• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #404564  autor: sviluppo
 13 maja 2010, 18:28
Witam, jestem od lipca 2003 roku w Orange, znów kończy mi się umowa. Planuję podpisać nową na kolejne dwa lata, jednak telefon chcę dać dziewczynie, która jest w innej sieci. Kilka miesięcy temu kupiłem sobie dobry telefon, także mi nie będzie on potrzebny, a myślę że jej spodobałby się taki prezent. :wink:

I teraz pytanko!
Z tego, co wiem, mój kumpel kilka miesięcy temu przedłużał umowę w Orange, a właściwie ktoś z jego rodziny. Sam ma telefon w Playu i z tego, co wiem, telefon mu normalnie śmiga! Nie musiał ściągać żadnego simlocka ani nic...

Ostatnio wydzwaniają do mnie z Orange bodajże z Warszawy (?). W każdym bądź razie nie z żadnego lokalnego salonu i proponują mi dobre telefony. Jednak kiedy spytałem się, czy telefony są z simlockiem, powiedział, że tak!
To chyba jakieś nieporozumienie? Raz dają z simlockiem, a raz bez? Jej, to XXI wiek!

Z tego, co wiem, Play np. ściąga simlocki za darmo od razu po podpisaniu umowy, żeby telefon hulał we wszystkich sieciach. I NIE TRACI SIĘ GWARANCJI!

Jak to w końcu jest w Orange? Bardzo proszę o pomoc... może trzeba jakoś z nimi "indywidualnie" porozmawiać?? Czy może lepiej byłoby, gdybym poszedł osobiście podpisać umowę w swoim mieście, a nie wszystko załatwiał drogą "wysyłkową"?
Jak to w końcu jest? Nie chcę tracić gwarancji...

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc, muszę się na coś zdecydować...
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, 23:06 przez sviluppo, łącznie zmieniany 1 raz.

#404569  autor: Corsini
 13 maja 2010, 18:39
cennik -> inne usługi -> zdjecie blokady SIM-lock -> 63,12 zł (77 zł z VAT)

Usługa dostępna tylko w salonach Orange (własnych PTK-Centertel). Opłata pobierana jest na miejscu. Dotyczy telefonów komórkowych, w których istnieje techniczna możliwość wykonania takiej operacji.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE

#404571  autor: sviluppo
 13 maja 2010, 18:44
Dziękuję za odpowiedź! Ale czy na pewno nie spowoduje to utraty gwarancji? Sorry, że zadaję głupie pytanie, ale w Orange każdy gada jak najęty....i każdy konsultant mówi co innego.
Pozdrawiam

----
waz swoje slowa - thonka
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, 23:08 przez sviluppo, łącznie zmieniany 1 raz.

#404580  autor: stanek39
 13 maja 2010, 18:56
gwarancji nie starcisz bo ściągają kodem, ale tylko z tych modeli z których się da ściągnąć za pomocą kodu, dlatego najpierw proponuję się udac do salonu firmowego i zapytać z jakich modeli ściągają i dopiero coś wybrać.

#404630  autor: thonka
 13 maja 2010, 23:00
w orange wszystkie telefony sa z blokadami i nie pamietam sytuacji by kiedykolwiek byly bez niej.
do tego w trakcie jak i po skonczeniu umowy (w tym drugi przypadku ewenement w polskich sieciach) orange zyczy sobie oplate za sciagniecie blokady.
a co robi play to w orange nikogo nie obchodzi. play moze nawet za darmo rozdawac telefony, a orange wcale tego robic nie musi.

druga sprawa: naprawde nie trzeba wstawiac po 4-5 pytajnikow i wykrzyknikow zeby ktos zrozumial twoja wypowiedz... wystarczy jeden...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#404788  autor: kowcio
 14 maja 2010, 21:23
Pojawiają się słuchy, że faktycznie pomału coś się z tymi smokami zaczyna robić, np. http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=393277#393277
Dla mnie to bardzo dobrze, wg mnie żadna siec nie powinna blokować telefonów i tyle. Może Orange tak potajemnie nie instaluje już blokad w nowych telefonach i nie robią wielkiego szumu wokół tego.

Ciekawi mnie dlaczego już pudełek nie dają z Orange, chociaz nie wszystkie telefony miały pudełka z brandingiem operatora.