Witam.
W innym dziale zazwyczaj to ja pomagam, ale tu muszę się poradzić fachowców
Sprawa wygląda tak:
Kończy mi się mój obecny abonament w Erze (jakaś tam Nowa Era z 220minutami, horrendalnie drogim internetem itd). Chciałbym wybrać sobie jakąś nową ofertę dla siebie i przyznaję, że kompletnie nie mam pojęcia co brać. Czytam od kilku dni o ofertach ale już mi się wszystko miesza...
Czego potrzebuję:
- 300-400 minut wszędzie
- przydałby się jakiś pakiet internetowy (tak powiedzmy kilkadziesiąt MB, na pocztę, pogodę, giełdę, traffic do Automapy itp.).
- fajnie, gdyby były jakieś darmowe lub tanie rozmowy na stacjonarki- sam sporo dzwonię po różnych urzędach a żona non stop wisi na słuchawce ze swoją mamusią ;/
- telefon: może być ale nie musi, wolę krótsza umowę niż cyrograf z chorymi ratami za aparat,
- dopuszczam tez prepaid- zonie numer przeniosłem do mBanku rok temu, i zaoszczędziłem na tym kilkaset złotych....
Co ważne: telefon może być albo w taryfie dla indywidualnych albo na firmę- mogę więc brać praktycznie każdą ofertę na rynku.
Chciałbym się zmieścić w koszcie do 100zł (brutto) miesięcznie.
Myślałem do tej pory o Playu- tanio, darmowe rozmowy na stacjonarne, niedrogi internet, ale denerwuje mnie ich zasięg i skakanie między własnymi nadajnikami a Plusa (mam w domu kartę z Play Fresh i rozmawiać można głównie przy oknie...). Niespecjalnie też chciałbym, żeby osoby dzwoniące do mnie musiały za to drożej płacić...
W Erze pojawiła mi się dzisiaj opcja nowych taryf rodzinnych: dużo minut, wymienialnych na dane (to mi się podoba), ale bez telefonu umowa aż na 18 miesięcy (to mi się już mniej podoba).
Mam abonament w Erze od chyba 8 lat, ale jakoś nie jestem z nimi specjalnie związany, nie mam też uprzedzeń do żadnej sieci. Jednym słowem- do wyboru do koloru a ja kompletnie nie wiem co brać
Z góry dziękuję za wszystkie rady