• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #403894  autor: soltys
 10 maja 2010, 15:52
Witam. Kilka miesięcy temu kupiłem Nokie 5800 XM. Zainstalowałem sobie program Nokia Maps 3.0 czyli ten najnowszy. Dzisiaj wybrałem się do Szczecina włączam urządzenie wchodzę w polecenie ,,Pokaż moją pozycję" a tam pokazuje sie tylko czerwona kropka i żadnej drogi a byłem w centrum miasta. Pusta mapa tak jakby się nie wczytała. Szukam mojej miejscowości w telefonie a tam wszystko jest ale tylko do 50km od mojego miasta dalej nic nie ma. Proszę o pomoc gdyż jestem ZIELONY w tych sprawach ..

#403911  autor: Ramirez
 10 maja 2010, 16:51
Nic nie pokazało bo widać trzeba zwyczajnie sobie mapy ściągnąć ze strony Nokii

W uproszczeniu to wygląda tak
1. Zainstalować program Nokia maps w wersji 3.03, dla Noki 5800 program jest darmowy.
Włączyć program w telefonie bo inaczej program nie zechce później pobrać map.
2. Zainstalować program Nokia PC Suite lub Nokia Ovi, ale to gorszy program moim zdaniem
3. Zainstalować Nokia Map Loader w wersji najnowszej czyli 3.0
4. Podłączyć telefon kablem USB pod komputer w trybie PC Suite
5. Następnie w programie Nokia PC Suite nacisnąć zakładkę Pobierz Mapy (na samym dole) i pojawi się spis map, wybieramy Polskę do ściągnięcia i się mapy instalują na kartę pamięci
6. Potem należy zainstalować głos do nawigacji, tez programem Nokia Map Loader zakładka Voices) a jeżeli akurat nie ma tam do wyboru żadnych głosów bo czasami tak bywa, to należy komunikaty nawigacji pobrać bezpośrednio przez telefon w programie do nawigacji.

#403987  autor: dario321
 10 maja 2010, 20:20
a nie prosciej bedzie wejsc przez wifi do sklepu nokii,zalogowac sie i pobrac ovi mapy :lol:

#404873  autor: Lord_Bury
 15 maja 2010, 14:20
A moja propozycja jest taka byś poprostu zaktualizował sobie softa :)
W aplikacjach masz coś takiego jak aktualizacja oprogramowania. Wybierz tą opcje (najlepiej jak bedziesz w zasiegu wifi, bo to trochę waży) i po wszstkim bedziesz miał wgrane najnowsze mapy ovi i generalnie telefon Ci przyspieszy ;p
U mnie śmiga ;p czasem tylko długo szuka nadajnika, ale niestety tak to bywa przy sałbym zasiegu.

Motorola M3888 -> Siemens M35i -> Sagem MW3026 -> Siemens MC 60 -> Nokia: 7210 ->6280 -> N73 -> 5800 XM

Pijane dziewczyny łatwiej doprowadzić do orgazmu niż do domu...