• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #404738  autor: geforc
 14 maja 2010, 17:48
Witam, w najbliższym czasie czeka mnie zmiana dostawcy neta, dzisiaj jak zobaczylem u kolegi 10mb/s i gre na xboxa360 pobierajaca sie w... 30 minut to malo nie zemdlalem, z tym że on ma neta osiedlowego http://internetunion.pl/nowa_strona/ , nigdy nie mialem takiego czegos , zawsze cos od TP w ADSL, podpowiedzcie , jakie wady ma net osiedlowy, czy jest wieksza szansa na to ze jak bede cos pobieral (nie mowie o dc++ bo to szajs...) to moze policja do mnie zapukac ? jest na to wieksze prawdopodobienstwo niz jakbym mial neta przez ADSL ?

#404760  autor: simon.m
 14 maja 2010, 18:59
nie ma tyle miejsca w zakładach karnych, żeby wszystkich ściągających zamknęli ;)
a mówiąc poważnie to w osiedlówce jest pewnie stałe ip. w tp masz nowe po nawiązaniu nowej sesji. jeśli ściagasz coś z serwisów typu rapid itp. jest to przydatne bo nie musisz wykupować abonamentu premium.
no i w tp też możesz mieć 10 i 20Mb/s jeśli tylko linia wytrzyma + np monitor do tego

#404813  autor: geforc
 14 maja 2010, 23:27
Ale wiesz w TP za 10mb zaplace kolo 200 zl a w tym co dalem 50...

wiem o tym IP ale chodzi mi o inne rzeczy ktore nie sa "jasne" i klarowne dla przecietniaka...

#404838  autor: simon.m
 15 maja 2010, 11:21
średnia cena 10 Mb/s w tp w promocji "premium internet" to ok. 75zł przy umowie na 24mc, więc oczywiście jest różnica, ale nie 4-krotna!

#404872  autor: geforc
 15 maja 2010, 14:15
A czy w TP pobiorę torrentem coś z prędkością 6mb/s ? mowie o prywatnych trackerach...

#404945  autor: abcd
 15 maja 2010, 22:33
Prywatnych polskich czy zagranicznych? Bo w Polsce niewiele osób ma upload wyższy niż 1Mbit/s, więc przy popularnych plikach pewnie ci te 6Mbit wyjdzie, za granicą szybsze (i bardziej symetryczne przede wszystkim) łącza są popularniejsze, pewnie przy okazji więcej osób ma seedboksy.

Bo przy wszystkich pobieraniach prędkość jest właściwie ograniczana prędkością serwera/seedów, a nie jakimiś "problemami" po stronie operatora, jeśli to operator ogranicza to coś z nim jest nie tak

#405014  autor: HypnoticMan
 16 maja 2010, 12:48
Zależy też czy jest to internet radiowy czy kablowy.
Ja mam internet radiowy i podczas złej pogody trochę to kuleje.
Ale u mnie na wsi jest to o wiele lepsze rozwiązanie niż Neo.

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE