• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 96
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 96

#405835  autor: 9tak
 20 maja 2010, 23:12
jimi_knw pisze:dziękuję za odpowiedź. Ale problem zostaje dalej :( co mam w tym wypadku zrobić? chyba zostaje zmiana operatora, a szkoda bo w erze mi dobrze.. ehhh :cry:
Poczekaj do września ... może wprowadzą jakieś zmiany w ofercie, bo aktualna nie przyciągnie za wiele abonentów.

#405873  autor: adrianello
 21 maja 2010, 10:10
Ktoś może już próbował negocjować z nowych taryf multimedialne? Albo może ktoś wie, czy jak poprzednio taryfy dedykowane(multimedialne) nie będą podlegały negocjacjom?

#405880  autor: natalia.natalia
 21 maja 2010, 10:28
adrianello, w Nowej Erze nie podlegały negocjajom.

#405882  autor: ziggy23
 21 maja 2010, 10:31
Widzieliście oferty przedłużeniowe w systemie??

Iphone 3GS 32GB w rodzina multimedialna 110 na 36 miesięcy za 799zł
Iphone 3GS 32GB w rodzina multimedialna 140 na 36 miesięcy za 399zł

ceny wydają się być znośne - jednak minusem są małe pakiety danych
300mb wygląda wręcz śmiesznie.

Dla porównania:
Play Swobodny Internet 99zł (350min + 2GB) Motorola Milestone 299zł 24miesiące
Orange Pantera 99zł (300min + 1GB) Nokia E72 149zł- 24miesiące, Iphone 32GB 1299 - 36miesięcy

Iphone sam z siebie nie jest dla mnie interesujący jednak wolałbym pozostać w erze i zrobiłbym to gdybym w abonamencie rodzina multimedialna 110 dostał co najmniej 1GB danych.
Myślicie że jest to do ugrania ??

#405883  autor: Szymon9904
 21 maja 2010, 10:44
ziggy23, możesz śmiało próbować. A ile lat jesteś w Erze? Im dłużej jest się w Erze, tym lepsze wynegocjujesz warunki - akurat jest tak w przypadku mojej rodziny i znajomych, którzy są w Erze i mają abonament conajmniej 2 lata.

#405890  autor: DiAbOlO
 21 maja 2010, 11:13
Dziobakos pisze:ziggy23, możesz śmiało próbować. A ile lat jesteś w Erze? Im dłużej jest się w Erze, tym lepsze wynegocjujesz warunki - akurat jest tak w przypadku mojej rodziny i znajomych, którzy są w Erze i mają abonament conajmniej 2 lata.
Próbować zawsze można. Jednak po co to robić, skoro kolega wyżej na 99% nie dostanie więcej w pakiecie niż jest to zapisane w ofercie.
Nie ma znaczenia to, ile lat jesteś w Erze (zresztą była o tym mowa w tym temacie wielokrotnie).
A przedłużenie umowy to ma większość po dwóch latach (nie licząc tych co wzięli ofertę bez telefonu) i warunki lepsze (oferta z www) lub jeszcze lepsze (oferta z SUK) i nic więcej. Czyli de facto na wyciągnięcie ręki każdego przedłużającego...

Reasumując, nie rób gościowi nadziei...
ziggy23 pisze: Iphone 3GS 32GB w rodzina multimedialna 110 na 36 miesięcy za 799zł
Iphone 3GS 32GB w rodzina multimedialna 140 na 36 miesięcy za 399zł

Orange Pantera 99zł (300min + 1GB) Nokia E72 149zł- 24miesiące, Iphone 32GB 1299 - 36miesięcy

Myślicie że jest to do ugrania ??
Nie bierzesz pod uwagę, że w Orange jest mniej minut, telefon jest bagatela 900 zł droższy i nie ma sieci rodzinnej 3-osobowej na 24 miesiące.

Co do pytania, to tak jak wyżej wspomniałem nie ma szans.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2010, 11:20 przez DiAbOlO, łącznie zmieniany 1 raz.

...:::DiAbOlO:::...

#405891  autor: ziggy23
 21 maja 2010, 11:19
DiAbOlO pisze:
Dziobakos pisze:ziggy23, możesz śmiało próbować. A ile lat jesteś w Erze? Im dłużej jest się w Erze, tym lepsze wynegocjujesz warunki - akurat jest tak w przypadku mojej rodziny i znajomych, którzy są w Erze i mają abonament conajmniej 2 lata.
Próbować zawsze można. Jednak po co to robić, skoro kolega wyżej na 99% nie dostanie więcej w pakiecie niż jest to zapisane w ofercie. Z przedłużenie umowy to ma większość po dwóch latach (nie licząc tych co wzięli ofertę bez telefonu).
Reasumując, nie rób gościowi nadziei...
Nadziei sobie nie robie - bylem ciekaw co o tym sadzicie.
W erze siedze juz ponad 6 lat. Te ich taryfy - stare jak i nowe mnie oslabialy dlatego tez juz zlozylem podanie o przeniesieniu numeru do play - licze ze moze to jeszcze w jakis sposob zadziala motywujaco na ere. A jak nie to bede mial fajniutka motorole z pakietem 2GB

#405892  autor: DiAbOlO
 21 maja 2010, 11:23
ziggy23 pisze: Nadziei sobie nie robie - bylem ciekaw co o tym sadzicie.
W erze siedze juz ponad 6 lat. Te ich taryfy - stare jak i nowe mnie oslabialy dlatego tez juz zlozylem podanie o przeniesieniu numeru do play - licze ze moze to jeszcze w jakis sposob zadziala motywujaco na ere. A jak nie to bede mial fajniutka motorole z pakietem 2GB
Zadziała to w taki sposób, że będzie tekst typu "Oferta jest ostateczna. Jednak prosimy o ponowne jej przeanalizowanie." :twisted:. W ofertach multimedialnych do tej pory nie było mowy o ich ew. negocjowaniu...

#405897  autor: ziggy23
 21 maja 2010, 11:39
DiAbOlO pisze: Zadziała to w taki sposób, że będzie tekst typu "Oferta jest ostateczna. Jednak prosimy o ponowne jej przeanalizowanie." :twisted:. W ofertach multimedialnych do tej pory nie było mowy o ich ew. negocjowaniu...
Ja się nie zmartwię - rozwieją mi wtedy ostatnie wątpliwości.
Szczerze mówiąc za wyrzucenie Play z pakietu darmowych minut nawet nie za bardzo mam ochotę u nich zostać, nawet pomimo tego, że niewiele dzwonie do tej sieci. Oferty powinny iść zupełnie w przeciwną stronę.
A tak może się to obrócić przeciwko nim - każdy nowy klient Play może pociągnąć za sobą kilku następnych z ery. Bo np kiedy przyjdzie do podpisania nowej umowy znajomy zobaczy ze za połączenia ze mną będzie płacił dodatkowo to podziękuje za taką umowę.
I wcale nie jest powiedziane że przejdzie do Play - dla moich potrzeb np Orange ma lepszą propozycję ale w Play przyciągnął mnie lepszy telefon za niższą cenę i większy pakiet danych - bo minut to pewnie wystarczyłoby mi wszędzie.

#405931  autor: rogmaniek
 21 maja 2010, 15:45
ziggy23 pisze:DiAbOlO napisał/a:

Zadziała to w taki sposób, że będzie tekst typu "Oferta jest ostateczna. Jednak prosimy o ponowne jej przeanalizowanie." :twisted: . W ofertach multimedialnych do tej pory nie było mowy o ich ew. negocjowaniu...

Ja się nie zmartwię - rozwieją mi wtedy ostatnie wątpliwości.
Szczerze mówiąc za wyrzucenie Play z pakietu darmowych minut nawet nie za bardzo mam ochotę u nich zostać, nawet pomimo tego, że niewiele dzwonie do tej sieci. Oferty powinny iść zupełnie w przeciwną stronę.
A tak może się to obrócić przeciwko nim - każdy nowy klient Play może pociągnąć za sobą kilku następnych z ery. Bo np kiedy przyjdzie do podpisania nowej umowy znajomy zobaczy ze za połączenia ze mną będzie płacił dodatkowo to podziękuje za taką umowę.
Pozwolisz, że pogratuluję Ci mądrych słów :-D Pomimo, że nigdy już nie wybrałbym abonamentu, to wykluczenie z minut wliczonych w abo rozliczania ich także na połączenia do P4 jest bardzo krótkowzrocznym posunięciem PTC, które- w "moich oczach" "skreśla" tę ofertę. Chyba, że to jest ta jedna z "korzystnych nowości" :smt005

Dlatego mam dwa tele (dokładniej oferty na kartę), choćby dlatego, abym nie płacił do znajomych z P4 72 czy nawet 79gr/min. Tym bardziej, że mam trochę osób w swojej książce telefonicznej, którzy są klientami P4 :wink:

Czasami myślałem z jednym "oryginalnym" numerem wrócić do Heyah. Ale, m.in. ta "sztucznie" zawyżona stawka, właśnie, aż 79gr/min. (mimo spadających stawek MTR, coś na poziomie trochę powyżej 40gr netto) skutecznie mnie od nich odstrasza... A wystarczyłoby dać te- nawet- 59gr/min. i jeszcze na tym by sporo zarabili- piszę o pre-paid'ach PTC. Bo w tym ich nowym abo jest tyle za minutę do P4, tylko właśnie, co z tego, skoro za wszystkie połączenia wykonane do tego operatora płacimy extra poza abonamentem... Pozdro!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#406002  autor: d8wid
 21 maja 2010, 21:05
Ta oferta dla mnie jest beznadziejna. Zawsze ceniłem Erę za to że nie muszę się zastanawiać do kogo dzwonie bo minuty mam do wszystkich. Czy orientujecie się jak to wygląda na dziś u Orange i Plus? czy oni mają minuty do wszystkich czy też Play się nie łapie w abonament? Po drugie do kiedy jest aktualna ta oferta? Kiedy następna zmiana?

#406041  autor: akslow
 21 maja 2010, 23:25
rowniez uwazam ze obecny taryfy sa marne nawet po negocjacji. Dodatkowe koszty polaczen do Play to przesada. Dlatego po 8 latach z era przenioslem dwa numery dzis do Play.

#406072  autor: Szymon9904
 22 maja 2010, 09:47
d8wid pisze:Po drugie do kiedy jest aktualna ta oferta? Kiedy następna zmiana?
Nowa (beznadziejna) oferta abonamentowa Ery jest od 19.05.10 do 31.08.10. Potem jest oferta urodzinowa - Era na urodziny ma swoją najlepszą ofertę w ciągu całego roku. Jak teraz Tobie kończy się umowa, to radzę przejść odrazu do Heyah, a jak bedzie we wrześniu to zobaczysz.

#406100  autor: rogmaniek
 22 maja 2010, 13:07
Dziobakos pisze:Potem jest oferta urodzinowa - Era na urodziny ma swoją najlepszą ofertę w ciągu całego roku.
I tu- niestety- nie mogę się zgodzić z powyższym stwierdzeniem. To dlatego, że śledzę przecież rynek. Na pewno nie zawsze oferta urodzinowa była najkorzystniejsza. Pamiętacie ofertę na 10-te urodziny, w 2006r.?! Niby telefony po 10 groszy (kilka modeli, które i tak wcześniej były za 1zł) i niby każda paczka/cegiełka (niektórzy mogą wiedzieć, co mam na myśli, chodziło jeszcze o taryfy Era Nowy Komfort) była za 10zł. Niestety to pięknie wyglądało. Ale, np. abo za 20zł (dwie paczki/cegiełki) były tylko przez 10 miesięcy, a później czekała niespodzianka i płacenie, zgodnie z cennikiem, 30zł za każdą ofertę (czyli paczkę/cegiełkę :P ). Ktoś- przykładowo- przez pierwsze 10 miesięcy płacił więc, za 3 oferty, 30zł, a później już, aż 90zł. Pamiętam komentarze, po wejściu tej oferty, które raczej były negatywne. To we wcześniejszej promocji otrzymywało się więcej, tej "Więcej lata" czy nawet tej "mistrzowskiej", którą promował ponownie Pan Zbigniew Boniek :lol:

Ciekawą promocją była ta na 9-te urodziny, czyli w 2005r. (może z obawy na rebranding Idei na Orange). Kiedy można było, np. mieć abo za 20zł, zamiast 30zł standardowo, czyli 40 minut do all i do tego ciekawy telefon. Lub jeszcze lepszym wariantem- wg mnie- było wybranie abo za 40zł- zamiast 60zł. To były dwie paczki, jakże "przyjemne", czyli 40 minut do all i 100 do całej PTC (w tym Heyah) i na stacjonarne. Nadmienię, że mieliśmy wtedy wymienialność (w tej taryfie Era Nowy Komfort) w stosunku: 1 minuta= 4 SMS'y, także w przypadku pakietu do PTC i stacjonarnych. A dodatkowy pakiet do PTC i stacjonarne był rozliczany korzystnie dla Klienta. Czyli te minuty/eski z pakietu "wewnątrzsieciowego" schodziły przed minutami/eskami do all.

W 2007r., też na urodziny, PTC dała podwojenie minut. Tylko, że ta druga paczka, nie dość, że była do PTC i stacjonarnych, to do skorzystania, dopiero po wykorzystaniu minut do all. Także tamta promocja- w moich oczach- została już przekreślona :roll:

Oczywiście też chciałbym mieć nadzieję, że może powtórzą korzystne warunki z 2005r., ale raczej "widać" było (od 2006r.), że właśnie liczyli na łosi, którzy myśląc, że skoro oferta jest na urodziny, to na pewno jest korzystna... Pozdro!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#406105  autor: Skoor
 22 maja 2010, 13:39
Oferta beznadziejna, wczoraj dzwonila do mnie pani z bok przedstawia mi oferte i pyta "i jak sie panu podoba nasza nowa oferta" otoz "nijak" odparlem. Mam taka prace w ktorej musze dzwonic po ludziach nie patrzac na ich siec i majac abo za 100zl chce miec komfort ze jesli go przekrocze to niewiele. Tak wiec padla decyzja o przeniesieniu nr do play swobodny internet 3 za 99zl i motka mileston (jak dla mnie ideal po przesiadce z g1) dodatkowo wkoncu bede mial zasieg sieci 3g u siebie (era jak do tej pory moje miasto olewala pod tym wzgledem) tak wiec po 10 latach mowie "papa ero", troche z sentymentem ale coz... :smt006

#406109  autor: maniu
 22 maja 2010, 14:10
Nowa oferta Ery jest dla mnie szokiem. Jako abonent od ok 8 lat zdecydowałem się nie przedłużyć umowy w Erze na kolejne 2 lata tylko dam zarobić Play gdzie potrafią dać więcej minut niż ktokolwiek z W3 (porównajcie dla przykładu Longplay 69 z analogicznymi cenowo taryfami w innych sieciach - PLAY daje najwięcej minut- a do tego stałe 29gr do WSZYSTKICH sieci i największe paczki danych i smsów, które można dokupić do ABO, już nie mówiąc o sieci rodzinnej, która w innych sieciach jest do max 6 osób a tu jak się ma 20 znajomych w PLAY to dzwonię do nich za free a nie muszę kogokolwiek zapraszać do "sieci domowej") Decyzję już podjąłem, bo nie wyobrażam sobie płacić poza abonamentem za każdą rozmowę do PLAY . Wybieram abo za 100zł i chcę zmieścić się w 100zł a nie za rok lub mniej część znajomych przeniesie się do PLAY i co..mam wtedy dopłacać do abo kolejne 30 lub 50 lub więcej złotych?? i wtedy minuta w Erze nie jest POZA ABO po 29gr tylko po 59gr do PLAY!! Kolejny przykład oferta multimedialna za 99zł i 300MB a do tej pory było za 85zł 500MB. Dla mnie 300MB jest za małą paczką i nic mi po 400 minutach do W3 vs 120 do wszystkich w dotychczasowych ofertach dedykowanych. Powtórzę się dla mnie to NIEAKCEPTOWALNA oferta i jak przeczytałem jej szczegóły po raz pierwszy tydzień temu to aż się zagotowałem ze wzburzenia. PAPA Ero!
PS Muszę zanaczyć że zaraz za PLAYem jest oferta Orange - sieć którą do tej pory nie uważałem za przyjazną użytkownikom zaproponowała taryfy gorsze od PLAY ale za to różnorodne i każdy może znaleźć coś dla siebie -duży atut to więcej użytkowników Orange niż w PLay. Tak więc dla mnie teraz jedyne przejrzyste oferty oferuje PLAY i ORANGE. Era ostatnie miejsce za jej BARDZO ZŁĄ ofertę abo dla indywidualnych użytkowników.
PS2 Czytam Telepolis od prawie samego jego początku ale dopiero nowe taryfy Ery zmobilizowały mnie do zalogowania się, myślę że to wiele mówi.

#406131  autor: ziggy23
 22 maja 2010, 15:42
Wydaje mi sie ze tymi nowymi promocjami era strzelila sobie w noge. Widać to doskonale po oblężeniu salonow. W tygodniu w jednym z warszawskich centrów handlowych - salony wszystkich 4 dostawców obok siebie - w orange kilka osob w plusie 1-2 w play kolejka az za salon a w erze siedzi dwoch panow z obslugi i ziewa. A jest to salon w ktorym wprowadzono rozwiazania typowie dla poczty - aby podejsc do konsultanta musisz wziac numerek - bo takie do niedawna tam byly kolejki.

#406154  autor: d8wid
 22 maja 2010, 18:00
Czytam to forum od bardzo dawna... negocjowałem już dwie umowy na podstawie rozmów z SUK i doświadczeniach pozostawionych na tym forum, a jedyne co teraz można tutaj przeczytać to żal do Ery... We wrześniu kończą mi się dwie umowy jedna po ponad 7 druga 9 latach... Ciekawi mnie czy Era zreflektuje się i minuty do wszystkich w tym P4 powrócą do abonamentu czy będą szli w zaparte... Poczekam na pewno do września na kolejną ofertę we wrześniu i zobaczę co przedstawią, jeżeli nic się nie zmieni to raczej witaj Orange albo Play. Czy ktoś ze śledzących oferty konkurencji zagłębiał się bardziej w ofertę Orange? Czy tam minuty w Abo są do wykorzystania do wszystkich operatorów?

#406160  autor: DiAbOlO
 22 maja 2010, 18:25
d8wid pisze:Czy ktoś ze śledzących oferty konkurencji zagłębiał się bardziej w ofertę Orange? Czy tam minuty w Abo są do wykorzystania do wszystkich operatorów?
Forum to nie tylko ten temat. Z tego co zauważyłem (bez szukania), to istnieje odpowiednie miejsce. Zatem tam zadaj owe pytanie...

#406161  autor: d8wid
 22 maja 2010, 18:41
Nie miałem na myśli że ludzie nic nie robią tylko narzekają, ale to że era tak zawiodła oczekiwania. A pytanie o Orange zadałem tutaj, ponieważ interesuje mnie czy to Era jest pierwszą która wprowadziła taką praktykę na rynek, a nie szczegóły oferty w Orange. Tak czy inaczej czy ktoś mógłby napisać jak wygląda aktualnie rozmowa z SUK czy BOA ponieważ zakładam że większość dzwoni z pretensjami że wygląda to tak a nie inaczej i że nie ma minut to wszystkich. Czy nie przykładają większej wagi do tego, że nie chcemy przedłużać umów na takich warunkach?
  • Strona 66 z 96
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 96
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66