• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 68 z 208
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 208

#407930  autor: PLAY
 01 cze 2010, 16:53
przez to że "jechałem" bez umowy?
Wytłumacz bo nie kumam, chodzi Ci o to że teraz jak skończysz umowę, to na razie nie podpiszesz następnej, tylko poczekasz na lepsza ofertę ze strony operatora tak mam to rozumieć?

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407932  autor: phone
 01 cze 2010, 17:06
Tak. A jeśli nie zmienią oferty to czy jest szansa na to że dostane korzystniejsze warunki niż dotychczas mi oferują.

#407936  autor: johnq
 01 cze 2010, 17:14
phone pisze:Tak. A jeśli nie zmienią oferty to czy jest szansa na to że dostane korzystniejsze warunki niż dotychczas mi oferują.
To zależy tylko i wyłącznie od zysku jaki generuje Twój numer.

#407941  autor: natalia.natalia
 01 cze 2010, 17:30
phone, te oferty zostały wprowadzone miesiąc-dwa temu, więc na kolejne musiałbyś poczekać może rok może dwa.. Zmień może sieć skoro w orange nie widzisz niczego ciekawego.

#407975  autor: bleckwarrior
 01 cze 2010, 19:39
niestety ale musisz się liczyć z tym, że jeśli będziesz na czasie nieokreślonym, musisz liczyć się z tym,że stracisz pewne rzeczy które otrzymałeś w momencie podpisania umowy terminowej: (upusty, dodatkowe pakiety), a w momencie przedłużenia może być nie gorsza, ale też nie lepsza oferta...no chyba,że będą chcieli Cię skusić na podpisanie umowy terminowej
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 19:59 przez bleckwarrior, łącznie zmieniany 1 raz.

#407984  autor: johnq
 01 cze 2010, 19:56
bleckwarrior, kolega ma Orange Abonament, a tam prezenty na pewno nie przepadną mimo, iż będzie na umowie na czas nieokreślony. Jeżeli miał jeszcze jakieś dodatkowe usługi to niestety je straci.

#407991  autor: trus1991
 01 cze 2010, 20:03
Niedługo się mi kończy umowa na IIgi numer z Orange.
Za pierwszy numer płacę 55zł - umowa kończy się w lutym
Za drugi mam teraz 25 i sie umowa kończy

Na co mogę liczyć?
Chciałbym pozostać w podobnym abonamencie.
Chciałbym liczyć na jakiś nowy telefon w miarę atrakcyjnej cenie oraz dodatkowe usługi.

Bardzo proszę o odpowiedź co mogę najwyżej dostać i w jaki sposób mam to załatwiać - czy składać wypowiedzenie?

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#407997  autor: bleckwarrior
 01 cze 2010, 20:10
johnq pisze:bleckwarrior, kolega ma Orange Abonament, a tam prezenty na pewno nie przepadną mimo, iż będzie na umowie na czas nieokreślony. Jeżeli miał jeszcze jakieś dodatkowe usługi to niestety je straci.
dlatego napisałem, aby to sprawdził -a nie,że przepadną:)

#408061  autor: dzarafasaraja
 01 cze 2010, 22:27
Co do pytania phone i (w pewnym sensie trus1991) chciałbym potwierdzić słowa johnq, że oferta zależy tylko i wyłącznie od generowanego zysku. Pozostawanie na czas nieokreślony, straszenie salonu/konsultanta wypowiedzeniem nic nie daje. No może poza tym, że jest lekko zabawne.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#408079  autor: elkanguro
 01 cze 2010, 23:40
trus1991 pisze:Na co mogę liczyć?
Chciałbym pozostać w podobnym abonamencie.
Chciałbym liczyć na jakiś nowy telefon w miarę atrakcyjnej cenie oraz dodatkowe usługi.
Przy abonamencie za 25zł to nie masz co liczyć na telefon w atrakcyjnej cenie i jeszcze do tego dodatkowe usługi.
Jeśli wziąłbyś ofertę bez telefonu to możesz liczyć np. na to co ja mam w podpisie. Ale potrzebujesz dużego zysku. Szczegóły otrzymasz podając numer konsultantom w tym wątku. Powodzenia!

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#408152  autor: dzarafasaraja
 02 cze 2010, 11:44
elkanguro pisze:Jeśli wziąłbyś ofertę bez telefonu to możesz liczyć np. na to co ja mam w podpisie.
Niestety nie. Do Wszystkich jest teraz usługą dostępną ogólnie na 6 m-cy i to do tego bardzo mocną, tzn. ogranicza inne usługi, więc dając ją można liczyć tylko na prezent i allnet.

W chwili obecnej najlepszą opcją w Orange Abo 25/12m-cy jest Wszyscy w Orange Extra 18+Twój Numer+allnet tylkoSIM+prezent.
Pozdrawiam.

#408164  autor: Ofeck
 02 cze 2010, 12:20
od 10. czerwca nie bedzie mozna bedzie dac uslug dodatkowych w ofertach orange mix i orange abonament, czyli w starych taryfach, mistrzowskie posuniecie orange normalnie.

#408169  autor: awa2001
 02 cze 2010, 12:35
niestety Ofeck ma rację, jesli macie do przedluzenia umowę róbcie to do 10 czerwca, potem zostaną Wam delfiny i inne gady.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#408199  autor: elkanguro
 02 cze 2010, 14:08
O w mordę, nie! A kusiło mnie żeby przedłużyć na 2 lata...

PS: Czy to tyczy się tylko Orange Abonament i Orange Mix czy także Nowego Twoje Mixa?

[ Dodano: 2010-06-02, 14:09 ]
dzarafasaraja pisze:Do Wszystkich jest teraz usługą dostępną ogólnie na 6 m-cy i to do tego bardzo mocną, tzn. ogranicza inne usługi, więc dając ją można liczyć tylko na prezent i allnet.
Co to jest allnet?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#408203  autor: awa2001
 02 cze 2010, 14:25
nie mam informacji odnosnie NTM, narazie zabierają usługi w OA, jesli z telefonem weźmiesz to tego nie odczujesz
allnet - wszystkie sieci

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#408325  autor: dzarafasaraja
 02 cze 2010, 22:13
Z tego co wiem, jedynymi usługami dostępnymi w OA będzie Wszyscy w Orange Extra 18, Taniej po abonamencie i jeszcze jedna, której niestety nie zapamiętałem. Jak napisała awa2001, jeżeli ktoś ma OA (od siebie dodam 25zł lub 35zł) i ten nr nadaje się do przedłużenia, lepiej, żeby decydował się teraz.

#408469  autor: szefo79
 03 cze 2010, 19:42
Witam.
Zaczne moze malo oryginalnie otoz konczy mi sie umowa z orange.
dotychczasowy abonament to 75zł Chcialbym podniesc go do 99 zł w panterze.moje srednie rachunki to 130zł. Pytanie rowniez malo oryginalne - co moge wynegocjowac- interesuje mnie umowa maksymalnie na 24 miesiace i jeden z dwoch telefonow htc hd2(ktorego obecnie nie ma ale mam nadzieje ze wroci do oferty) oraz iphone 3gs.
Przy takiej umowie ( 99zł i 24 miesiace) jaka minimalkna cene moge uzyskac od orange.
Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale doładowuje zonie telefon regularnie obciazajac moja fakture wiec napewno moje rachunki przekrocza 99zł.
pozdrawiam

#408488  autor: johnq
 03 cze 2010, 21:01
szefo79, nikt tu nie jest w stanie w ciemno przewidzieć co możesz uzyskać bo dla każdego numeru jest to sprawa indywidualna. Podaj komuś z nas swój nr na PW wtedy będzie można to sprawdzić.

#408691  autor: Mobilekom
 04 cze 2010, 15:59
Powiem tak, kiedys przenosiłem numer z abonamentu do oferty pre-paid i nie było wymagane rozwiązanie umowy z zachowaniem 30-dniowego okresu wypowiedzenia. Ale po Waszej dyskusji wydało mi się konieczne wystosowanie zapytania do BOK w celu uaktualnienia informacji na ten temat i z otrzymanej odpowiedzi wynika, że jednak trzeba rozwiązać umowę. A więc mamy zmianę mniej korzystną dla klienta. Poniżej skopiowałem odpowiedź sieci Orange do tego zagadnienia.

[ Dodano: 2010-06-04, 16:03 ]
W nawiązaniu do zgłoszenia informuje, że istnieje możliwość przejścia z oferty Postpaid na Prepaid, zachowując dotychczasowy numer.
W ramach oferty Propozycja jest możliwość zmiany na obecnie dostępną ofertę na kartę w ofercie Nowe Orange Go, Orange Pop lub Orange Music na kartę.
Zmiana oferty Postpaid na Prepaid jest bezpłatna.

Należy udać się do salonu i złożyć pisemną rezygnacje z abonamentu wraz z dyspozycją przeniesienia numeru na kartę.

Wszystkich Abonentów sieci GSM obowiązuje okres wypowiedzenia przypadający na koniec następnego okresu rozliczeniowego, następującego po dacie zarejestrowania rezygnacji (§ 20, pkt. 6 - "Abonent może wypowiedzieć umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych w każdym czasie, z zastrzeżeniem § 20 pkt 7 i 8, ze skutkiem prawnym nie wcześniej, niż na koniec okresu rozliczeniowego następującego bezpośrednio po okresie rozliczeniowym, w którym Orange Biuro Obsługi Klienta otrzymało pismo Abonenta o wypowiedzeniu umowy.").

Aby umowa na abonament została rozwiązana z dniem zakończenia promocji, to stosowne pismo należy złożyć z wyprzedzeniem co najmniej pełnego okresu rozliczeniowego.

#408695  autor: bleckwarrior
 04 cze 2010, 16:19
Mobilekom pisze:A więc mamy zmianę mniej korzystną dla klienta. Poniżej skopiowałem odpowiedź sieci Orange do tego zagadnienia.
a gdzie ta skopiowana odpowiedź?

Odkąd się interesuje telefonią komórkową, czyli jakieś 7 lat -zawsze obowiązywało wypowiedzenie. Choć nie wiem, jak to było, 10 lat temu:D

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.
  • Strona 68 z 208
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 208
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68