtedy na pelnej mocy probuje wzmocnic sygnal. Sprobuje go jutro polozyc na szafce i wtedy zobacze ile wytrzyma bateria. Nokia Energy Profiler dla Symbiana S60v5 tez nie chce sie uruchomic. Mignie tylko ekran i nic. Spatchowany mam jesli chodzi o instalowanie niepodpisanych aplikacji, ale wlasnie ten ContentList Off nie dziala. Z bluetooth nie da rady papieci domyslnej ustawic bo pamiec domyslana dotyczy jedynie kontaktow a bluesoleil ma dostep i tak to wszystkich pamieci (karta i telefonu).

#414035  autor: staruch
 30 cze 2010, 19:52
pwiem ci ze na bank da rade wgrywac na niego niezle aplikacje-ostatnio znajomy ktory zakupil ten telefon nowy pokazywal mi co na niego wrzucil...nie znam nazw aplikacji ale:
pierwsze co to telefon mial menu w chyba 10-ciu plaszczyznach(standardowo są 3 pulpity na tym telefonie)mial tez jakies konwertery video czy cos na ten styl....poszukaj dobrze w necie-nieraz bywa ze trzeba zainstalowac w nim jedną aplikacje by móc zainstalować drugą...takze trzeba pokombinowac

pozdro

#414079  autor: bobolobo
 30 cze 2010, 21:33
:):):) Aplikacje to u mnie dzialaja i to wszelakiego typu i bajery. Przesylam kablem USB. Tylko wolalbym czasem miec dostep przez Bluetooth a to nie dziala poprawnie :D:D

#414091  autor: Jaca
 30 cze 2010, 21:53
A spróbuj powyłaczać firewall i inne tego typu zabezpieczenia. Być może to blokuje dostęp.

#414213  autor: bobolobo
 01 lip 2010, 14:44
Bluetooth juz dziala.
Jest jakis sposob zeby dzialal na tym fonie "Nokia Energy profiler"? Bo jak probuje ten program uruchomic, to ekran tylko dygnie i nic. Instalowalem wersje 1.23 dla Omni HD i nawet starsza 1.20 dla Omni HD. I nic to nie zmienia. Czy ten program nie dziala na Omni HD?? Jest jakas alternatywa?? Bo bateria mi siada po jednym dniu nawet jak go nie uzywam i wszystko wraz z WiFi i GPs mam powylaczane. Robilem formata i nic nie zmienilo.

#414448  autor: staruch
 02 lip 2010, 13:22
bobolobo pisze:Bo bateria mi siada po jednym dniu nawet jak go nie uzywam i wszystko wraz z WiFi i GPs mam powylaczane. Robilem formata i nic nie zmienilo.
BATERIA MA 1500 MOCY,JAK PAMIETAM GDY TEN TELEFON LEZY TO OK 6,7 DNI TRZYMA...PRZY ZABAWIE I TO Perfidnej...2 najmniej!kup nowa baterie i jeszcze jedno-jak chcesz zaoszczedzic to wylacz 3G w ustawieniach sieci

pozdro

#414468  autor: bobolobo
 02 lip 2010, 14:27
No coz kupie chyba nowa baterie chociaz mam go na gwarancji bo zaledwie od tygodnia. Na gwarancje go nie dam bo nie bede czekal miesiac az mi wymienia baterie wiec sam kupie. 3G nie wylacze gdyz musze miec szybki internet i korzystam z wideorozmow.

#414473  autor: rain86
 02 lip 2010, 15:23
a używasz może lub masz zainstalowanego Garmina?to raz
dwa wyłącz udostępnianie wideo, zdjęć itd (to też zjada baterie)
Jak wgrałeś SPB Mobileshell to też będzie Ci pobierało prąd

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#414489  autor: bobolobo
 02 lip 2010, 17:34
Oki zobaczymy jak bedzie teraz.
Wyłączyłem udostępnianie wideo a w Garminie 5.0.50 wywalilem plik CardRunner. SPB nie posiadam.
Zobacze jak teraz bedzie ile wytrzyma. :)

[ Dodano: 2010-07-03, 10:35 ]
No i niestety. Obejzalem 3 stronki na necie w telefonie. Zrobilem 2 polaczenia. I po 15 godzinach zniknely 4 kreski. Musze wydac kase na nowa baterie. Chyba ze mi zaproponujecie cos w stylu Nokia Energy Profiler na Omnie.