• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #407306  autor: dodek90
 29 maja 2010, 14:22
Chciałbym kupić nokię n97 (nie mini, pierwszą wersje) jestem świadom że nie jest to telefon idealny wiele osób na niego narzeka ale tak naprawdę nie potrzebuję wszystkich funkcji, głównie zależy mi na klawiaturze qwerty do smsów, poczta i facebook. I zastanawia mnie jedna rzecz, na youtube widziałem filmy z zaktualizowanym softem do tej nokii gdzie działanie telefonu wygląda naprawdę dobrze. Przejścia są bardzo płynne, kontakty muzyka, przesuwanie odbywa się płynnie i delikatnie, wygląda to naprawdę nieźle porównując jak było na starym sofcie. I właśnie tutaj jest moje zapytanie, jak jest z tym nowym softem? Czy jak kupię tę nokię bez problemu ją zaaktualizuję, telefon będzie szybszy tak jak to wygląda na filmach i jak wygląda działanie na baterii? Czy spokojnie dwa dni wytrzyma?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2010, 15:24 przez dodek90, łącznie zmieniany 1 raz.

#407913  autor: Jaca
 01 cze 2010, 16:10
Sprawdź jaką masz wersję softu. Ostatnia wersja wnosząca coś konkretnego to : 21.0.045 , a oto co wnosi:
- Odtwarzacz muzyczny gra głosniej
- Odtwarzanie i nagrywanie video jak by płynniejsze
- Telefon chodzi szybciej
- Kinetyka jak chodziła tak chodzi
- Został dodany jeden motyw i jeden ten co był standardowo zmieniony na inny kolor

#408264  autor: A.Kmicic
 02 cze 2010, 18:16
gdzie mam szukać update'u softu do tego telefonu? :O

mam jakiś problem by Ovi ściągnął steroniki:

Urządzenie MTP USB, CDC Comms Interface i Nokia N97 USB modem

:(

#408279  autor: Jaca
 02 cze 2010, 18:55
A.Kmicic pisze:gdzie mam szukać update'u softu do tego telefonu? :O
Uruchom Nokia Software Updater i program sam Ci ściągnie najnowszego dostępnego softa.
Urządzenie MTP USB, CDC Comms Interface i Nokia N97 USB modem
Standardowe sterowniki które są potrzebne do komunikacji telefonu z komputerem, oraz jakbyś chciał wykorzystać telefon jako modem.

#408282  autor: A.Kmicic
 02 cze 2010, 19:13
jak są standardowe to czemu z płyty ovi się nie instalują? :O

ah pewnie chpodzi o windows 7, znajde cos do tego czy musze isc do kogos by zainstalowac oprogramowanie? :O

[ Dodano: 2010-06-03, 12:08 ]
pobieranie nowej wersji programu nokia software updater.....

ściąga się najpierw 35,8MB potem ściąga dalejl.... pisze, że ściągnął 1,6GB... i znów nic nie pisze o wielkości pliku nic.... i teraz znów od nowa..........................

#408421  autor: johnq
 03 cze 2010, 13:48
A.Kmicic pisze:jak są standardowe to czemu z płyty ovi się nie instalują? :O

ah pewnie chpodzi o windows 7, znajde cos do tego czy musze isc do kogos by zainstalowac oprogramowanie? :O

[ Dodano: 2010-06-03, 12:08 ]
pobieranie nowej wersji programu nokia software updater.....

ściąga się najpierw 35,8MB potem ściąga dalejl.... pisze, że ściągnął 1,6GB... i znów nic nie pisze o wielkości pliku nic.... i teraz znów od nowa..........................

Miałem to samo, ściągnij ręcznie NSU ze strony Nokii i nie będzie już się dalej aktualizował.