Dziobakos pisze:Potem jest oferta urodzinowa - Era na urodziny ma swoją najlepszą ofertę w ciągu całego roku.
I tu- niestety- nie mogę się zgodzić z powyższym stwierdzeniem. To dlatego, że śledzę przecież rynek. Na pewno nie zawsze oferta urodzinowa była najkorzystniejsza. Pamiętacie ofertę na 10-te urodziny, w 2006r.?! Niby telefony po 10 groszy (kilka modeli, które i tak wcześniej były za 1zł) i niby każda paczka/cegiełka (niektórzy mogą wiedzieć, co mam na myśli, chodziło jeszcze o taryfy Era Nowy Komfort) była za 10zł. Niestety to pięknie wyglądało. Ale, np. abo za 20zł (dwie paczki/cegiełki) były tylko przez 10 miesięcy, a później czekała niespodzianka i płacenie, zgodnie z cennikiem, 30zł za każdą ofertę (czyli paczkę/cegiełkę

). Ktoś- przykładowo- przez pierwsze 10 miesięcy płacił więc, za 3 oferty, 30zł, a później już, aż 90zł. Pamiętam komentarze, po wejściu tej oferty, które raczej były negatywne. To we wcześniejszej promocji otrzymywało się więcej, tej "Więcej lata" czy nawet tej "mistrzowskiej", którą promował ponownie Pan Zbigniew Boniek
Ciekawą promocją była ta na 9-te urodziny, czyli w 2005r. (może z obawy na rebranding Idei na Orange). Kiedy można było, np. mieć abo za 20zł, zamiast 30zł standardowo, czyli 40 minut do all i do tego ciekawy telefon. Lub jeszcze lepszym wariantem- wg mnie- było wybranie abo za 40zł- zamiast 60zł. To były dwie paczki, jakże "przyjemne", czyli 40 minut do all i 100 do całej PTC (w tym Heyah) i na stacjonarne. Nadmienię, że mieliśmy wtedy wymienialność (w tej taryfie Era Nowy Komfort) w stosunku: 1 minuta= 4 SMS'y, także w przypadku pakietu do PTC i stacjonarnych. A dodatkowy pakiet do PTC i stacjonarne był rozliczany korzystnie dla Klienta. Czyli te minuty/eski z pakietu "wewnątrzsieciowego" schodziły przed minutami/eskami do all.
W 2007r., też na urodziny, PTC dała podwojenie minut. Tylko, że ta druga paczka, nie dość, że była do PTC i stacjonarnych, to do skorzystania, dopiero po wykorzystaniu minut do all. Także tamta promocja- w moich oczach- została już przekreślona
Oczywiście też chciałbym mieć nadzieję, że może powtórzą korzystne warunki z 2005r., ale raczej "widać" było (od 2006r.), że właśnie liczyli na łosi, którzy myśląc, że skoro oferta jest na urodziny, to na pewno jest korzystna... Pozdro!