• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 67 z 96
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 96

#406165  autor: arasel
 22 maja 2010, 19:34
Jestem przekonany, że SUK nie ma nic do powiedzenia w kwestii taryf i niewiele mogą zrobić, więc wylewanie żalu jest bezcelowe. Natomiast jestem prawie pewien, że rynek dość brutalnie zweryfikuje podejście ERY i to w którą stronę zmierza. Ktoś już wspomniał o pustkach świecących w salonach ERY i myślę, że nie będzie to odosobniony przypadek. Mnie na szczęście udało się przedłużyć na starych zasadach i jestem z tego ogromnie zadowolony. A co będzie to zobaczymy, chociaż pewnie trochę to potrwa :wink:

#406172  autor: knopers
 22 maja 2010, 20:33
d8wid pisze:w ofertę Orange? Czy tam minuty w Abo są do wykorzystania do wszystkich operatorów?
W Orange minuty są do wszystkich operatorów. Np w Delfinie 150 masz 150 minut wymiennych na 300 smsów do wszystkich sieci.

Ale poczekaj do września, nie spieszy Ci się chyba. Tym bardziej, że z taką ofertą nikomu się chyba nie spieszy do przedłużenia.

Ja osobiście uważam, że ta oferta nie przetrwa do końca sierpnia, że Era się obudzi zanim odejdzie od niej masa klientów i wprowadzi jakieś sensowne taryfy. Co prawda W poprzedniej ofercie "promocyjne" minuty też nie były do Play, ale chociaż te podstawowe były do wszystkich, w tym Play. Ale teraz to jest przegięcie. Współczuję osobom, którym w najbliższym czasie kończy się umowa.

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#406227  autor: Kostek
 22 maja 2010, 23:19
osachorzow pisze:a więc aktualnie możemy wynegocjować:

2) bez telefonu (umowa na 12 cykli):
R20 (80 min zamist 40): 15 zł - cena bez zmian
R40 (100 min zamiast 80): 20zł zamiast 25 zł
R60 (200 min zamiast 160 ): 30 zł zamiast 35 zł

BTW. R20 po obniżce to coś co mam bez pakietów w prepaidzie (łącznie z P4)... więc nadal kiepsko skoro najniższy abo odpowiada prepaidowi :D
Jak dla mnie super, no, pomijając, że do P4 nic się nie wlicza ;)

Interesuje mnie, jak jest z R80 i R110 (bez telefonu) czy do nich też oferują takie upusty i zwiększony pakiet minut? Orientuje się ktoś? ;)

#406236  autor: st.konsultant
 23 maja 2010, 00:54
Na forum w większości taryfy się nie podobają, ale jeżeli chodzi o Klientów dzwoniących do BOA to zainteresowania jest duże i muszę przyznać, że łatwiej się sprzedaje te oferty niż poprzednie.

Na informacje, że minuty są bez Playa większość macha ręką, że oni i tak nie dzwonią do tej sieci.

#406248  autor: waeren
 23 maja 2010, 09:36
st.konsultant pisze:Na forum w większości taryfy się nie podobają, ale jeżeli chodzi o Klientów dzwoniących do BOA to zainteresowania jest duże i muszę przyznać, że łatwiej się sprzedaje te oferty niż poprzednie.

Na informacje, że minuty są bez Playa większość macha ręką, że oni i tak nie dzwonią do tej sieci.
Bo na forum mamy do czynienia ze świadomymi użytkownikami telefonów, a większości "szarych" ludzi dalej się wydaje, że Play to jakieś tam dalej maleńkie... niewiadomo co... i że ich udział w rynku to poziom marginalny. Sam już spotkałem się kilka razy, że ludzie mnie pytają czy Play to.... Era czy Plus?....., myślą po prostu, że to podmarka któregoś operatora W3....ale w dobie zmian sieci z numerem i na nich przyjdzie oświecenie :-D ....jak zobaczą rachunki :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#406253  autor: nerd
 23 maja 2010, 09:55
st.konsultant pisze:Na forum w większości taryfy się nie podobają, ale jeżeli chodzi o Klientów dzwoniących do BOA to zainteresowania jest duże i muszę przyznać, że łatwiej się sprzedaje te oferty niż poprzednie.

Większość ludzi bierze to co im zaproponują bez żadnych negocjacji. Na forum za to siedzi stado malkontentów, których byle ochłap nie zadowoli. Oczywiście są ludzie, którzy np. dzwonią tylko do kilku osób w tej sieci i im to zwisa. Chociaż teraz to prawdę mówiąc można się o szukać, biorąc pod uwagę jak łatwo przenieść numer. Większość pewnie nawet nie wie, że dzwoni do play - dowiedzą się po przedłużeniu umowy.
Co do aktualnej oferty, to jedyne co się zmieniło na plus to te pakiety danych, pozostałe elementy to porażka (z wyjątkiem taryf multimedialnych - mogli już zostawić te 500MB w niższej opcji). Jakbym teraz przedłużał to na pewno w erze bym nie został. Szczególnie beznadziejny jest ten przelicznik smsów. Biorąc pod uwagę, że teraz wykorzystuje co miesiąc prawie całą paczkę 500szt do ery, to przy obecnej ofercie długo bym nie pociągnął, szczególnie, że teraz w paczce jest 100szt.
Kolejna sprawa - te minuty do play, może to i nie będą duże koszty, ale sam fakt, że płace x zł abonamentu i się okazuje, że jeszcze mam im dopłacać kompletnie dyskwalifikuje tę ofertę w moich oczach. Bym przez 2 lata chodził wk... zdenerwowany, że dałem się zrobić w ch... oszukać.

#406265  autor: łazęga
 23 maja 2010, 10:30
Dla mnie oferta jest zadowalająca. A że nie ma minut do Play. Nieważne. Nie mam tam nikogo. A jak ktoś był to już się zmył.
205 minut (wymienne na MB) + 100 MB (do końca roku bez naliczania danych po przekroczeniu limitu) + rok za darmo z jedną osobą w Erze za 45 PLN i do tego Nokia 7230 za 1 PLN, którą mam nadzieję sprzedać za ok.350 PLN. Dla mnie prawie że idealnie. Gdyby tylko ten darmowy net był przez całą umowę...Zresztą są dodatkowe pakiety za rozsądną cenę.
Ja przedłużyłem w SUK w środę. Niestety jeszcze nawet nie dostałem SMS, że kurier wziął moją paczkę w swoje ręce.

#406282  autor: pawel.pietrasz
 23 maja 2010, 12:23
ziggy23 pisze: Szczerze mówiąc za wyrzucenie Play z pakietu darmowych minut nawet nie za bardzo mam ochotę u nich zostać, nawet pomimo tego, że niewiele dzwonie do tej sieci. Oferty powinny iść zupełnie w przeciwną stronę.
Dokładnie, mam takie samo odczucie. Zreszta, to ze teraz niewiele dzwonisz, to nie znaczy ze rok po podpisaniu aneksu taka sytuacja sie nie zmieni, poprzechodzi kilku znajomych i wtedy bedzie niemile zaskoczenie. Mam podobne odczucie, i tez anesksu nie podpisze, tylko prawdopodobnie przejde do Orange lub Play.

#406395  autor: 9tak
 24 maja 2010, 12:54
Odnośnie nowych taryf mam pytanie - gdzie jest przedstawiona informacja o cenie minuty poza abonamentem do P4 ? Ja takiej informacji na stronie nie znalazłem, co moim zdaniem jest jawnym wprowadzaniem klienta w błąd. Przyglądając się tylko tabelce ze strony http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon można dojść do wniosku, że za minutę do P4 poza abo zapłacimy 39/29 groszy. W regulaminie też nie znalazłem stawki za minutę do P4.

edit ... już mam - jest w tym pdfie : http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... wa_era.pdf

#406556  autor: SebaKRK
 25 maja 2010, 10:28
Moze ktos podzucic cennik telefonow do nowych taryf. Odrazu uprzedze ze nie mam dostepu w pracy do strony Ery i nie mam jak tego sprawdzic dzieki z gory.

#406812  autor: alter
 26 maja 2010, 20:16
A mi wczoraj przesłali do jednego z moich numerów ofertę przedłużeniową z telefonem oraz listem przewodnim, datowanym i wysłanym 21 maja. Taryfa Nowa Era jest w nim dostępna a list zachęca mnie do przedłużenia umowy właśnie w taryfie Nowa Era.
Dziś dzwoniłem i okazuje się, że list wraz z propozycją został wysłany 2 dni po terminie wycofania tych ofert (18 maja) no i oczywiście mogę przedłużyć ale nie w tej a w innej.
Pani tłumaczyła, że to pewnie pomyłka ale trudno uwierzyć, że 21 maja nie wiedzieli o tym, że oferty zostały wycofane 18 maja.

#406818  autor: thonka
 26 maja 2010, 20:32
alter, to, ze koperta jest zadatowana na dany dzien to raz, ale do kiedy masz okres rozliczeniowy? przed 19 maja?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#406824  autor: alter
 26 maja 2010, 20:50
thonka, no to zależy jak liczyć. Okres rozliczeniowy na tym numerze mam do 8 każdego miesiąca. Datowanie koperty to faktycznie jest co innego, bo świadczy tylko o dacie wysyłki ale tu pismo jest datowane na 21 maja.

#406828  autor: thonka
 26 maja 2010, 21:04
sam ostatnio dostalem listem zachete do przedluzenia jednego z 3 numerow na starych warunkach.
uznalem to za blad dzialu/firmy zajmujacej sie korespondencja seryjna.
zapewne nie dostali na czas informacji o zmianach (to tak jak z konsultantami - wiedza wszystko na koncu) i wyslali to co mieli z nadrukiem takim, a nie innym.
nie doszukiwalbym sie tutaj jakichs specjalnych dzialan by kogos wprowadzac w blad.

nowe taryfy weszly 19 maja. czasu na zmiany w zapewne juz dawno wydrukowanym i gotowym do wysylki liscie malo, a zmieniac tysiace takich?
latwiej zwalic na blad niz narazac firme na dodatkowe koszty.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#406836  autor: danielkl
 26 maja 2010, 21:42
Zawsze mozna sie poklucic o te taryfy nowa era bo ostatni dostepny regulamin i cenni fonow dla tych taryf jak dobrze pamietam z 29 kwietnia 2010r mial zapis ze oferta wazna do 31 maja 2010r wiec probujcie walczyc

#406840  autor: thonka
 26 maja 2010, 21:50
danielkl, zapis jest zazwyczaj taki, ze do odwolania jednak nie dluzej niz do dnia X.
nawet jezeli wyslali pismo z data 21 maja, a 19 maja odwolali te promocje wprowadzajac inna, to ciezko byloby sie klocic...
jakby sie uparl i postraszyl sadem to moze i by dalo rade,, bo oferta jest oferta w mysl KC, ale czy jest to gra warta swieczki?
ja nie przypominam sobie zeby w moim liscie bylo cokolwiek napisane o konkretnej ofercie, mialem tylko podane frazesy typu 200 minut w weekendy za x zlotych, 2000 minut z 2 osobami za 5zl itp.

#406853  autor: danielkl
 26 maja 2010, 22:59
Owszem gra niewarta swieczki dla wiekszosci no ale niektorym pewnie zalezalo na tanszej np n97mini czy xperi x10 lub na czyms czego niema w tych nowych taryfach probowac mozna nic sie nie traci a moze byc argumetem do negocjacji lepszej oferty

#406981  autor: jolka13
 27 maja 2010, 19:48
Zgrywus666 pisze:można też wynegocjować oferte bez telefonu na 12 msc ze zniżką na abo. Oto co dostałem jak druggą ofertę z boa:

Jako Stały Abonent sieci Era, zyskuje Pan możliwość skorzystania z Oferty dla Oszczędnych.*

Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era.
Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament i mozliwość skorzystania z usług dodatkowych.
Umowa zostanie przedłużona na 12 miesięcy.

Zestawy promocyjne do wyboru:
- Rodzina 20- 40 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat), dodatkowy pakiet 40 minut co łącznie daje 80 minut na cały okres trwania umowy w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Rodzina 40- 100 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT
- Rodzina 60- 200 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT

hej

umowa kończy mi się we wrześniu ale teraz na dniach skończyła mi się umowa promocyjna, oferta ery jest :cry: mam pytanie jak przedłużę umowę bez telefonu na 12 m-cy bo piszecie że taką mogę wynegocjować to 200 minut jak będzie rozliczane.

Jak teraz nie przedłużę to wracam to jakich opłat płaciłam 65zł za NE80zł.
Jakbym chciała zmniejszyć abonament to na jaki warunkach nie przedłużając umowy wg starych taryf czy już nowych?

p.s. zastanawiam się nad przejściem do Play, tylko szkoda mi tylu lat

jolka

#406997  autor: vinc
 27 maja 2010, 21:13
jolka13 pisze:Jak teraz nie przedłużę to wracam to jakich opłat płaciłam 65zł za NE80zł.
W pytaniu zawarta jest odpowiedź ;-)
jolka13 pisze:Jakbym chciała zmniejszyć abonament to na jaki warunkach nie przedłużając umowy wg starych taryf czy już nowych?
Tylko nowe taryfy wchodzą w grę.

Obrazek

#407012  autor: nerd
 27 maja 2010, 23:15
jolka13 pisze:p.s. zastanawiam się nad przejściem do Play, tylko szkoda mi tylu lat
a co Ci po tych latach? Jeśli tylko to Cię trzyma w erze to nie ma się co zastanawiać. Szczególnie w świetle nowych, wspaniałych taryf (ale oczywiście nie chce uogólniać - zapewne są ludzie, którym te taryfy pasują, albo dopiero dowiedzą się jak dużo kontaktów mają w play ;)). Ja bym na Twoim miejscu uciekał z tego grajdoła. Oczywiście jeśli możesz teraz, a jak nie to we wrześniu. :P

Natomiast co do kombinowania ze zmianą taryfy na czas bez-promocyjny, to niedawno coś takiego gdzieś tu czytałem, ale nie chce nikogo w błąd wprowadzać, więc się nie będę wypowiadał.
  • Strona 67 z 96
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 96
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67