• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #413468  autor: adiq1033
 28 cze 2010, 13:56
Witam.

Spotkała mnie drobna nieprzyjemność z N95, którą nie tak dawno nabyłem. Zaczęły mi charczeć głośniki, chciałbym oddać telefon w ramach gwarancji do serwisu, ale spostrzegłem się, że nie ma założonej blokady sim-lock. Na karcie gwarancyjnej widnieje pieczątka Plus GSM. Telefon został odebrany z salonu dokładnie 19.01.2009r., tak do końca nie wiem czy to 08 czy 09, sprawdźcie sami na zdjęciu. Wydaje mi się, że to dziewiątka.

Obrazek

I teraz pytania:

Czy Plus GSM pozbywał się blokad i sprzedawał swoje telefony fabrycznie bez nich, tudzież usuwał je na życzenie klienta?

Jeżeli tak, to od którego miesiąca i roku?

PS karta gwarancyjna jest czysta, tzn. telefon nie lądował wcześniej w serwisie.

#413475  autor: kowcio
 28 cze 2010, 14:19
To 9 jest.
adiq1033 pisze:Czy Plus GSM pozbywał się blokad i sprzedawał swoje telefony fabrycznie bez nich, tudzież usuwał je na życzenie klienta?
Po skończonej umowie lub po 2 latach, nie pamiętam. Za darmo usuwali. A blokad nie ma juz ponad rok, jakoś od marca/kwietnia 2009.

#413476  autor: thonka
 28 cze 2010, 14:20
ewidentnie jest to dziewiatka.
pytanie tylko czy masz dowod zakupu? ;) poczytaj warunki gwarancji, jest tam wyraznie napiasne, ze uznawana jest ona tylko i wylacznie z dowodem zakupu.
sa serwisy, ktore dowodu nie chca, ale moga odmowic powolujac sie na ten punkt w przypadku braku dowodu zakupu.
no i czy na gwarancji jest przyklejona naklejka z boku opakowania telefonu. potrafia sie do tego tez przyczepic.

plus od niedawna sprzedaje telefony bez blokad (tak max. rok). nigdy jednak oficjalnie o tym nie napisano...
wydaje mi sie jednak, ze w tym modelu blokada raczej powinna byc, nie jest to sprzet najnowszy, a tylko w nowszych telefonach nie maja blokad.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#413499  autor: dario321
 28 cze 2010, 15:16
a ja radze abys w pierwszej kolejnosci udal sie z tym telefonem i jego karta gwarancyjna do najblizszego nokia care (naklejke z numerem IMEI wklej w karte) i normalnie zareklamowal charczace glosniki,pozdr

#413623  autor: adiq1033
 28 cze 2010, 23:52
Chyba nie mam innego wyjścia, oj będę sobie pluł w brodę, jeśli mi ją anulują z powodu usunięcia blokady operatora.

#413625  autor: kowcio
 28 cze 2010, 23:54
adiq1033 pisze:Chyba nie mam innego wyjścia, oj będę sobie pluł w brodę, jeśli mi ją anulują z powodu usunięcia blokady operatora.
Nie anulują, bo nie uszkodziłeś oprogramowania.

#413627  autor: adiq1033
 29 cze 2010, 00:02
Obyś miał rację, to lecę odnieść, tylko dane z pamięci skopiuje. :wink: