• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #406399  autor: ryke24
 24 maja 2010, 13:08
Mam kilka pytań odnośnie w/w modelu.Jest to dość nowy model u Nas.Jestem ciekaw czy ktoś już miał z nim do czynienia.

1.jak z jakością rozmowy.Tak wiem ze to LG i co niektórzy twierdza ze ta marka wiedzie prym w jakości rozmowy telefonicznej;).....jednak wole zapytać jak jest konkretnie w tym modelu?:)Bo jak wiadomo różne modele różnie z tym bywa...Czy rozmowa jest czysta i przede wszystkim głośna?

2.Cytuje"posiada opcje pozwalającą na zwiększenie czcionki dla wyświetlanych funkcji w menu"Czy opcja ta również dotyczy czcionki w SMS-ach?.Telefon może być dla starszej osoby.Milo by było jak by coś widziała;)Czy Trzcionka w smsach jest wystarczająco duża?

3.Czas rozmów na baterii (900mha) według producenta 9h jest wiarygodny?.Lg nigdy w bateriach nie był silny;)Czy wytrzymię 4-5 dni standardowego używania.Wskaźnik baterii 3 stopniowy?

4.Slider chodzi zgrabnie?:)Telefon wydaje się być solidny? Nie lubię trzeszczących konstrukcji;)

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#406423  autor: Chomiczeq
 24 maja 2010, 15:31
Co prawda nie jest właścicielem tego modelu ale mialem okazje troche poużywać.

1. Jakość rozmowy była zadowolająca, głośność jak dla mnie dobra, dla starszej osoby zależy, aczkolwiek wydaje mi się że powinno wystarczyć.

2. nie zwróciłem na to uwagi niestety :<.

3. Casy czuwania i rozmowy są zawyżone jak to zwykle bywa, duzy wpływ ma to w jaki sposob używasz telefonu.

4. Ogólnie sprawia całkiem pozytywne wrażenie, w moim mniemaniu lepsze od ke970 ;).

Pozdrawiam.

www.LGcenter.pl - Najwieksze forum o telefonach LG
KM900.eu -Profesjonalny support Telefonu LG KM900 Arena

#407647  autor: Xavi
 31 maja 2010, 16:00
Też interesuje mnie ten model.
Szczególnie pytanie nr 2 odnośnie powiększenia czcionki. Poza tym czy jest możliwość ustawienia dowolnego pliku mp3 na sms i czynie ma ograniczenia czasowego takiego dzwonka?

#407805  autor: ryke24
 01 cze 2010, 05:21
Xavi ,odpowiedz na moje pytania już dam za kilka dni:)Zakupiłem na aukcji nówke za 190 zl. Zamieszcze pewnie jakiś większy opis:)

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#408206  autor: Chomiczeq
 02 cze 2010, 14:38
Xavi pisze:pliku mp3 na sms i czynie ma ograniczenia czasowego takiego dzwonka?
Z tego co pamiętam to da sie ustawić mp3, aczkolwiek jest ograniczenie czasowe. Jak ryke24 będzie już miał to potwierdzi czy na pewno tak jest ;).

Pozdrawiam.

www.LGcenter.pl - Najwieksze forum o telefonach LG
KM900.eu -Profesjonalny support Telefonu LG KM900 Arena

#408225  autor: ryke24
 02 cze 2010, 15:27
Telefonik juz mam.Na szybko w skrócie go opisze:)
Jakość materiałów bardzo dobra.Zamknięty telefon nie skrzypi.Slider rozsunięty ma minimalny luz na boki ok 0,5 mm(mój przypadek) jednak w niczym nie przeszkadza to.Praca jego sprawia wrażenie pozytywne:)
Jakość rozmowy mnie zaskoczyła.Trzeba przyznać ze LG to jedna z nielicznych chyba firm która rozumie do czego głownie służy telefon;)Rozmowa jest czysta,nie ma żadnych przerw trzasków itp itd.(testowane w Erze ,max zasięg 7 kresek).Odpowiednio głośna.Pod tym względem jestem zadowolony.
Połączenia/Sms można ustawić dowolna mp3.Jak z długością dokładnie jeszcze nie testowałem.30 sek szło ustawić normalnie...
Wyświetlacz LCD.Dobrej jakości.Ale jak to w LCD pod odpowiednim kątem widać mniej;)
Trzcionkę w menu można ustawić 3 rodzaje.Mała,średnia,duża....Ta duża jest naprawdę duża;)
Jednak przy smsach już nie można jej modyfikować.
Aparat 1,3 słabiutki:)
Ile bateria wytrzyma dam znać za kilka dni;)

#408655  autor: kowcio
 04 cze 2010, 14:20
ryke24, ile kresek ma wskaźnik baterii oraz mógłbyś pokazać jak wygląda menu? Np. zrobić zdjęcie lub odnieść się do innego telefonu LG? Mnie się wydaje, ze tam jest nowiusia platforma na którą tak długo czekałem i bardzo to wazne dla mnie. Tez chcialem zakupić ten telefon i może kiedyś zakupię go. Ale to jest sprawa decydująca o decyzji ;-D

#408690  autor: user_delete13
 04 cze 2010, 15:52
Na chwilę obecną model jest dostępny w Erze. Info odnośnie instrukcji obsługi i menu jest w Link

#408694  autor: kowcio
 04 cze 2010, 16:16
Tylko co mi po instrukcji, skoro ja chcę wiedzieć ile poziomów ma wskaźnik baterii i czy kreski schodzą w miarę równo (w innych LG wskaźnik był tragiczny) i jak wygląda menu. Tam tego nie ma.

#408740  autor: user_delete13
 04 cze 2010, 20:28
Kolego kowcio, bez service manualka nie jestem w stanie nic stwierdzić.

#408759  autor: ryke24
 04 cze 2010, 22:47
Jak skombinuje cyfrówkę to zamieszczę zdjęcia:)Wskaźnik jest niestety 3 stopniowy,i czuje że będzie denerwujący.Telefon ładowałem na max w nocy z wtorku na środę.Dziś piątek wieczór i dalej pełen wskaźnik.A trochę podzwoniłem pobawiłem się i jakieś 50 sms poszło.Czuje ze 2 kolejne kreski na hurra zaczną spadać w ciągu 1 dnia:)Ale jak 5 dni wytrzyma w tym trybie co użytkuje to będę zadowolony.
Za to jestem zadowolony z zasięgu.W b2700 samsunga w domu mailem jazdy w kreskach od 1 do 6 dosłownie po GSM.W miejscach gdzie na Solidzie miałem 3-4 kreski...w tym LG mam zawsze 7.W domu cały czas 7.

#408784  autor: kowcio
 05 cze 2010, 10:18
ryke24, bo Samsung ma problemy z wskaźnikami. W niektórych modelach tak jest, tyle że z Samsunga mając 0 kresek normalnie rozmawiasz, a z LG pewnie nie (nie wiem, bo nie testowałem, ale na Nokii przy 1 kresce rozmawiać się nie da).

Ehh to wskaźnik pnie poprawili najwidoczniej. Bo widzę, że ma inny wygląd niż inne stare LG. Jak miałem Cookie to do szału mnie doprowadzał. Cały czas 3/3, a jak się zrobiły 2/3 kreski to w stanie czuwania potrafił się rozładować w kilka godzin- a jak coś się porobi to masakra. Kilka razy miałem tak, że wychodzę rano z domu i robią się 2/3 kreski i później po godzinie już telefon wyłączył się. Poza tym LG miał (może jeszcze ma...) taką wadę w sofcie, że nawet jak wyciszysz telefon to on będzie piszczał jak bateria będzie się wyczerpywała. To też jest dla mnie porażka na całej linii.

#408795  autor: Xavi
 05 cze 2010, 10:58
Oglądałem go w erze i meny ma chyba jakieś inne. Oczywiście nie takie jak czekolada ale też nie takie jak Lg Emerald (tym z klapką na klawiaturze). Poza tym wydaje mi się że ma bardzo wygodną klawiaturę.[/quote]

#412858  autor: kowcio
 25 cze 2010, 12:32
Witam po przerwie

Kupiłem ten telefon za 140 PLN z przesyłką, nowy, kupiony wczoraj. Czarny.

Od kilku tygodni męczę się ze starym Siemensem A52 przez którego naprawdę dużo gadam i troszke męczy mnie, głównie to że bateria już tam nie jest pierwszej młodości (w końcu telefon od 2003 roku służy bezawaryjnie).

Telefon kupiłem dlatego, że wiem, że LG robi bardzo dobre telefony do tego, do czego zostały one stworzone. Czyli do rozmów. Telefon jest na nowej platformie z tego co widzę, więc będzie co pisać.

Jesli będzie wygodnie się na nim pisało to włożę do niego kartę z której sporo piszę, a Monciak pójdzie do karty z nielimitowanymi rozmowami ;-)

Wybierałem pomiędzy Samsungiem S3310, ale mówię- spróbuję LG, ma bdb opinie i tani jest, więc nie będę żałował. Ciekawe jak to z nim będzie. Im dłużej żyję tym coraz bardziej podobają mi się nowe telefony LG (kiedyś tak nie bardzo), a coraz mniej Nokie. Samsung od 2005 roku się dla mnie nie zmienił. Być może dlatego, że się na nim nie zawiodłem jako jeden z nielicznych producentów, od których miałem sporo słuchawek.

#412942  autor: user_delete13
 25 cze 2010, 20:26
kowcio pisze:LG, ma bdb opinie
Aż miło się czyta post kolejnej Osoby która ma przekonanie do LG a nie słucha bzdur co mówią pseudo-fachowcy i sąsiedzi z bloku.

#412993  autor: kowcio
 25 cze 2010, 23:42
razin pisze:kowcio napisał/a:
LG, ma bdb opinie

Aż miło się czyta post kolejnej Osoby która ma przekonanie do LG a nie słucha bzdur co mówią pseudo-fachowcy i sąsiedzi z bloku.
Wiesz, miałem kilka LG na chwilę i powiem szczerze- nie byłem z nich zadowolony. Ale LG jest takim specyficznym producentem i im zalezy na tym, żeby zrobic dobzre i tanio, więc będę ich w tym spierał, bo mnie też na tym zalezy. Samsungi kiedyś idealne nie były, teraz są coraz lepsze, taką samą drogę ma przed soba LG. Przynajmniej próbują, a nie poddaja się tak jak Nokia.

Miałeś kontakt z GU230/80?

#413042  autor: user_delete13
 26 cze 2010, 10:59
Niestety nie, na chwilą obecną mam styczność a raczej jestem w posiadaniu KU250, GM205 i KF750 Secret

#413152  autor: Xavi
 26 cze 2010, 20:11
Kowcio skoro masz już ten model to potwierdź mi następujące sprawy. Jak jest z tym ustawieniem dowolnego pliku mp3 na sygnał sms i czy da rady np 20 sekundowy? Zwiększenie czcionki, gdzie to można zrobić w kontaktach czy też smsach? Jak duża jest czcionka w smsach? Czy będąc w menu i zsuwając klapkę telefon przechodzi automatycznie do ekranu głównego czy zostaje w tym samym miejscu w menu (jak w SE)? Dzięki.

#413159  autor: kowcio
 26 cze 2010, 20:23
Xavi pisze:Kowcio skoro masz już ten model to potwierdź mi następujące sprawy. Jak jest z tym ustawieniem dowolnego pliku mp3 na sygnał sms i czy da rady np 20 sekundowy? Zwiększenie czcionki, gdzie to można zrobić w kontaktach czy też smsach? Jak duża jest czcionka w smsach? Czy będąc w menu i zsuwając klapkę telefon przechodzi automatycznie do ekranu głównego czy zostaje w tym samym miejscu w menu (jak w SE)? Dzięki.
Telefon dostane pewnie we wtorek jak poczta nie zawali. Jak dostanę go to zaraz sprawdze i napiszę ;-)
Xavi pisze:Czy będąc w menu i zsuwając klapkę telefon przechodzi automatycznie do ekranu głównego czy zostaje w tym samym miejscu w menu (jak w SE)? Dzięki.
To raczej na pewno będzie zalezało od ustawień. Ile miałem sliderów, tyle w każdym mogłem to ustawić. Ale oczywiścię sprawdze czy da się wyłączyć, żeby telefon nie reagował na zasunięcie.

#413256  autor: ryke24
 27 cze 2010, 13:59
Dźwięk Smsa może być 20 sek.Zamkniecie telefonu nie powoduje ucieczki do tapety głównej.Zwiększenie Czcionki tylko w Menu.Smsy standardowa wielkość literek.Mała nie jest , wielka tez nie:)Ogólnie 150 zl za ten telefon(nowy na allgro;)) to naprawdę świetna cena.Bateria fajnie trzyma.Opera Mini śmiga elegancko.Jeden z pierwszych telefonów z którego mi się przyjemnie rozmawia:)Szybkie menu,możliwość nagrania rozmowy telefonicznej.Przydatna opcja(tego mi brakowało w innych telefonach) Blokada Połączeń do której przypisuje nr telefoniczne i przypisuje je do odpowiedniej grupy tzw "Czarna lista";) Nr z tej listy dzwoniąc do mnie odrazu maja sygnał zajętości a ja dostaje Smsa ze dana osoba dzwoniła.Przyjemny dodatek na upierdliwych gości itp itd:)Smsy pisze się dobrze.Płaska klawiatura mimo to jednak wygodnie i szybko przemieszczam paluszki:).Minus delikatny za dosyć głośna prace klawiszy nawigacyjnych(stuk stuk):)Drugi minus mogę dać(być może to z mojej winy),przełączanie mi się słownika t9 z POL na ENG,raz na jakiś czas.Nie wiem z czego to wynika;)
Za taka cenę uważam to za naprawdę udany model.Patrząc na wynalazki typu Nokia 1208 1650 oraz pochodne gdzie w rekach to się rozłazi itp.......gdzie Plastik i tandeta poraża,to zastanawiam się dlaczego ludzie takie modele kupują jak mogą dołożyć te 50 zł i mieć zdecydowanie lepszy telefon....)
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, 12:26 przez ryke24, łącznie zmieniany 1 raz.