• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#406535  autor: elkanguro
 25 maja 2010, 09:32
spammtrapp pisze:
Powiedzialem jej ze sie zastanowie bo srednio mi sie to oplaca. Teraz na spokojnie policzylem i wyszlo ze za to samo w TP zaplacilbym
srednio 53,65zl za 1Mb / Netia 49
srednio 64,9zl za 2Mb / Netia 59
a umowe mialbym tylko na 12 miesiecy a nie na az dwa lata. No i w TP moge wziasc 6Mb.

Co o tym myslicie? Na moje oko najwyzszy czas Netii pokazac fucka i wrocic do TP.
Jeśli chcesz umowę tylko na rok i/lub 6Mbit to wróć do TP ale jeśli wystarczą Ci 1 lub 2 Mbit to nie widzę powodów, dla których miałbyś rezygnować z Netii. Przecież jest taniej. A nie myślisz chyba, że ceny w Netii będą o 50% niższe w TP? To nie fundacja charytatywna i jej celem, jak każdego innego przedsiębiorstwa usługowego jest ZYSK.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406540  autor: spammtrapp
 25 maja 2010, 09:49
elkanguro pisze: Jeśli chcesz umowę tylko na rok i/lub 6Mbit to wróć do TP ale jeśli wystarczą Ci 1 lub 2 Mbit to nie widzę powodów, dla których miałbyś rezygnować z Netii. Przecież jest taniej. A nie myślisz chyba, że ceny w Netii będą o 50% niższe w TP? To nie fundacja charytatywna i jej celem, jak każdego innego przedsiębiorstwa usługowego jest ZYSK.
Ok. No to patrz
1 Mb
TP 12 miesiecy - 53,65
TP 24 miesiace - 53,65
Netia 24 miesiace - 49

5 złotych roznicy

2Mb
TP 12 miesiecy - 64,9
TP 24 miesiace - 64,9
Netia 24 miesiace - 59

6 złotych roznicy

A teraz powiedz czy dla tych 5,6 złotych opłaca mi sie pieprzyc z ich niekumata infolinia, sposobem usuwania awarii ("tak, wiemy ze jest Pan tydzien bez internetu ale to nie nasza wina, to wina TP"), SuperKarolem Wieczorkiem, itd...
Moim zdaniem nie warto. Przeszedlem do nich z TP w sytuacji gdy w TP placilem 99 zlotych za 512 a u nich dostalem 1Mb za 64zł, teraz oferuja 10Mb i 20 Mb za 69 zł podczas gdy TP bierze za to ponad 100 zł. Wiec oferuja cos prawie ze 50% taniej. Skoro mowisz ze docelowo ceny beda wszedzie porównywalne to nie widze najmniejszego sensu rezygnowania z TP.

#406552  autor: Marens
 25 maja 2010, 10:13
spammtrapp pisze:teraz oferuja 10Mb i 20 Mb za 69 zł podczas gdy TP bierze za to ponad 100 zł. Wiec oferuja cos prawie ze 50% taniej.
Zwróć uwagę, że 20Mbit jest u wszystkich za ponad 100zł.
Cena w Netii jest dziwnie niska. Myślisz, że to jest instytucja charytatywna?
Podejrzewam, że odbija się to na jakości usług i obsłudze klienta.

#406553  autor: jojoro
 25 maja 2010, 10:17
Marens pisze:
spammtrapp pisze:teraz oferuja 10Mb i 20 Mb za 69 zł podczas gdy TP bierze za to ponad 100 zł. Wiec oferuja cos prawie ze 50% taniej.
Zwróć uwagę, że 20Mbit jest u wszystkich za ponad 100zł.
Cena w Netii jest dziwnie niska. Myślisz, że to jest instytucja charytatywna?
Podejrzewam, że odbija się to na jakości usług i obsłudze klienta.
Wydaje mi sie, że cena w netii jest po prostu rozsądna. Dziwnie niska to jest w etlinku BSA - 53zł za 20Mb/s

#406555  autor: spammtrapp
 25 maja 2010, 10:27
jojoro pisze:Wydaje mi sie, że cena w netii jest po prostu rozsądna. Dziwnie niska to jest w etlinku BSA - 53zł za 20Mb/s
Ja mysle ze po prostu Netia chce poki jeszcze moze wyrwac jak najwiekszy kawalek tortu dla siebie. Z tego co czytam wychodzi ze koncem II kwartału TP tez mocno obnizy ceny i wtedy juz to nie bedzie mialo przelozenia na obnizenie cen u konkurencji, ma sie zmienic sposób wyliczania ceny dla TP.

#406557  autor: elkanguro
 25 maja 2010, 10:51
Netia zdobyła zadowalającą ilość klientów (nawet więcej niż planowali) ostatnimi promocjami, dlatego teraz już nie muszą tak agresywnie działać (6 m-cy za 1zł). Mimo to, mają jednak niższe ceny niż TP. I dopóki będą mieli niższe nie wracam do TP bo ich konsultanci wcale nie są bardziej kumaci od tych z Netii, żebym za to płacił więcej.
A jak za rok oferta TP czy Ery czy innego operatora będzie tańsza to tam pójdę. Z konsultantami się rozmawia średnio raz do roku i nigdy nie wiadomo czy się trafi na kogoś kto chętnie pomoże czy na jakiegoś tłoka.

Virgin Mobile

#407209  autor: Mordrag
 28 maja 2010, 22:57
W Netii brakuje czegoś takiego jak "Burst Limit" to co jest w Neostradzie czyli kilkusekundowe podbicie prędkości po kliknięciu w link co prawda nie wielkie bo jakieś 150-200 kb/s w przypadku 1 mb/s, ale zawsze jakieś. Także to też odgrywa ważną rolę w szybkości wczytywania stron.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#407323  autor: spammtrapp
 29 maja 2010, 17:44
Mordrag pisze:W Netii brakuje czegoś takiego jak "Burst Limit" to co jest w Neostradzie czyli kilkusekundowe podbicie prędkości po kliknięciu w link co prawda nie wielkie bo jakieś 150-200 kb/s w przypadku 1 mb/s, ale zawsze jakieś. Także to też odgrywa ważną rolę w szybkości wczytywania stron.
Co to za bajki opowiadasz? Chodzi Ci moze o to ze jak klikniesz na link z plikiem do sciagniecia to przez jakis czas okno sciagania pokazuje duzo wyzsza predkosc niz normalnie? Wez pod uwage ze po kliknieciu na link najczesciej pokazuje sie okno dialogowe pozwalajace na wybór miejsca do zapisania. To jest +/- pare sekund w czasie ktorych plik juz jest sciagany. Pasek postepu pozniej tylko nadgania to co juz zostalo w miedzyczasie sciagniete.
W neostradzie nie ma zadnego burst limit.

#408062  autor: galtom
 01 cze 2010, 22:30
Mierzone o 22:30 - i tyle w temacie :-)

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
Galtom

#408089  autor: Spioszek
 02 cze 2010, 01:53
Galtom niezłą masz tą prędkość:) ja swego czasu miałem Neo 20Mbitów ale zrezygnowałem z niego bez kary głównie z powodu prędkości i że paamety lini były na granicy zrywalności połączenia.
W pierwszy dzień w Speedteście i innych miałem 14Mbitów potem było już coraz gorzej i schodziło do 12Mbitów a potem to już 11 było maks, i obojętnie o której godzinie nawet o 3 w nocy.
Troszke za daleko mieszkam od centralki żeby mieć 20Mbitów tak to po skończonej umowie bałbym w Neti za 69zł 20Mbitów nawet za 100zł bym się zdecydował ale parametry nie takie:(

#408100  autor: galtom
 02 cze 2010, 07:27
Ja do centrali chyba mam nie daleko.
Polaczenie jest super stabilne.
Powiem wiec, mam wrazenie, ze te serwery speedtestu nie sa najszybsze :-)!
Scicgalem wczoraj kilka duzych plikow RS - transferu utrzymywal sie stale na poziomie
23-24 Mbit/s a sam modem synchronizuje sie na 24-25Mbit/s.

I to wszystko za 69zl/miesiecznie :-) Dla mnie wybor prosty.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 08:39 przez galtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Galtom

#408110  autor: elkanguro
 02 cze 2010, 08:39
galtom, to jest BSA? Ładnie.

Virgin Mobile

#408112  autor: galtom
 02 cze 2010, 08:44
Nie, Netia. Ale podejrzewam, ze na BSA (o ile TPSA gra fair) byloby identycznie bo odlegosc do centarli tez mam kilkaset metrow. Wczesniej mialem BSA+WLR i tez byla tak wysoka sychronizacja tylko kaganiec na laczu dawal 2 Mbit/s.
Potem przeszedlem na 8 Mbit/s ktore chodzilo na 22-24Mbit/s.
Potem Netia wprowadzila do oferty 10 i 20Mbit/s i moja predkosc spadla do 8.
Od wczoraj znow jest "normalnie" :-)
W kazdym razie w mojej okolicy trzeba miec cos z czapka zeby nie wybrac Netii (o ile sie chce miec szybki net i duzo sie gada przez tel.).

Kilka testów z ciekawosci:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawe, ze na najblizszych mi serwerach nie przekraczam 19 Mbit/s a daleko od Polski sie udaje :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#414524  autor: borek891
 02 lip 2010, 21:22
A co myślicie o Orange Freedom z telefonem ?

#414533  autor: sosen
 02 lip 2010, 21:57
Orange freedom to oferta godna uwagi. To poprostu zwykły internet stacjonarny na łączu tp tyle że często tańszy niż neostrada

#414548  autor: kowcio
 02 lip 2010, 22:32
No i jak masz telefon w Orange (komórkowy) to dostajesz co miesiąc przez całą umowę za darmo środki na konto promocyjne- za 1Mbps masz 20 zł gratis, a od 2 Mbps aż 30 zł. Jak masz kontakty w Orange to naprawdę warto się tym zainteresować. Freedom sprawuje się idealnie. Od 2 lat ani jednej awarii nie miałem.

#414640  autor: borek891
 03 lip 2010, 16:53
No właśnie chyba ta opcja będzie dla mnie najlepsza. Wezmę 6 MB z telefonem to wyjdzie mi 95 zł razem miesięcznie no i gratis te 30 zł i 115 minut chyba darmowych w stacjonarnym. Super opcja.

Jak download? Cały czas duże transfery?

#414641  autor: abramek92
 03 lip 2010, 17:06
Na Orange freedom masz ciągle full transfer.

Ja od siebie pokaże co mogę na Neostradzie 20mbps:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

#414652  autor: borek891
 03 lip 2010, 18:29
A wiecie ile trzeba czekać po podpisaniu umowy?

#414681  autor: szyman12
 03 lip 2010, 22:41
Około 21 dni - i tak jest u każdego BSA.