• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 208
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 208

#404621  autor: zerkas
 13 maja 2010, 21:49
tygrysm pisze:Kiedyś przenosiłem numer z abonamentu firmowego, na którym umowa była już na czas nieokreślony na popa. Zmiana taryfy nastąpiła wraz z końcem okresu rozliczeniowego. Trwało to na pewno mniej niż 30 dni.
kiedy ostatnio przyszedł do mnie klient z podobnym pytaniem też doszliśmy do takiego wniosku, że 30 dni nie do końca tu obowiązuje - co ciekawe na infolinii dedykowanej dla klientów powiedziano zupełnie co innego - wyjaśnienie jest bardzo proste. przejście z abonamentu na kartę nie jest traktowane jako wypowiedzenie, co za tym idzie nie obowiązuje tu 30 dni wypowiedzenia. zmiana taka jest aneksem do podpisanej umowy, jego treść wyraźnie wskazuje, że nastąpi ona najpoźniej pierwszego dnia kolejnego okresu rozliczeniowego po zakończeniu obecnej umowy (więc tak samo jak przy przedłużeniu na nowych warunkach)
zaznaczam jednak, że jest to moja interpretacja zapisów regulaminu, potwierdziliśmy to jak dotychczas na dwóch klientach (firmy) i się sprawdziło. jeśli ktoś miał podobne sytuacje w pracy, to proszę o potwierdzenie - do tegoczasu nie polecam się powoływać na moją luźną interpretację w sporach z BOK-iem:)

#404692  autor: awa2001
 14 maja 2010, 13:54
oficjalna odpowiedź z Boku: trzeba złożyc miesiąc przed zakończeniem umowy, moze być jednak, ze w praktyce bedzie inaczej, na Waszym miejscu nie ryzykowałabym :)))

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
 #404704  autor: ccpiotr
 14 maja 2010, 15:05
Qrde, nie wiem o co chodzi ale przestali do mnie piłować konsultanci w sprawie przedłużenia umowy. Umowa kończy mi się 29 maja i miesiąc temu to po kilka telefonów w ciągu tygodnia a teraz cisza - Czy ktoś wie o co chodzi ?

Wkurzyłem się i sam zadzwoniłem do niech pod *400 i ogarnęła mnie zdziwka :)
Iphone 3GS 16GB za 649zł przy Delfinie 99zł na 36msc ...
Nieźle.

#404706  autor: ywis
 14 maja 2010, 15:15
ccpiotr pisze:Iphone 3GS 16GB za 649zł przy Delfinie 99zł na 36msc ...
Nieźle.
Czy to jest niezła oferta, to bym się zastanowił, osobiście nigdy bym się nie wiązał z operatorem na 36 miesięcy, a cenowo żadnej rewelacji Ci nie zapropnowali.

#404709  autor: ccpiotr
 14 maja 2010, 15:21
ywis pisze:
ccpiotr pisze:Iphone 3GS 16GB za 649zł przy Delfinie 99zł na 36msc ...
Nieźle.
Czy to jest niezła oferta, to bym się zastanowił, osobiście nigdy bym się nie wiązał z operatorem na 36 miesięcy, a cenowo żadnej rewelacji Ci nie zapropnowali.
No tak, ale po tym jak mi proponowali go caly czas za 1049 zl przy tych samych warunkach.. to "nieźle" :)

#404771  autor: awa2001
 14 maja 2010, 19:46
Nigdy nie słuchaj tekstów typu " kiepska umowa", patrz zawsze na to czy pasuje ona Tobie, cena telefonu to równiez Twoje pieniądze, a nie czyjeś, uważam, że cena jest swietna, być moze jestem nieobiektywna, bo sama uzywam Iphona, ale wiem, ze długo nie zmienie tego telefonu. Miałam w swoim zyciu rózne modele, testowałam chyba wszystkie możliwe i zaden nie daje mi tak wszechstronnych mozliwosci. Oczywiscie kazdy musi patrzec na siebie.Nie bój sie wiec 36 mies umowy, bo jest ok, ( jak mi fundują wycieczkę to wolę jechac na 2 tyg niz na tydzien). Jesli w miedzyczasie powstanie coś ciekawszego to mozesz sie po prostu migrować. Takie jest moje zdanie.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#404778  autor: cesarz
 14 maja 2010, 20:17
Jeśli terminal nie znudzi się ccpiotr po 18 miesiącach to umowa świetna i awa2001 ma rację . Oby później nie narzekał na operatora że go zrobił w konia . Tak to już jest że nowości szybko się starzeją i co chwila wychodzi nowy produkt ( taka strategia sprzedaży ).

CNN

#404907  autor: corner
 15 maja 2010, 17:13
Do jakich klientów teraz dzwonicie? To znaczy - kiedy kończą się ich umowy. Czy to normalne, że nikt jeszcze do mnie nie dzwonił, skoro umowa kończy mi się pod koniec czerwca? Nie żebym chciał przedłużyć, ale to jakieś dziwne. Zawsze molestowali na kilka miesięcy przed końcem umowy.

#404971  autor: fobos2000
 16 maja 2010, 00:10
wchodzi na dniach fajny telefon LG Swift, dotyk, z wifi i gpsem, na Androidzie
awa2001, a orientujesz się kiedy pojawią się HTC Desire i Sony Ericsson Xperia X10?

#404994  autor: djban
 16 maja 2010, 10:44
Witam
chciałem się poradzić w sprawie przedłużenia abo. Orange
Aktualnie do lipca mam abo Orange 75 pln... średni rachunek powyżej 100-120 zł

Co 4 dni dostaje telefon z Orange z propozycja...
Delfin 24 m-ce abo 79 zł.
225 minut + 6000/5 wybranych Orange stacjonarne i Orange
jako bonus Nokia E52 ( mój wybór - bateria wi-fi [do VoIP] aparat ) za 39 zł
30 minut extra do wszystkich sieci przez 16 m-cy max wzrost co miesiąc do 40 minut,
przechodzący kapitał złotówek..

Zagrywam z nimi w ten sposób że ok ale jeszcze sprawdzam konkurencje..bo nie będę od razu się decydował (mam doświadczenie z Cyfra+) :-D
Jak myślicie czy to dobra oferta??? czy może ktoś ma doświadczenie że można coś jeszcze urwać... dodam że nie korzystam z internetu i nie korzystam z wiadomości SMS aż tak często

Czy warto jeszcze poczekać ???

dzięki za info

#404995  autor: johnq
 16 maja 2010, 11:06
djban, żeby sprawdzić czy dostajesz maxa musisz podać komuś z nas nr na PW.

Wg mnie oferta jest ok, ale przede wszystkim Tobie ma się ona podobać. Jeżeli chodzi o czekanie to możesz się przejechać - jest okres promocyjny dzięki czemu w Delfinie 79 jest te 225 minut. Okres promocyjny nie będzie trwał wiecznie - nie znamy też daty kiedy on się skończy. W każdym wypadku gdy się skończy to w podstawie Delfinia 79 będzie 180 minut.

#405043  autor: djban
 16 maja 2010, 15:47
johnq@ no to teraz już wiem dlaczego tak naciskają... kiedyś nie dzwonili tak często.. mam nadzieje że w next week jeszcze się łapie:) :-D

#405210  autor: awa2001
 17 maja 2010, 13:04
nie wiem kiedy będzie Xperia i Desire niestety
Djban na Twoim miejscu brałabym teraz, a pogrywanie to juz nie te czasy:)
dzwonimy do klientów ponad 3 mies.wcześniej, jeśli nikt do Ciebie nie dzwoni to moze powiedziales ktoremuś z konsultantów, zeby Cię nie nękali telefonami:))

Podawajcie nam swoje numery na pryw, zawsze chetnie Wam sprawdzimy ofertę oporową, to transakcja wiązana, Wy dostaniecie na maxa, a my mamy umowę.

#405217  autor: Aclan
 17 maja 2010, 14:22
A co z Orange Boston? Ploty były już ponad miesiąc temu, a jak na razie cisza...
Poza tym, można w najbliższej przyszłości (do końca lipca) liczyć na cokolwiek z Androidem 2.0+ ?

Bo jak na razie panie konsultantki które radośnie zaczynają się do mnie dodzwaniać na hasło "chcę coś z Androidem, a najlepiej nieprzestarzałym" robią wielkie oczy (a przynajmniej tak sobie wyobrażam, że robią)

#405234  autor: djban
 17 maja 2010, 16:59
johnq @ w sumie to tak jak mowilem przez telefon .. dawaj... ta paczke do mnie do domu:) pozdrawiam Nokia e52 tylko szara ... zeby byla..

#405241  autor: busku
 17 maja 2010, 18:41
awa2001 pisze:Podawajcie nam swoje numery na pryw, zawsze chetnie Wam sprawdzimy ofertę oporową, to transakcja wiązana, Wy dostaniecie na maxa, a my mamy umowę.
a to Wy tutaj na forum macie jakieś większe możliwości, typu najwyższy poziom negocjacji? Żaden inny konsultant nie zaoferuje więcej niż Wy?

#405242  autor: staruch
 17 maja 2010, 18:56
sluchaj nie jestem pracownikiem przeduzenia ale znam osoby ktore tam pracuja.
To prawda ze w jednym miejscu dostaniesz wiecej promocji w przedluzeniu w drugim mniej.mianowicie rozmowy sa podzielone na poziomy negocjacji.4 poziom otrzymasz pod numerem *400
dzwon i negocjuj na maxa bo odrazu tego nikt ci nie da.
Nie da ci tego bo zarabia na tym ze da ci mniej;)

[ Dodano: 2010-05-17, 18:59 ]
mozesz jeszcze popatrzec w salonach.Firmowych a nie partnerskich.

pozdro

#405331  autor: busku
 18 maja 2010, 14:28
miał być od 17 maja dostępny nowy telefon LG GT540 Swift w ofertach od 59 zł za 1 zł, a okazuje się, że jest za 169 zł, a już myślałem, że Orange się zmienia...

#405357  autor: awa2001
 18 maja 2010, 16:57
miał być od 1 zł a nie za 1 zł, a to róznica:) poza tym dla tych którzy generują zysk jest rabat więc sprzedałam dzisiaj 2 sztuki za 19 zł przy umowie na 2 lata

#405364  autor: busku
 18 maja 2010, 17:19
w internetowych źródłach było napisane: "Będzie go można kupić od 1 zł w taryfach Delfin, Pelikan i Pantera z abonamentem minimum 59 zł" więc ja to rozumiem, że miał być za 1 zł w Abonamencie od 59 zł wzwyż, bo inaczej by napisali, że będzie po prostu od 1 zł tak jak to robią w reklamach TV, bo przecież mógłby być za 1 zł w abonamencie 99 zł...

a czy w starym planie taryfowym Orange Abonament 55 zł są dostępne telefony LG Swift i Samsung Monte? Jeśli się orientujesz to w jakiej cenie?
  • Strona 62 z 208
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 208
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62