• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 67 z 208
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 208

#407318  autor: trop
 29 maja 2010, 17:12
awa2001 pisze:no tak, ale cena promocyjna (1zł) za 2 miesiące moze byc nieaktualna:)) więc lepiej się wstrzymać z emisją inernetową, ale mieć go już kupionego w promocji:)))
Ta złotówka zamiast 99 to chyba miała być taka "nagroda" za przedłużenie :P

Nie wiem, czy to promocja czy też nie... ale myślę, że ten telefon nie jest chyba warty tego, aby rzucać się na niego natychmiast. Tym bardziej, że ja bardziej poluje na inny model. Ponadto Orange zapowiedziało zwiększenie oferty na dotykowce, również na te ze średniej półki... więc poczekamy, zobaczymy.

Poza tym w Playu mają jednak zdecydowanie lepsze ceny na niektóre telefony :P
 #407497  autor: uzyszkodnik
 30 maja 2010, 21:27
Szanowni specjaliści od przedłużania umowy: Awa2001, theWitcher: jakiś czas temu pomogliście mi wybrać dobrą ofertę przy przedłużaniu umowy.
Teraz zwracam się do Was o dobranie abonamentu (i ewentualnie innych usług) dla mojej żony.
Obecnie ma Orange Abo 55. Średnio rachunki ma w okolicy 55 zł, w ostatnich 3 miesiącach rachunki były wyższe: ok. 85 zł.
Żona nie potrzebuje nowego telefonu, z usług wystarczają jej same rozmowy i kilkanaście smsów miesięcznie; nie potrzebuje pakietu na internet.
Obecnie ma około 100-110 minut na rozmowy - czasami jej nie wystarcza.
Dobry byłby duży pakiet minut do wszystkich sieci i minuty do Orange.
Umowa może być na 12 albo 20 miesięcy. Kwota abo od 40 do 60 zł

Co może otrzymać przy przedłużaniu umowy?

--
użyszkodnik

#407502  autor: dzarafasaraja
 30 maja 2010, 21:45
uzyszkodnik pisze:Szanowni specjaliści od przedłużania umowy: Awa2001, theWitcher: jakiś czas temu pomogliście mi wybrać dobrą ofertę przy przedłużaniu umowy.
Teraz zwracam się do Was o dobranie abonamentu (i ewentualnie innych usług) dla mojej żony.
Obecnie ma Orange Abo 55. Średnio rachunki ma w okolicy 55 zł, w ostatnich 3 miesiącach rachunki były wyższe: ok. 85 zł.
Żona nie potrzebuje nowego telefonu, z usług wystarczają jej same rozmowy i kilkanaście smsów miesięcznie; nie potrzebuje pakietu na internet.
Obecnie ma około 100-110 minut na rozmowy - czasami jej nie wystarcza.
Dobry byłby duży pakiet minut do wszystkich sieci i minuty do Orange.
Umowa może być na 12 albo 20 miesięcy. Kwota abo od 40 do 60 zł

Co może otrzymać przy przedłużaniu umowy?
Pytanie w pewnym sensie nie do mnie, ale w opisanej sytuacji można na nie spokojnie odpowiedzieć nie znając zysku. Wydaje mi się, że dobrą opcją byłby Delfin 59zł na 20 m-cy: 150 min do wszystkich wymienne na 300 SMS, cena po abonamencie 29 gr, więc przekroczenie nie będzie bolało. Do tego 6tys minut na 5 wybranych numerów Orange i stacjonarnych. W ramach gratisu Wieczory i Weekendy (1200 minut od 16-8 i w weekendy do OiS). Wydaje mi się, że bez problemu w ramach przedłużania umowy będzie można dorzucić pakiet dodatkowych 30 min do wszystkich lub 50min do Orange, które urosną do 75, to już w zależności od potrzeb.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#407515  autor: elkanguro
 30 maja 2010, 22:06
uzyszkodnik, dzarafasaraja, jeśli przy przedłużaniu umowy będzie można dać na cały okres umowy pakiet minut do wszystkich sieci, to biorąc pod uwagę Wybrane Numery oraz Wieczory i Weekendy może się okazać, że lepiej będzie wziąć Delfina 60 za 39zł. Sporo mniej minut, ale 20zł w kieszeni. Minusem jest koszt minuty po przekroczeniu abonamentu.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#407518  autor: dzarafasaraja
 30 maja 2010, 22:14
elkanguro pisze:uzyszkodnik, dzarafasaraja, jeśli przy przedłużaniu umowy będzie można dać na cały okres umowy pakiet minut do wszystkich sieci, to biorąc pod uwagę Wybrane Numery oraz Wieczory i Weekendy może się okazać, że lepiej będzie wziąć Delfina 60 za 39zł. Sporo mniej minut, ale 20zł w kieszeni. Minusem jest koszt minuty po przekroczeniu abonamentu.
W pewnym sensie tak. Ale skoro liczna min 100-110 to podstawa (czasem za mała) to Delfin 60 może być niewystarczający. Po 6 miesiącu uwzględniając rosnący dodatkowy pakiet minut do wykorzystania będzie 100 min.

Jeżeli wchodzi w grę oferta bez tela, to niezłym pomysłem byłoby obniżenia abonamentu do 35zł na 24m-ce z allnet tylko SIM. Wtedy będzie co najmniej 120min do wszystkich, dorzuciłaby się 90 min do Orange, które urosną do 120 + 2 prezenty.

Ale wydaje mi się, że najlepszą opcją i tak byłby Delfin 150, poza tym wg. moich info od poniedziałku w ramach przedłużenia nie będzie można pozostać w OA.

#407523  autor: awa2001
 30 maja 2010, 22:32
nie pozostaje mi nic innego jak podpisać sie pod radami dzarafasaraji, oczywiscie wszystko zalezy od tego jaki abonemnt chcecie płacić, ale wydaje mi się, ze skoro obecne rachunki oscylowały wokół 80 zl to brałabym delfina59 i nie martwiła sie wiecej o ilosc minut ( ten abonament jest specjalnie poromowany), bedzie wtedy 180-190 minut do wszystkich, 6 tys na 5 numerow, 1200 na popol. i weekendy ( obecnie nazywane wieczorami) i być moze jeszcze uda się coś dołozyć.
mozna tez wziąć Orange abonament 35 lub 55 ( jesli 35 to poziom minut bedzie na obecnym a przeciez je przekraczała), doradzalabym wiec 35 z 50% rabatem na pop.i weekendy czyli w sumie abonament 47,50 ( bedzie wtedy 120 min do all, 1000 na popol. i week, 2 prezenty na zawsze i pewnie jeszcze jakaś usługa) lub abonament 55 zl na 2 lata ( jesli ma wiecej znajomych w roznych sieciach).
zresztą podaj numer to wytłumaczymy Ci wszystko tak jak poprzednio:)
theWitcher potwierdź informację: już nie pracujesz jako konsultant?

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#407541  autor: corner
 30 maja 2010, 23:18
dzarafasaraja pisze:Ale wydaje mi się, że najlepszą opcją i tak byłby Delfin 150, poza tym wg. moich info od poniedziałku w ramach przedłużenia nie będzie można pozostać w OA.
Jak to?! Zwariowali? Przecież od czasów Idei Optimy zawsze można było przy przedłużeniach pozostawać w swojej obecnej taryfie?

#407551  autor: elkanguro
 30 maja 2010, 23:43
dzarafasaraja pisze:elkanguro napisał/a:
uzyszkodnik, dzarafasaraja, jeśli przy przedłużaniu umowy będzie można dać na cały okres umowy pakiet minut do wszystkich sieci, to biorąc pod uwagę Wybrane Numery oraz Wieczory i Weekendy może się okazać, że lepiej będzie wziąć Delfina 60 za 39zł. Sporo mniej minut, ale 20zł w kieszeni. Minusem jest koszt minuty po przekroczeniu abonamentu.

W pewnym sensie tak. Ale skoro liczna min 100-110 to podstawa (czasem za mała) to Delfin 60 może być niewystarczający. Po 6 miesiącu uwzględniając rosnący dodatkowy pakiet minut do wykorzystania będzie 100 min.
Czyli mamy 100min - czyli aktualną podstawę. Do tego 10-20 minuto to koszt 5-10zł czyli jeszcze kolejne 10zł zostaje w portfelu no i możliwy wyższy wypracowany "zysk" na kolejny rok:) Czasami lepiej przekroczyć nieznaczenie abonament niż na siłę wykorzystywać zbędnie posiadane minuty. A w tym przypadku spora część minut może zostać skonsumowana w ramach Wybranych Numerów oraz Wieczorów i Weekendów.

[ Dodano: 2010-05-30, 23:46 ]
corner pisze:
dzarafasaraja pisze:Ale wydaje mi się, że najlepszą opcją i tak byłby Delfin 150, poza tym wg. moich info od poniedziałku w ramach przedłużenia nie będzie można pozostać w OA.
Jak to?! Zwariowali? Przecież od czasów Idei Optimy zawsze można było przy przedłużeniach pozostawać w swojej obecnej taryfie?
Mam nadzieję, że to nie jest pewna informacja bo ja się nie mam ochoty rozstawać z moim OA.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#407588  autor: theWitcher
 31 maja 2010, 09:32
awa2001 pisze:theWitcher potwierdź informację: już nie pracujesz jako konsultant?
Potwierdzam, tylko skąd Ty to mogłaś wiedzieć? :-)
Teraz sobie z doskoku coś czasem napiszę, póki oferta się jakoś konkretniej nie zmieni - moje informacje są nadal aktualne.
elkanguro pisze:[ Dodano: 2010-05-30, 23:46 ]
corner pisze:
Mam nadzieję, że to nie jest pewna informacja bo ja się nie mam ochoty rozstawać z moim OA.
Też mam nadzieję że to tylko pogłoski, ale jakoś by mnie to nie zdziwiło.

uzyszkodnik -> ja osobiście polecałbym jeden z wariantów zaproponowanych przez dzarafasaraja - obniżka na 35, dwa lata abonamentu, podwojenie i minuty do Orange. Albo popołudnia i weekendy jeżeli szanowna Żona dzwoni sporo na stacjonarne.

#407607  autor: awa2001
 31 maja 2010, 12:37
no mam swoje informacje;)))))
nie sądzę, żeby zabrali mozliwosc pozostania na swoim abonamencie;)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#407608  autor: dzarafasaraja
 31 maja 2010, 12:46
Ja również mam szczerą nadzieję, że to pogłoski, w przeciwnym wypadku moja praca może nabrać rumieńców;)

#407692  autor: Phoenix_eu
 31 maja 2010, 18:39
Witam.
W styczniu skończyła mi się umowa i chciałbym przedłużyć umowę.
Prowadzę małą działalność i interesuje mnie Orange dla firm. W grę wchodzą dwa plany:
-Mix Optymalny 50
-Optymalny 100 (ewentualnie z rabatem Optymalny 250)

Umowa z telefonem i najlepiej na 24 miesiące.
Oczekiwania, tj jak każdy:
-dużo minut
-darmowy numer/y
-telefon w atrakcyjnej cenie

A tak właściwie, to mam pytanie odnośnie rabatów na abonament.
Mój znajomy dostał rabat na abonament przy planie Optymalny 250, z kwoty 73zł zeszli na 63żł (nie pamiętam dokładnie). Jest coś takiego nadal praktykowane? Konsultanci telefoniczni o takim czymś, przy tych planach nie słyszeli.

#407771  autor: Corsini
 31 maja 2010, 22:50
Pewnie 62,05 zł.
Jest to możliwe. Czy akurat w tym przypadku - trzeba sprawdzić.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE
 #407919  autor: phone
 01 cze 2010, 16:25
Witam,

mam pytanie do osób orientujących się w sprawie przedłużania umów. Jutro kończy mi się umowa Orange (Orange Abonament 55) to co mi proponują nie satysfakcjonuje mnie zupełnie. I nasuwa mi się pytanie: Czy jeśli będę korzystał nadal z ich usług np. przez pół roku i jak wprowadzą jakiś chwyt marketingowy który mnie skusi (w zeszłym roku w grudniu dali fajną promocje, ale tylko przez dwa miesiące była) to czy dostane od nich korzystniej przez to że "jechałem" bez umowy?

#407920  autor: PLAY
 01 cze 2010, 16:35
phone pisze:to czy dostane od nich korzystniej przez to że "jechałem" bez umowy?
Nie dostaniesz.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407921  autor: phone
 01 cze 2010, 16:36
Mówisz poważnie czy chcesz zrujnować konkurencje :)?

#407923  autor: aizo
 01 cze 2010, 16:37
Będziesz normalnym klientem

Połączenie nie może być zrealizowane.

#407925  autor: phone
 01 cze 2010, 16:43
Rozumiem, czyli jedyne co moge zyskać to, to że wycofaja te delfiny, pelikany a wprowadza cos bardziej opłacalnego dla klientów oczywiscie...

#407926  autor: PLAY
 01 cze 2010, 16:44
phone pisze:dla klientów oczywiscie...
Nie zawsze tak jest do końca.
phone pisze:Rozumiem, czyli jedyne co moge zyskać to, to że wycofaja te delfiny, pelikany a wprowadza cos bardziej opłacalnego
No to sobie poczekasz. :lol:

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407927  autor: phone
 01 cze 2010, 16:47
Chyba że nie będe jedyny z wstrzymywaniem sie z podpisaniem umowy :)
  • Strona 67 z 208
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 208
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67