• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #408729  autor: svenson
 04 cze 2010, 19:40
1. Nie działa mi nawigacja. Miałem GARMIN'a, ale zżerał mi baterię no i go usunąłem. Teraz jestem użytkownikiem Sygic MOBILE. Wszystko działa ok, tylko gdy chcę rysować trasę, wyświetla mi się komunikat: Zamknięte połączenie GPS, sprawdź porty. No i lipa.

Sprwadzałem: Ustawienia > Pozycjonowanie > Metody pozycjonowania: Zintegrowany GPS lub Bluetooth GPS, Bazująca na sieci.

Serwery pozycjonowania , punkty dostępu, adres serwera

Nie wiem może mam coś źle poustawiane. Jak to ustawić ? Oprócz tego trzeba coś jeszcze robić, żeby nawigacja działała ? Te porty może ? Jak je ustawić ?

2. Żyroskop. Sprawdzałem programami: RotateMe (nowym) i Landscape 3.0 PRO i oba nie działają. Włączam je ale nie chcą się uruchomić. Może trzeba coś jeszcze wgrać żeby działały ?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

#408732  autor: kuwejt
 04 cze 2010, 19:54
Żyrosop nie działa bo... go tam po prostu nie ma :smt005
Za ewentualne wykrycie ruchu terminalu odpowiedzialny jest AKCELEROMETR (który jest częścią elektroniczną), bardzo często błędnie mylony właśnie z żyroskopem

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#409081  autor: svenson
 06 cze 2010, 13:39
ściągam gry na akcelerator i ani jedna nie chce działać :( nie wiem czym jest to spowodowane, gra ładuje się, ale nie chce się włączyć. Jest na to jakaś rada ?

#409115  autor: Jaca
 06 cze 2010, 15:47
Odnośnie nawigacji to poczytaj sobie ten wątek KLIK , a odnośnie gier to jeśli ściągasz gry java to problemem może być brak pamięci na aplikacje javy.

#409186  autor: svenson
 06 cze 2010, 22:15
Jaca, nie,nie. Broń Boże nie ściągam javy. Pobieram aplikacje .sis pod mojego symbiana i aplikacja się ładuje ale w ostateczności nie odpala. Czytałem, że w moim samsungu jest jakiś nowy G-sensor i na niego nie ma gier na tą chwile..

#409212  autor: Jaca
 07 cze 2010, 00:00
svenson pisze:Czytałem, że w moim samsungu jest jakiś nowy G-sensor i na niego nie ma gier na tą chwile..
Mozna tak powiedziec.