• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#403343  autor: glasser
 08 maja 2010, 00:32
Czyli zrobili mnie w wała w BOK, bo dzwoniłem i powiedziano mi, że mogę dopiero na 90 dni przed końcem umowy zmienić prędkość.

#403358  autor: galtom
 08 maja 2010, 08:03
Na BOK trzeba uwazac. Netia nad nim pracuje ale jeszcze nie jest idealnie. Ja podpisalem umowe w zeszlym roku na 2mb i lepszy telefon (mialo byc na ich "miedzi", ktora jest u mnie w bloku ale wyszlo na BSA). Potem udalo mi sie zmienic (ok.o 1.5 miesiaca temu - aneks, kolejne 24 miesiace) na telefon non stop i lacze 8mb. Jako, ze mam dobra lokalizacje okazalo sie, ze u mnie to 8mb to w rzeczywistosci ponad 20. Cieszylem sie ta predkoscia i ryczaltem na telefon prawie miesiac. Teraz, w zwiazku z wprowadzeniem nowej oferty (predkosci 10 i 20) moje lacze zostalo ograniczone do 8. Telefon do BOK (8 mb bylo za 59zl a 20 za 69zl) bo do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja i " no problem" od 1 czerwca mam miec znow 20mb i to bez przdluzania umowy (Pani powiedziala, ze aneks mam podpisany niedawno wiec po prostu zmianai warunki a dlugosc umowy zopstaje bez zmian). Mysle, ze to BARDZO elastyczne podejscie do klienta.
Nie wiem tylko (nie bylem zainteresowany) jak wyglada opcja zmiany predkosci/abonamentu na nizsza. Ale sadze, ze po 6 miesiacach od poczatku umowy (ewentualnie gdy wg. Netii darmowy router, ktory niektorzy biora bedzie splacony) nie bedzie klopotu i w druga strone.

Pozdrawiam,
Galtom

#403359  autor: glasser
 08 maja 2010, 08:17
To gdzie mam dzwonić, aby się w końcu dogadać? Bo mi już ręce opadają...

#403364  autor: galtom
 08 maja 2010, 09:15
Jak masz problemy z BOK-iem (rozne, sprzeczne informacje). Wejdz na blog.netia.pl i poszukaj jakiegos wpisu Pana Karola. Napisz z czym masz klopot (nie zapomnij podac w formularzu adresu e-mail) i na 100% ktos kompetentny sie z Toba skontaktuje.

Pozdrawiam,
Galtom

#404007  autor: borek891
 10 maja 2010, 21:43
Dzisiaj dzwoniłem i dowiedziałem się, ze nie mogę mieć netii, tylko tp. mimo że sąsiadka, która miszka 100 metrów dalej ma netię. Pozostaje neostrada. Co wybrać

#404015  autor: Mordrag
 10 maja 2010, 22:08
Jak masz do wyboru Netię po BSA czy Neostradę to wybierz Neostradę. Netia po BSA to porażka. W razie jakiejkolwiek awarii wszystko idzie do techników TP SA więc awarie są wolniej naprawiane. Przełączenie łącza z trybu DSL Path z Fast na interleaved przez co strony ładują się wolniej (większy ping). W godzinach szczytu (18-22) ping skacze do 200 ms, a prędkość łącza spada do 20-30% deklarowanego w umowie.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#404160  autor: borek891
 11 maja 2010, 18:35
Z tego co się doweidziałem, to właśnie nie mam wyboru. Tylko Neostrada.

#404629  autor: paszczakowski
 13 maja 2010, 23:00
borek891 pisze:Z tego co się doweidziałem, to właśnie nie mam wyboru. Tylko Neostrada.
Nie powinno ta być, wpisz w tym formularzu swoj numer telefonu:
https://netiaonline.pl/skantarek/standa ... kSubmit.do

PS. Nie polecam Netii.

PPS. A akcja przejscia na wyzsze predkosci jest jedorazowa. Nie liczcie na nia w przyszlosci.

#404722  autor: marcel84
 14 maja 2010, 16:19
a ja nie wiem czemu tak narzekacie na neostrade. przeciez dziala dobrze, maja teraz jakies promocje chyba. te kilka miesiecy za 1 zl obniza koszty, a cena do tej pory byla najwieksza bolaczka. teraz juz jest niezle.

#404776  autor: paszczakowski
 14 maja 2010, 20:02
marcel84 pisze:a ja nie wiem czemu tak narzekacie na neostrade. przeciez dziala dobrze, maja teraz jakies promocje chyba. te kilka miesiecy za 1 zl obniza koszty, a cena do tej pory byla najwieksza bolaczka. teraz juz jest niezle.
Wiesz, potrafimy do siebie dodac te pare miesiecy po 1zł i reszte w cenie normalnej i podzielic przez czas trwania umowy - po wszytkim okazuje sie ze w przypadku szybszych opcji nadal nie jest OK. W przypadku 1,2Mb/s Netia nie ma sensu, TP ma umowy w prawie tej samej cenie a krótsze bo na 12 miesiecy.

#404929  autor: Claudec
 15 maja 2010, 20:38
Ludzie co wy tak na Netie narzekacie?
Obecnie mam Net24 na kablach netii, kolega ma Net24 na kablach TPSA i on ma mniej awarii oraz niższe pingi niż ja.
Poszukajcie sobie na necie, też znajdzie się użytkownika neostrady który ma pingi 250ms.
Przeciążenie styków to problem lokalny i może wystąpić u każdego operatora.

Ja mam za sobą już 2 rozbudowy łącza, raz było w centrali a raz gdzieś miedzy Katowicami a Jaworznem.
Z racji dużo wolniejszego internetu za internet płaciłem 1zl przez 2 miesiące :)

#405257  autor: ivey
 17 maja 2010, 21:12
nie narzekamy, tylko każdy mówi o swoich doświadczeniach z operatorem.
Dla jednego Netia i prędkością 4mb/s będzie atrakcyjna i akurat w jego
okolicy dobrze będzie działać, a dla innego TP z opcją 6mb/s, w opcji Premium Internet będzie idealnym rozwiązaniem.

#405524  autor: paszczakowski
 19 maja 2010, 13:20
Claudec pisze:Ludzie co wy tak na Netie narzekacie?
Obecnie mam Net24 na kablach netii, kolega ma Net24 na kablach TPSA i on ma mniej awarii oraz niższe pingi niż ja.
Sam sobie odpowiadasz :) Bylem w TP i jedynym minusem byla cena. Teraz jestem w Netii i nawet cena nie jest juz plusem (nie moge skorzystac z opcji 10 20Mb a pozostale sa w takich samych cenach jak w TP).

#406311  autor: borek891
 23 maja 2010, 17:28
Ostatnio dostałem telefon z TP, że mogę mieć 20 MB. Na czym to polega, ze u nich mogę aż tyle, a w Netii nie mogę?

#406323  autor: simon.m
 23 maja 2010, 20:03
borek891 pisze:Ostatnio dostałem telefon z TP, że mogę mieć 20 MB. Na czym to polega, ze u nich mogę aż tyle, a w Netii nie mogę?
teoretycznie możesz wszystko.
gorzej będzie jak już przyjdzie co do czego. albo na etapie zawierania umowy (w najlepszym wypadku), albo dopiero jak puszczą większą prędkość może się okazać, że rzeczywistość weryfikuje możliwe prędkości.

#406373  autor: Rafix
 24 maja 2010, 09:11
Jeżeli możesz w TP to i w Netii możesz. W razie gdybyś chciał 20 od Netii, ale jednak nie byłoby możliwości firma kontaktuje się w tej sprawie i proponuje coś innego, co będzie działało.

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#406374  autor: witour
 24 maja 2010, 09:35
Proponuję Era Internet Stacjonarny. Działa wyśmienicie. Sprawdź jaką mają oferte. Może akurat ...

Wito

#406375  autor: maniek
 24 maja 2010, 09:45
borek891 pisze:Ostatnio dostałem telefon z TP, że mogę mieć 20 MB. Na czym to polega, ze u nich mogę aż tyle, a w Netii nie mogę?
Być może w twojej okolicy netia nie ma odpowiedniego punktu styku z TP, który mógłby obsłużyć tak wysokie prędkości jak na adsl. Może też zwyczajnie netia nie ma wykupionych adsl 2 + na centrali...

#406389  autor: spammtrapp
 24 maja 2010, 12:10
Netia? Hahaha, nigdy wiecej. Pomijajac problemy z awariami to najlepsze mam teraz. Zostało mi troche ponad miesiac do końca umowy i zadzwonila babka z Netii z propozycja przedluzenia umowy. Wiecie co zaproponowała? 1Mb/s za 49 złotych miesięcznie, mowie babce ze teraz mam 1Mb (place 64zł) i chcialbym jednak troche wyzsza predkosc, tym bardziej ze reklamuja sie oferta 10 i 20Mb w niskiej cenie. Wiecie co na to babeczka? Ze moze mi zaoferowac 2Mb za 59zł i nic wiecej bo na mojej linii telefonicznej maksymalna predkosc to 6Mb i z tego powodu nie moze mi zaoferowac 10Mb.

Powiedzialem jej ze sie zastanowie bo srednio mi sie to oplaca. Teraz na spokojnie policzylem i wyszlo ze za to samo w TP zaplacilbym
srednio 53,65zl za 1Mb / Netia 49
srednio 64,9zl za 2Mb / Netia 59
a umowe mialbym tylko na 12 miesiecy a nie na az dwa lata. No i w TP moge wziasc 6Mb.

Co o tym myslicie? Na moje oko najwyzszy czas Netii pokazac fucka i wrocic do TP.

#406443  autor: Mordrag
 24 maja 2010, 17:57
Gdy umowa z netią się skończy bez zastanowienia wrócę do Neostrady.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D