• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 71 z 96
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 96

#408715  autor: tomasz9119
 04 cze 2010, 17:44
dzięki tarak ;)
odniosłem wrażenie, że konsultant chciał koniecznie zgarnąć prowizję za aneks (na pytanie: czy możemy skontaktować się za kilka dni, np. w poniedziałek, odpowiedział: "Nad czym się zastanawiać, taaaka oferta...") ;p

#408727  autor: natalia.natalia
 04 cze 2010, 19:11
tomasz9119 pisze:czy to prawda, że oferty specjalne (niby indywidualnie stworzone dla mnie ) wygasają po dwóch tygodniach, jeśli się nie przedłuży umowy?
różnie to bywa

#408733  autor: miki12101
 04 cze 2010, 19:55
Witam!
Czy jest możliwość wynegocjowania czegoś takiego?
-Rodzina 20 - 40 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 40 minut: łącznie 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w cenie 20, 00 zł z VAT oraz pakiet blueconnect(9) 100MB za 5 zł z VAT, co daje łącznie kwotę 25 zł z VAT

#408734  autor: natalia.natalia
 04 cze 2010, 19:56
miki12101, a może frytki do tego?? :roll:

#408735  autor: Marens
 04 cze 2010, 19:59
tomasz9119 pisze:"Nad czym się zastanawiać, taaaka oferta..."
Ostatnio miałem "przyjemność" dwukrotnie do nich dzwonić.
Widzę, że konsultanci z uporem maniaka wciskają dodatkowe "pakiety".

:arrow: Widzę, że Pan dużo pisze SMS, może by tak aktywować pakiet SMS? Co pan za tym rozwiązaniem? Zapytałem, kiedy z tego numeru ostatnio była wysłana jakakolwiek wiadomość, bo ten numer używa dziadek i gościowi zrobiło się głupio.

:arrow: Proponuję uruchomić jakiś pakiet minut, widzę że nie wystarczają obecne minuty.
Też wciskanie na siłę, jak miesięcznie jest wydzwaniane góra 10minut.

#408736  autor: miki12101
 04 cze 2010, 19:59
W mailu z "specjalnie przygotowaną dla mnie ofertą" cena wynosiła 30 zł, wiec moze jednak? A frytki z chęcią poproszę :twisted: A ten blueconnect jest w cenniku dla przedłużających normalnie w tej cenie.

#408741  autor: bleckwarrior
 04 cze 2010, 20:29
Marens pisze: :arrow: Widzę, że Pan dużo pisze SMS, może by tak aktywować pakiet SMS? Co pan za tym rozwiązaniem? Zapytałem, kiedy z tego numeru ostatnio była wysłana jakakolwiek wiadomość, bo ten numer używa dziadek i gościowi zrobiło się głupio.

:arrow: Proponuję uruchomić jakiś pakiet minut, widzę że nie wystarczają obecne minuty.
Też wciskanie na siłę, jak miesięcznie jest wydzwaniane góra 10minut.
taki nasz obowiązek - czy Ci się to podoba czy nie. UP/Cross Selling

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#408854  autor: Maly745
 05 cze 2010, 14:53
Dostałem taką propozycję mailem Nokia 5230 z pakietem nawigacyjnym za 1zł +
- Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut: łącznie 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT.
Do znawców tematu czy to max co dają na obecną chwilę?

#408862  autor: DiAbOlO
 05 cze 2010, 15:40
Maly745 pisze:Dostałem taką propozycję mailem Nokia 5230 z pakietem nawigacyjnym za 1zł +
- Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut: łącznie 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT.
Do znawców tematu czy to max co dają na obecną chwilę?
Szukać, czytać, a nie iść na łatwiznę...

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=1275

...:::DiAbOlO:::...

#409312  autor: barat
 07 cze 2010, 13:45
Chciałem sobie przedłużać umowę (bez telefonu) już w sierpniu, a tu taka "niespodzianka" :?
Chyba poczekam do września na nową ofertę, bo do grudnia mam czas :)

Mam kilka osób w Play - one sieci nie zmienią, ja do Play też nie przejdę (dla mnie to mimo wszystko badziewiasta sieć - zwłaszcza pakiety internetowe tylko na nadajnikach P4).

Wywalenie z "wliczonych" (lub jak niektórzy lubią mówić "darmowych") minut Play to paranoja... to ja mam teraz myśleć kto w jakiej sieci jest? Przecież po numerze obecnie tego nie rozpoznam ... nie wiem co za idiota kroił tak ofertę ... pewnie ten sam co wymyślił w Orange nazwy delfin, pelikan i pantera (nie wiem, co brał, ale było mocne).

Jak do października nic się nie zmieni to autentycznie zacznę monitorować Orange i Plusa (chociaż szkoda sieci rodzinnej oraz nowych pakietów internetowych ...)

A do tego zawsze na koniec i początek miesiąca do odejścia z Ery skłania mnie prędkość "działania" i-boa ... taka wielka firma, a nie potrafią zrobić, by serwery działały jak trzeba? Przecież to na głowę idzie dostać ... logowanie w w/w okresie graniczy z cudem ... i ta sytuacja jest już baaardzo długo - mają beznadziejnych adminów/informatyków i programistów, którzy zmontowali tak mało wydajny panel ...

#409344  autor: ralfer
 07 cze 2010, 15:58
Też dostałem ofertę przedłużeniową:

"Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut: łącznie 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT.
Rodzina 80 - 300 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 175 minut: łącznie 475 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 85, 00 zł z VAT."

oraz:

"Po skorzystaniu z oferty, w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu będzie Pan mógł aktywować poniższe Pakiety usług na warunkach promocyjnych:
- Rodzina 60 oraz Rodzina 80 - Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu). Po upływie roku sieć rodzinna gr. 3 osobowa za 10 zł."

Niestety w czasie rozmowy z konsultantką okazało się, że "ktoś się pomylił" i Sieć Rodzinna będzie kosztawała 25, a nie 10 zł :(

Spotkaliście się z czymś takim?

#409364  autor: DiAbOlO
 07 cze 2010, 18:00
Pomyłki w BOA zdarzają się... I to nie nowość...
Sieć rodzinna 3-osobowa - tak jak to powiedziała konsultantka - po okresie promocyjnym kosztuje zgodnie z cennikiem 25 zł... Najlepiej wpierw samemu przestudiować regulaminy i ten temat na forum, a potem dopiero negocjować warunki...
Sam tak robię i dzięki temu nie występują pomyłki, niedomówienia i wszelakiego rodzaju mydlenie oczu...

...:::DiAbOlO:::...

#409478  autor: krzyszsz
 08 cze 2010, 02:25
Witam,

A czy ktoś orientuje się w jaki sposób wykorzystywane są minuty wykupione w ramach programu Era Premium (one akurat są do WSZYSTKICH). Z punktów mógłbym wykupić pakiet 30 minut miesięcznie przez 12 miesięcy i jakoś bym przeżył ten brak Play. Tylko jak Era mi rozliczy te minuty? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

#409494  autor: barat
 08 cze 2010, 08:29
krzyszsz pisze:Witam,

A czy ktoś orientuje się w jaki sposób wykorzystywane są minuty wykupione w ramach programu Era Premium (one akurat są do WSZYSTKICH). Z punktów mógłbym wykupić pakiet 30 minut miesięcznie przez 12 miesięcy i jakoś bym przeżył ten brak Play. Tylko jak Era mi rozliczy te minuty? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz
Najpierw rozliczane są pakiety, więc w pierwszej kolejności "zajedziesz" te 30 minut zapewne, a dopiero później te abonamentowe.
Ideałem by było W3 abonamentowe, reszta - pakiet promocyjny ...

Nadal nie mogę wyjść z podziwu, co za [moderacja] wymyślił taki podział W3 i reszta w minutach abonamentowych :/
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 12:21 przez barat, łącznie zmieniany 1 raz.

#409499  autor: Pawcio_1977
 08 cze 2010, 09:52
[moderacja] to musi być Koń Trojański podrzucony przez konkurencyjną sieć. :D
Ja na razie zwlekam z przedłużeniem umowy bo nie mam zamiaru później pytać ludzi do których dzwonię czy czasem nie mają telefonu w Play. Konsultant w BOA podczas rozmowy ze mną poinformował mnie, że nie widzi w moim profilu połączeń do sieci Play, ale wole "dmuchać na zimne " i zabezpieczyć sobie darmowe minuty w pakiecie podstawowym na rozmowy ze wszystkimi sieciami. Jeżeli następna ( urodzinowa ) oferta Ery będzie podobna to po 10 latach podziękuję jej za współpracę.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 12:20 przez Pawcio_1977, łącznie zmieniany 1 raz.

#409507  autor: barat
 08 cze 2010, 10:32
Teraz tylko mieć nadzieję, że zwolnią [moderacja], który to wymyślił i się zreflektują. Zapewne zrobią to dopiero we wrześniu, co by wyjść "z twarzą". Ewentualnie zaczną dodawać do tych minut jeszcze pakiet do pozostałych sieci i nazwą to "promocją".
Jak będą zwalniać tego myśliciela, to może też wywalą paru adminów i informatyków [moderacja] bo i-boa działa tragicznie ... i weź tu teraz przejdź na e-faktury jak w okresie, gdy ich potrzebujesz musisz stracić duuużo nerwów, zanim je zobaczysz ...
Dobrze, że chociaż na otarcie łez dali te nowe pakiety internetowe - rewelacyjna sprawa - nawet jak obetną prędkość, to z transferem 2-3kb/s i tak można swobodnie sprawdzić m@ila, włączyć komunikator itp ;) Na razie wziąłem 100MB i wykorzystam cały - zobaczę jak się będzie działało na necie z obciętym transferem ;)
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 12:19 przez barat, łącznie zmieniany 1 raz.

#409521  autor: st.konsultant
 08 cze 2010, 11:29
barat pisze:
krzyszsz pisze:Witam,

Pozdrawiam

Krzyszsz
Najpierw rozliczane są pakiety, więc w pierwszej kolejności "zajedziesz" te 30 minut zapewne, a dopiero później te abonamentowe.
Ideałem by było W3 abonamentowe, reszta - pakiet promocyjny ...

Nadal nie mogę wyjść z podziwu, co za kretyn wymyślił taki podział W3 i reszta w minutach abonamentowych :/

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Minuty z EP są rozliczne na końcu, czyli w tym konkretnym przypadku połączenie do Play będzie szło od razu z EP.

#409525  autor: thonka
 08 cze 2010, 12:18
barat, przystopuj ze slownictwem, ok?
co do iBOA jakos ja nie mam z nim problemu, a okresow rozliczeniowych w Erze jest troche wiecej niz tylko ten pod koniec miesiaca...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#409527  autor: barat
 08 cze 2010, 12:30
to ja nie wiem co jest z tym iBoa, wczoraj próbowałem się logować od 9 do 16 ... działało tragicznie ... teraz jest w miarę dobrze, ale w 80% przypadków jak próbuję coś sprawdzić to się strasznie ślimaczy (o ile w ogóle mam możliwość zalogowania się, zanim wygaśnie kod jednorazowy) ... testowane na INEA 4Mbit, potem 6Mbit, Potem Inea Poznań 6Mbit, do tego na Play, oraz na necie z Politechniki Poznańskiej (tu jest koło 24Mbit w obie strony) ... do tego jakoś 1.5 roku temu także na neostradzie 2Mbit, wtedy tez działało "w kratkę"
Najłatwiej jest w środku miesiąca - wtedy działa całkiem przyzwoicie.

Co do minut EP - w sumie nie wiedziałem. Z tego co mi się wydawało, to najpierw schodzą minuty pakietowe (np za polecenie zapłaty, jakieś tam dokupione itp.). Akurat w tej kwestii cieszę się, że się mylę :)

PS. Sorry za słownictwo - nie pomyślałem, że słowo nie będące przekleństwem też nadaje się do moderacji (chociaż jak to teraz czytam, to faktycznie za ostro...) - teraz będę pamiętał.

#409531  autor: thonka
 08 cze 2010, 12:42
barat, slowo to jest uwazane powszechnie za obrazliwe, wyrazajace pogarde, raczej nie chcial bys zeby Ciebie tak nazwano. to po pierwsze. po drugie - zostalo to zgloszone do moderacji wiec interweniowalem. koniec tematu.

to jaki masz internet rowniez nas nie interesuje. ja do faktury dostalem sie w 3 minuty, z tego ok. 30s. czekalem na smsa z haslem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
  • Strona 71 z 96
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 96
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71