kowcio pisze:Czyli Avila taka niezawodna?
No sam się dziwię, że nic oprócz dotyku w niej się nie dzieje. Wyeksploatowana wg mnie już dość ładnie, ale działa

A niby taka krytykowana Avilka

Co do obudowy. Od samego początku mam na niej z tyłu i z przodu folie i nie narzekam. Tylna folia jest ponad 2 lata i jest trochę zarysowana. To dlatego, że na początku dbałem o Avilę, później już przestałem i tak zostało. Na ekraniku mam też folię, była w bardzo ładnym stanie, ale we wakacje włożyłem do jednej luźnej kieszeni Avilę i 6020 i po 5 minutach była tragedia na ekranie. Aż się zraziłem do Avili na krótko, ale jakoś przyzwyczaiłem się i tak jest do teraz. No ale za tydzień będzie stypendium i będzie nowy touch w Avili, co za tym idzie, będzie i nowa folia więc przód będzie idealny (przynajmniej jakiś czas)
Ale jedno co jest najlepsze w Avili jeśli chodzi o rozmowy - rozmawiałem używając wielu telefonów, ale Avila ma wręcz wyśmienitą jakość rozmów. I to również po ponad 800 godzinach wygadanych. Nawet jestem w stanie powiedzieć, że Avila ma lepszą jakość rozmów niż Wave II.
[ Dodano: 2012-12-02, 18:47 ]
Chciałbym odświeżyć temat ale pewnie ten post będzie jako dodany do mojego poprzedniego postu.
Nadszedł czas na zmianę Avili bo już czasami była tragedia z pisaniem smsów na niej, nie wspominając już o tym, że co chwile odpadała mi tylna klapka bo zaczepy się zaczęły urywać. Avila zostaje jako kolejny telefon zastępczy i będzie w niej leżała jakaś karta, którą używam sporadycznie. Przez rok mało rozmawiałem, za to trochę było smsów
Następna po Avili jest nokia asha 302, ciekawe jak wypadnie w porównaniu z Avilą, w której po wyjęciu karty było:
całkowity czas połączeń: 912 godzin 14 minut
wiadomości ogółem: 142033
wiadomości wysłane: 46899 (treść smsa na więcej niż 160 znaków liczona jako jeden sms)
wiadomości odebrane (w tym raporty, co podwoiło liczbę odebranych sms): 95134
Bateria w Avilce wytrzymywała mi spokojnie 3 dni przy kilkudziesięciu smsach dziennie i 1-2 godzinach rozmów tygodniowo. Do tego jakość połączeń w dalszym ciągu super, nic nie można zarzucić. Gdyby nie utrudnione pisanie smsów i obudowa to dalej używałbym Avilę, ale wolałem kupić nowy telefon niż w nią inwestować.
Teraz czas pokaże jak na tle Avilki wypadnie asha 302

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300