Telepolis nie wykonało testu tego telefonu a i na forum o nim niewiele tak więc jest to pewnie model niepopularny. Ale skoro jest już obecny na rynku od ponad roku, to może ktoś go już tyle używa i może coś o nim powiedzieć - jak się zachowuje po np. roku użytkowania.
- Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Znaczy co? Klawisze odpadaj po roku? rysik się łamie czy sam się formatuje po tygodniu?
To czy to jest Symbian, czy Bymbian jest dla mnie bez znaczenia, gdyż telefon oczekiwane przeze mnie funkcje posiada, choć z zaskoczeniem zauważyłem, że współpraca z MPE przebiega gorzej niż stary K750 a i niektóe funkcje mogły by być lepiej rozwiązane. Mnie interesuje raczej awaryjność sperzętu niż wady i zalety softu.
To czy to jest Symbian, czy Bymbian jest dla mnie bez znaczenia, gdyż telefon oczekiwane przeze mnie funkcje posiada, choć z zaskoczeniem zauważyłem, że współpraca z MPE przebiega gorzej niż stary K750 a i niektóe funkcje mogły by być lepiej rozwiązane. Mnie interesuje raczej awaryjność sperzętu niż wady i zalety softu.
Chyba odkopuję temat, ale skoro już taki jest, nie będę tworzył nowego.
Zastanawia mnie, jak wypada G900 w porównaniu z P1i. Przymierzam się do zakupów i odpowiedź byłaby wielce pomocna. Nie chodzi mi o oczywistości hardware'owe i software'owe, bo specyfikacje znam. Nie wiem, jak wygląda kwestia ergonomii użytkowania. O klawiaturze w P1i wiem, że jest wygodna, ale nie wiem, jak to jest w przypadku G900. Podejrzewam też, że "pejedynka" jest trwalsza niż jej młodsza kuzynka. To jak to jest z tymi telefonami?
Zastanawia mnie, jak wypada G900 w porównaniu z P1i. Przymierzam się do zakupów i odpowiedź byłaby wielce pomocna. Nie chodzi mi o oczywistości hardware'owe i software'owe, bo specyfikacje znam. Nie wiem, jak wygląda kwestia ergonomii użytkowania. O klawiaturze w P1i wiem, że jest wygodna, ale nie wiem, jak to jest w przypadku G900. Podejrzewam też, że "pejedynka" jest trwalsza niż jej młodsza kuzynka. To jak to jest z tymi telefonami?
Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
A czy jest możliwość w P1i nawigacji czymś przypominającym d-pada czy pozostaje tylko ekran dotykowy? Mam bardzo przydatną aplikację w Javie i obsługuje się ją w dużej części krzyżakiem albo joystickiem. Pod tym względem G900 jest chyba lepszy od P1i.
Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
O, to plus dla P1i. Chyba nie opłaca się kupować G900, chyba że dla gwarancji i nowszego softu. No i może ładnego menu bez konieczności grzebania w oprogramowaniu (jak na przykład w P1i). Dzięki, butterfly 

Stanisław Lem
Stanisław Lem
Samo wróciło do normy ;) Czyżby miało być jak z dżojstikiem do mojej 750, raz nie działał dół, raz góra, zawsze lewo i prawo. Choć bez niego dało się z telefonu korzystać, a tu nie. W tym tygodniu kalibrowałem go ze dwa, trzy razy bo dwa razy przyciski softwarowe się przesunęły w górę, a raz cały ekran się rozjechał.
Przy okazji - z takim ,,padem'' jak mój kalibracja jest niemożliwa - przycisk ,,Dalej'' jest tylko dotykowy (lewy) i nic by się nie dało zrobić.
Przy okazji - z takim ,,padem'' jak mój kalibracja jest niemożliwa - przycisk ,,Dalej'' jest tylko dotykowy (lewy) i nic by się nie dało zrobić.