• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 11 z 244
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 244

#407102  autor: play4you2
 28 maja 2010, 14:02
muchakk pisze:rzecznik wiele rzeczy obiecuje...
Rozumiem Was, ale te pytania na prawdę już nie kierujcie do mnie.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#407109  autor: Andrzej24
 28 maja 2010, 15:01
play4you2 pisze:
Andrzej24 pisze:Witam
Ja w sprawie przełączeń na przekaźniki Plusa.
Tą sprawę wyjaśniałem juz setki razy... Powtórzę raz jeszcze, że ze strony sieci Play wszystko działa jak należy. Przytoczę prośbę naszego Rzecznika, że jak komuś nie działa, zgłoście to do niego. Zbiera takie przypadki i je daje do weryfikacji. Więcej nie mam nic do dodania w tej sprawie.

Pzdr.
A jakie są namiary na tego rzecznika. Gdzie mam takie zgłoszenia do niego pisać

#407110  autor: bleckwarrior
 28 maja 2010, 15:09
A jakie są namiary na tego rzecznika. Gdzie mam takie zgłoszenia do niego pisać
[email protected]

#407116  autor: deggial
 28 maja 2010, 15:55
Witam.
Wczoraj podpisałem umowę w ofercie PlayMix. Zapewnianno mnie, że w ciągu 24 godzin(a nawet dużo wcześniej) moje konto zostanie aktywowane.
Własnie mija ok. 30 godzina i dalej nic.
Czy mam jeszcze czekać, czy lepiej od razu iść do salonu?
Poza tym, na czym polega taka aktywacja? Wciąż nie mam w opcjach telefonu swojego numeru (z inną kartą wyświetlał się jej numer bez problemu).
Pozdrawiam.

#407117  autor: bleckwarrior
 28 maja 2010, 16:04
deggial pisze:Witam.
Wczoraj podpisałem umowę w ofercie PlayMix. Zapewnianno mnie, że w ciągu 24 godzin(a nawet dużo wcześniej) moje konto zostanie aktywowane.
Własnie mija ok. 30 godzina i dalej nic.
Pozdrawiam.
aktywacja następuje zawsze maksymalnie do 10 dni (w 99% jest to właśnie w ciągu 24 H) jeśli nie bedziesz miał aktywnej do rana - to ja bym podskoczył sprawdzić to do punktu...
pozdrawiam

#407129  autor: TrustNoOne
 28 maja 2010, 17:14
play4you2 pisze:Jest to nieprawda. Nasza szybkość jest stała w danej okolicy bez względu na to, jaką mamy porę roku.
Miałem na myśli to, ze Play idzie do przodu tak jak z obniżką ceny za połączenia. Czyli zamiast 1 Mb/s do np. 2Mb/s. I nie uzależnione od ilości node-b ale od tego, że Play podniesie poprzeczkę. Swoją drogą to już czas najwyższy aby prędkości zwiększyć, a nie ceny za internet.
play4you2 pisze:gdzie działa Play Online i pora roku jak i inne czynniki nie ma z tym nic wspólnego
Z tym się nie zgodzę, gdyż wystarczy tylko aby deszcz popadał lub pogoda się zepsuła to prędkość spada (dlatego przydałaby się większa prędkość). Zrozumiałe to jest gdyż internet mobilny działa na bazie "radia". Więc warunki pogodowe mają duży wpływ.

Dzięki za informacje dotyczące tych kodów. Więc "Mój Play" pozostaje.

@ bleckwarrior - czy Ty też jesteś z Play tak jak Play4You2 bo wypowiadasz się całkiem kumato? Czytam posty na tej stronie od kilku dni więc nie bardzo rozróżniam kto ma tutaj wiedzę a kto nie.. ;) Kody ds. finansów.
@ Andrzej24 - ja korzystam z zasięgu Play 3G i nie narzekam w ogóle jeśli chodzi o jakość połączeń. Potwierdzam jednak fakt, że na wszystkich numerach (niezależnie od miejsca) jak nie było Play 3G to był problem z zalogowaniem się do Plusa, pomimo faktu, ze telefony wykrywały. Jak wybierało się Plusa to telefon logował się za n-tym razem...

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-05-28, 17:20 ]
bleckwarrior pisze:jeśli nie bedziesz miał aktywnej do rana - to ja bym podskoczył sprawdzić to do punktu...
Z salonami zauważyłem, że różnie to bywa. Gdyby nie znajomi w salonie Play (mając porównanie z innymi salonami Play) to męczyłbym się z umowami.

Tak więc zależy na jaki salon / pracownika salonu się trafi.

Wysoko oceniam pracowników w salonach Plusa (kultura) a najniżej Orange.

Pozdrawiam.

#407130  autor: pawelpp
 28 maja 2010, 17:31
Andrzej24 pisze:A jakie są namiary na tego rzecznika. Gdzie mam takie zgłoszenia do niego pisać
Jak ci odpowie, to stawiam ci piwo :D

#407131  autor: Andrzej24
 28 maja 2010, 17:39
pawelpp pisze:
Andrzej24 pisze:A jakie są namiary na tego rzecznika. Gdzie mam takie zgłoszenia do niego pisać
Jak ci odpowie, to stawiam ci piwo :D
A właśnie, że dopowiedział i to w ciągu pół godziny. Sam byłem w szoku. Napisał by podać nr. tel. które tak mają i sprawę mają przeanalizować. Teraz tylko czekam na efekt.
Czas pokaże jak to będzie długo trwało.

#407173  autor: kerim36
 28 maja 2010, 20:57
PYTANIE:

czy sa jakies przeciwskazania do uzywania fukcji: "polaczenie oczekujace" w taryfie longplay za 1zl??

pytam, poniewaz w zaden sposob nie moge tej opcji aktywowac na zadnym z dwoch posiadanych numerow

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#407176  autor: PLAY
 28 maja 2010, 21:05
kerim36 pisze:czy sa jakies przeciwskazania do uzywania fukcji: "polaczenie oczekujace" w taryfie longplay za 1zl??
Tak, ponieważ może być tak że połączenie zostanie wykonane poza twoją zgodą bez twojej wiedzy.
Jednak dodam że wcale tak nie musi być, w twoim przypadku.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407177  autor: kerim36
 28 maja 2010, 21:11
Play pisze:połączenie zostanie wykonane poza twoją zgodą bez twojej wiedzy.
ale "polaczenie oczekujace" informuje mnie w trakcie prowadzenia jednego polaczenia o tym, ze ktos drugi do mnie dzwoni, wiec nie wiem o czym piszesz??

#407181  autor: PLAY
 28 maja 2010, 21:17
kerim36 pisze:wiec nie wiem o czym piszesz??
Przepraszam źle zrozumiałem pojęcie. 8)

Nie ma do tego przeciwwskazań, jak to ty ująłeś. :roll:

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#407242  autor: bleckwarrior
 29 maja 2010, 07:34
kerim36 pisze:PYTANIE:

czy sa jakies przeciwskazania do uzywania fukcji: "polaczenie oczekujace" w taryfie longplay za 1zl??
aby była możliwość aktywowania tej usługi, musisz mieć wyłączoną pocztę głosową - jeśli nie dasz rady uruchomić - to zapraszam na nielubiany przez was bok-damy radę:). Nie słyszałem,aby były jakiekolwiek przeciwskazania

[ Dodano: 2010-05-29, 07:37 ]
TrustNoOne pisze:
play4you2 pisze: @ bleckwarrior - czy Ty też jesteś z Play tak jak Play4You2 bo wypowiadasz się całkiem kumato? Czytam posty na tej stronie od kilku dni więc nie bardzo rozróżniam kto ma tutaj wiedzę a kto nie.. ;) Kody ds. finansów.
powiedzmy,że nie mam takich uprawnień i możliwości jak Play4You2 - dlatego staram się odpowiadać na wasze pytanie

[ Dodano: 2010-05-29, 07:49 ]
Play pisze:Tak, ponieważ może być tak że połączenie zostanie wykonane poza twoją zgodą bez twojej wiedzy.
Jednak dodam że wcale tak nie musi być, w twoim przypadku.
co Ty miałeś na myśli pod tym stwierdzeniem? myslę,myślę i nie moge wymyslić:D?

#407250  autor: kerim36
 29 maja 2010, 08:59
bleckwarrior pisze:aby była możliwość aktywowania tej usługi, musisz mieć wyłączoną pocztę głosową
poczte jestem w stanie wylaczyc sam przez play24 lub ussd??

poki co mam wylaczone przekierowania, ale poczta jest jako aktywna

#407252  autor: bleckwarrior
 29 maja 2010, 09:10
kerim36 pisze: poczte jestem w stanie wylaczyc sam przez play24 lub ussd??

poki co mam wylaczone przekierowania, ale poczta jest jako aktywna
##002# (słuchawka) - przez play24 możesz edytować,ale nie wyłączyć
pozdrawiam

#407253  autor: kerim36
 29 maja 2010, 09:36
bleckwarrior pisze:##002# (słuchawka) - przez play24 możesz edytować,ale nie wyłączyć
to juz zastosowalem wczesniej (myslalem ze jest to kod do anulowania przekierowan), ale w play24 nadal usluga widnieje jako aktywna i oczywiscie aktywowac oczekujacych sie nie da (*43#)

#407255  autor: bleckwarrior
 29 maja 2010, 09:39
kerim36 pisze: to juz zastosowalem wczesniej (myslalem ze jest to kod do anulowania przekierowan), ale w play24 nadal usluga widnieje jako aktywna i oczywiscie aktywowac oczekujacych sie nie da (*43#)
anulowanie wszelkich przekierować ( w tym poczty) następuje maksymalnie do 24 godzin, od momentu zastosowania kodu

#407256  autor: kerim36
 29 maja 2010, 09:48
bleckwarrior pisze:anulowanie wszelkich przekierować ( w tym poczty) następuje maksymalnie do 24 godzin, od momentu zastosowania kodu
pierwszy raz kod byl wbity 2 tygodnie temu

#407258  autor: bleckwarrior
 29 maja 2010, 09:57
kerim36 pisze:
bleckwarrior pisze:anulowanie wszelkich przekierować ( w tym poczty) następuje maksymalnie do 24 godzin, od momentu zastosowania kodu
pierwszy raz kod byl wbity 2 tygodnie temu
to jak najbardziej, powinna się dezaktywować- proponuje zatem kontakt z *500 jeśli kolejna próba się nie powiedzie.

Ponieważ po dezaktywowaniu poczty tym kodem, nadal pozostaje Tobie włączony jednak profil poczty, mimo że usługa na koncie nie jest aktywna - to połączenia oczekujące w tej sytuacji nie będą działać.

Proponuję Ci zatem abys skontaktował się z Bok-iem telefonicznie lub przez play24 i poprosił o dezaktywowanie profilu poczty.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 07:33 przez bleckwarrior, łącznie zmieniany 1 raz.

#407259  autor: kerim36
 29 maja 2010, 10:00
bleckwarrior,

ok. dzieki za info

• Strona 11 z 244
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11