Arturos pisze:Oczywiście że tak masz 100 % racji . Przedstawiciele D2D (mówię tu o wszystkich operatorach) biorą pod lupę jakąś miejscowość najlepiej jak najdalej od miejsca gdzie pracują lub mieszkają Obskakują dom po domu, mieszkanie po mieszkaniu obiecując cuda. Mało tego podają do siebie numer kontaktowy komórki oczywiście nieprawdziwy. Nazbierają umów i następna miejscowość "Bo ich tu nikt nie zna i nigdy już tu nie wróci"
Po pierwsze, to fakt faktem, że w każdej firmie znajdą się ludzie niekompetentni i tacy, którzy próbują sprzedać na "chama". Nie ma co ukrywać.
Po drugie nie omija to również całej "elity" TP pracującej w salonach. Wyobraź Sobie, że też mi się zdarzało sprzątać po pracownikach salonów sprzedających Nakedneo na próbę za 1 zł, którzy "zapomnieli" wspomnieć o opłacie za utrzymanie łącza podkładowego. Był też inny magik z salonu, który powrót WLR wprowadzał jako nowy POTS z prośbą o nadanie numeru z WLR. Także, nie wieszaj psów na wszystkich, którzy pracują w innych kanałach niż salon bo wszędzie można się doczepić.
Inna sprawa, że nawet jakbyś dawał klientom wszystko za darmo to i tak jakiś procent by był niezadowolony.
elkanguro pisze:A właśnie, że naciągnął. Bo obiecał, że będzie taniej i bez problemów. Przedstawiając ofertę należy pokazać wszystkie koszty a nie tylko "korzyści". Po drugie umowę z Netią załatwiałem ja nie tata więc on nie pamiętał do kiedy to jest. A jak tata powiedział, że się zastanowi jeszcze, to przedstawiciel nalegał, żeby podpisał wszystko już teraz bo przecież nic nie traci. Łajdaki i tyle.
Jeśli chodzi o Twoją wypowiedź to:
1. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że przedstawiciel przyłożył klientowi broń do skroni i kazał cokolwiek podpisać. Klient powinien świadomie podpisywać dokumenty.
2. Przedstawiciel nie ma obowiązku wiedzieć, czy wcześniejsze umowy podpisywał klient czy w jego imieniu załatwiał to syn, córka, babcia czy stryjek. Takie informacje powinien posiadać klient i o nich informować przedstawiciela. Cały czas twierdzę, że klient to jest świadoma, dorosła osoba, która powinna się orientować jakie umowy i z kim go obowiązują.
3. Zgodzę się, że przedstawiciel wiedząc o istniejących okolicznościach powinien informować o wszystkich kosztach związanych z korzystaniem z usługi.