• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #410797  autor: konsultant
 16 cze 2010, 19:43
Internet 1Mb z abonamentem za 49zł lub 59zł kosztuje 39zł
Internet 6Mb z abonamentem za 49zł lub 59zł kosztuje 49zł
Internet 10Mb (20Mb) z abonamentem za 49zł lub 59zł kosztuje 59zł

Można również wybrać abonament za 35zł (60min) ale wtedy ceny internetu są o 10zł wyższe :-)

#410810  autor: Sig
 16 cze 2010, 21:04
Abonament za 35zł? Brutto? Ja takiego nie widzę, wiem że jest za 49, 59 i 69. Te 60 minut to na staconajrne i na komórki, czy tylko stacjonarne? Jaka jest jego nazwa, żeby poszukać cennika.

#410844  autor: elkanguro
 16 cze 2010, 23:20
konsultant, aktualnie korzystam z promocji: Internet 1Mbit 49zł + Lepszy Telefon 45zł. Czy mogę skorzystać z Gwarancji i Ceny i obniżyć cenę za internet?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#410846  autor: maniek
 16 cze 2010, 23:31
Na stronie netii albo 8 albo 20. A co z pozostałymi opcjami. I oferta telefoniczna też skromna, tylko 2 plany taryfowe do wyboru?

#410880  autor: galtom
 17 cze 2010, 10:28
Ja mam wykupiona opcje max. i jestem zachwycony (Zona siedzi w domu wiec juz nie boje sie o rachunki).
Telefon - Non Stop Swiat - 69zł
Internet (chyba siue to nazywa) Bez Ograniczen - 69zł za 20Mbps

Chula wszystko az milo, z kumplami z UK codzienie po 30-40 minut gadam (Zona ze swoimi znajomymi) - zero stresu, ze fakture dostane :-)

Zadnych doladowan, szukania, przelaczania, trzeszczenia - jak dla mnie OGIEN!

Pozdrawiam,
Galtom

#410896  autor: konsultant
 17 cze 2010, 12:41
Sig pisze:Abonament za 35zł? Brutto? Ja takiego nie widzę, wiem że jest za 49, 59 i 69. Te 60 minut to na staconajrne i na komórki, czy tylko stacjonarne? Jaka jest jego nazwa, żeby poszukać cennika.
Cennik mogę wysłać na @, tego abonamentu nie ma na stronie www. 35zł brutto i 60min na stacjonarne.

[ Dodano: 2010-06-17, 12:42 ]
elkanguro pisze:konsultant, aktualnie korzystam z promocji: Internet 1Mbit 49zł + Lepszy Telefon 45zł. Czy mogę skorzystać z Gwarancji i Ceny i obniżyć cenę za internet?
pod warunkiem że mineło 6mcy od podpisania umowy.

[ Dodano: 2010-06-17, 12:44 ]
maniek pisze:Na stronie netii albo 8 albo 20. A co z pozostałymi opcjami. I oferta telefoniczna też skromna, tylko 2 plany taryfowe do wyboru?
4mb i 8mb dostępne są na LLU, na BSA jest 1mb, 6mb, 10mb lub 20mb
abonamentów w sumie jest 4: Wieczory I Weekendy, Non Stop, Non Stop Świat i Lepszy Telefon 60, z tym że ten ostatni nie jest wszędzie do kupienia :)

#410899  autor: Stefek
 17 cze 2010, 13:00
ten abonament za 35 zł netto jest rozumiem? i skoro go nie ma na stronie to czemu ty go proponujesz?

#410903  autor: elkanguro
 17 cze 2010, 13:10
konsultant pisze:elkanguro napisał/a:
konsultant, aktualnie korzystam z promocji: Internet 1Mbit 49zł + Lepszy Telefon 45zł. Czy mogę skorzystać z Gwarancji i Ceny i obniżyć cenę za internet?

Tak minęło już ponad 6 miesięcy. Czy w takim razie mogę obniżyć opłatę za internet nie zmieniając planu telefonicznego?

Virgin Mobile

#410923  autor: konsultant
 17 cze 2010, 14:23
Stefek pisze:ten abonament za 35 zł netto jest rozumiem? i skoro go nie ma na stronie to czemu ty go proponujesz?
pisałem już że 35zł brutto, a proponuje ponieważ mam taką możliwość :) jak jesteś zainteresowany to zapraszam na PW

[ Dodano: 2010-06-17, 14:24 ]
elkanguro pisze:

Tak minęło już ponad 6 miesięcy. Czy w takim razie mogę obniżyć opłatę za internet nie zmieniając planu telefonicznego?
tak, gwarancja ceny dotyczy tylko usługi internetowej, żeby z niej skorzystać trzeba skontaktować się z infolinią.

#410929  autor: Stefek
 17 cze 2010, 14:55
też bym chciał móc proponować taki abonament!

#410935  autor: Rafix
 17 cze 2010, 15:09
konsultant pisze:
Stefek pisze:ten abonament za 35 zł netto jest rozumiem? i skoro go nie ma na stronie to czemu ty go proponujesz?
pisałem już że 35zł brutto, a proponuje ponieważ mam taką możliwość :) jak jesteś zainteresowany to zapraszam na PW
Czyli nie wszystkie kanały mogą to proponować? Jakim jesteś przedstawicielem?

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#410966  autor: elkanguro
 17 cze 2010, 17:59
konsultant napisał/a:
elkanguro napisał/a:

tak, gwarancja ceny dotyczy tylko usługi internetowej, żeby z niej skorzystać trzeba skontaktować się z infolinią.
Zanim zadzwonię na infolinię proszę jeszcze o potwierdzenie wysokości opłat. Korzystając w tym momencie z Gwarancji Ceny będę miał internet za 39zł zamiast 49zł a telefon zostanie za 45zł? I umowa nie ulegnie przedłużeniu?

[ Dodano: 2010-06-19, 10:02 ]
Niestety, na infolinii dowiedziałem się, że aby skorzystać z nowej promocji musiałbym i zmienić plan telefoniczny i przedłużyć umowę na kolejne 2 lata. :(

Virgin Mobile

#415579  autor: tottinho10
 07 lip 2010, 19:05
Do mnie wczoraj konsultantka dzwoniła. Poprosiłem o chwilkę na zastanowienie i chyba się zdecydowałem na zmianę z TP na Netie. Mówiła zadzwonię po 19... Jest już po 19 tylko że już drugi dzień czekam specjalnie! Świetna obsługa!

#415675  autor: user_delete19
 07 lip 2010, 23:32
konsultant pisze:4mb i 8mb dostępne są na LLU, na BSA jest 1mb, 6mb, 10mb lub 20mb
chcialbym sie do tego odniesc.
Wczoraj mialem telefon - konsultant z netii zaproponowal mi abo za 35zl / 60 minut i do tego do wyboru internet 1-4-8-20mbit (przy czym interesujace mnie 8mbit byloby za 59zl). No i wszystko ok, gydyb nie to, ze u mnie nie ma llu... zapytany wprost o to czy faktycznie na BSA moze zaproponowac *8* mbit przytaknal i powiedzial ze na pewno tak bedzie... troche zglupialem, bo wydawalo mi sie, ze na bsa mozna sprzedawac tylko to co daje TP... czyli wniosek jest taki, ze konsultant robi mnie w balona (pomino nagrywania rozmow)?!

#415741  autor: tottinho10
 08 lip 2010, 10:47
Na łączu TP proponują mi 6mb/s za 59zł. No ok, ale czy u mnie jest taka możliwość techniczna? Mieszkam 1.25km od centrali jadąc autem bo mierzyłem :) Może kabel jakoś na skrót jest umieszczony, a nie ulicami(ale wątpię). Wie ktoś może?

#415867  autor: konsultant
 08 lip 2010, 20:25
lwiczek pisze:
konsultant pisze:4mb i 8mb dostępne są na LLU, na BSA jest 1mb, 6mb, 10mb lub 20mb
Wczoraj mialem telefon - konsultant z netii zaproponowal mi abo za 35zl / 60 minut i do tego do wyboru internet 1-4-8-20mbit (przy czym interesujace mnie 8mbit byloby za 59zl). No i wszystko ok, gydyb nie to, ze u mnie nie ma llu... zapytany wprost o to czy faktycznie na BSA moze zaproponowac *8* mbit przytaknal i powiedzial ze na pewno tak bedzie... troche zglupialem, bo wydawalo mi sie, ze na bsa mozna sprzedawac tylko to co daje TP... czyli wniosek jest taki, ze konsultant robi mnie w balona (pomino nagrywania rozmow)?!
8mb jest tylko na llu, przy bsa za 59zl jest 6mb

[ Dodano: 2010-07-08, 20:30 ]
lwiczek pisze:
przy bsa sa predkosci 1mb, 6mb, 10mb lub 20mb
8mb jest tylko przy llu

[ Dodano: 2010-07-08, 20:32 ]
tottinho10 pisze:Na łączu TP proponują mi 6mb/s za 59zł. No ok, ale czy u mnie jest taka możliwość techniczna? Mieszkam 1.25km od centrali jadąc autem bo mierzyłem :) Może kabel jakoś na skrót jest umieszczony, a nie ulicami(ale wątpię). Wie ktoś może?
moge to sprawdzic, ale potrzebuje na PW adres i nr tel stacjonarnego

#415885  autor: user_delete19
 08 lip 2010, 22:00
konsultant pisze:przy bsa sa predkosci 1mb, 6mb, 10mb lub 20mb
8mb jest tylko przy llu
no tez sie mnie tak wydaje... znaczy sie konsultant robil mnie w balona? tylko po co ?! o_x

#416033  autor: sztosz
 09 lip 2010, 14:33
Konsultantowi konsultantowi nie równy. Ogólnie mam przeświadczenie, że Ci z linii dla Biznesu mają większą wiedzę. A ci dla domu wiedzę raczej znikomą, bo za duża tam jest rotacja. Mówię oczywiście o kampaniach wychodzących. Jeśli dzwonisz na infolinię to zależy od call center do którego się dodzwonisz. Są takie gdzie nie nie będą owijać w bawełnę i powiedzą wszystko zgodnie z prawdą i bez ogródek. A są takie, że... Netia swoją złą famę jeśli chodzi o infolinie jednak czymś zdobyła...

#416201  autor: torawa
 10 lip 2010, 18:23
elkanguro pisze:Niestety, na infolinii dowiedziałem się, że aby skorzystać z nowej promocji musiałbym i zmienić plan telefoniczny i przedłużyć umowę na kolejne 2 lata. :(
Ale nie na tym polega gwarancja ceny! Tak to sobie podobno możesz zmienić 6 Mb/s na 20 Mb/s itp. W regulaminie o gwarancji ceny jest jasno, że nic się nie przedłuża (część II pkt 5).

Być może źle powiedzieli, być może u innego konsultanta byłaby inna opcja. Problem mój jest taki, że ja też chcę skorzystać z gwarancji ceny (tylko na internet, bo nie zamierzam płacić drożej za tel), powinno się to robić przez www, ale u mnie na netiaonline.pl nie ma takiej opcji.

#417116  autor: MaFi
 15 lip 2010, 12:26
Do mnie w piątek zadzwonił człowiek z Netii z propozycją:
Telefon z Netii - abonament Non stop (za 59 zł)
+ net24 4 Mbit (za 39 zł)
umowa na 24 miesiące.

Obecnie mam:
Telefon w TP - plan doMowy tp 300 (za 70 zł, ale ja płacę 35 zł :-D)
+ net24 1 Mbit (za 59 zł) [BSA]
umowa na net24 kończy mi się w styczniu 2011.

Oczywiście, zgodziłem się i we wtorek przyjechał kurier z umową, którą podpisałem.
Do umowy dołączony jest druk, że 15 dni po podpisaniu umowy mam zadzwonić na infolinie i zamówić wyższą prędkość
w niższej cenie. Czyli według dołączonego cennika/regulaminu 4 Mbity za 39 zł/miesiąc

Zastanawiam się jednak nad tym czy będę faktycznie miał te 4 Mbit?

Z tego co tutaj czytam, to odnoszę wrażenie ze zostałem zrobiony w konia.
Ale wolałbym się jeszcze upewnić.

Jeśli tak, to rozwiążę/wycofam umowę.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź/rozwianie moich wątpliwości.