• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 60 z 208
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 208

#403949  autor: Vitaliss
 10 maja 2010, 18:38
Kończy mi się umowa z Orange i nie wiem co dalej robić. Orange nie proponuje mi nic ciekawego. Jak z nimi negocjować? Zagroziłem, że jeśli nie zaproponują mi lepszych warunków - odchodzę do konkurencji. Orange namolnie chce mi wcisnąć Samsunga Monte - niby wszystko mający świetny telefon. No i nie do końca ma wszystko - brak systemu! Jak będzie sprawować się wi-fi i nawigacja? Brak systemu = z brakiem możliwośćie zainstalowania germina czy automapy?

Co możecie mi poradzić? Możesz rzeczywiste zmienić operatora? (Jeśli tak to na jakiego?) Jestem zupełnym laikiem w kwestii telefonów. Interesuje mnie abonament w okolicach 30 zł i telefon koniecznie z wi-fi i nawigacją. Bardzo dużo korzystam z tych funki. Obecnie mam Nokie e51 ale tutaj mały wyświetlacz zaczął mi przeszkadzać.

Bardzo proszę was o pomoc. :)

#403955  autor: theWitcher
 10 maja 2010, 19:13
Vitaliss pisze:Interesuje mnie abonament w okolicach 30 zł i telefon koniecznie z wi-fi i nawigacją. Bardzo dużo korzystam z tych funki.
I jeszcze pewnie żeby cena była niewysoka...? No to nie Orange - Monte to po prostu najprzystępniejszy z telefonów które są w ofercie, cokolwiek z systemem operacyjnym to koszty porównywalne z kupnem na wolnym rynku.

#403997  autor: jojoro
 10 maja 2010, 21:04
Własnie dostałem propozycję od Orange. Przy abo Delfin za 59zł, telefon Omnia 2 za 669zł, 100 MB internetu za darmo na 16 miesięcy. Żadnych dodatkowych minut ponad standardowe 150. Na tym numerze nie przekraczałem rachunków więcej niż 10zł ponad OA 55.

Czy w/g was jest to sensowna propozycja, czy mogę jeszcze coś utargować np na cenie telefonu?

#404059  autor: Ofeck
 11 maja 2010, 09:06
Vitaliss pisze: Co możecie mi poradzić? Możesz rzeczywiste zmienić operatora? (Jeśli tak to na jakiego?) Jestem zupełnym laikiem w kwestii telefonów. Interesuje mnie abonament w okolicach 30 zł i telefon koniecznie z wi-fi i nawigacją. Bardzo dużo korzystam z tych funki. Obecnie mam Nokie e51 ale tutaj mały wyświetlacz zaczął mi przeszkadzać.

haha, w okolicach 30 zl to moze chcesz 29:D, ilu jeszcze takich ludzi...

#404066  autor: kamil1221
 11 maja 2010, 09:38
Vitaliss pisze:Co możecie mi poradzić? Możesz rzeczywiste zmienić operatora?
Idź... nikt w Orange nie będzie płakał. Jeśli chcesz zmieniać sieć tylko dla tego że nie chcą ci dać telefonu to gratuluję.

#404098  autor: kiwi7
 11 maja 2010, 13:12
@Corsini to czy telefon jest "naj, naj" to juz kwestia indywidualna. Dla jednego "naj" bedzie nokia 8800 , dla drugiego sony ericsson.
Osobiscie zwrocilam uwage na mini n97 bo jak by nie bylo jest to telefon biznesowy , nie oferuja go w pre-paidzie tylko w taryfach dla firm i ta cena wydaje mi sie atrakcyjna, bez wzgledu na to czy jest to taryfa optymalna 1800 czy inna, bo porownujac stawki konkurencji chyba wypada dosc atrakcyjnie.

#404100  autor: piokuk
 11 maja 2010, 13:41
Powiem szczerze Kamilu - gdybym przy wyborze sieci miał się kierować poziomem kultury jej pracowników, to po Twoich odpowiedziach Orange byłby na ostatnim miejscu. NIE MASZ PRAWA jako pracownik napisać "nikt nie będzie po Tobie płakał".

#404103  autor: kamil1221
 11 maja 2010, 13:55
Stwierdzam takie fakty... Zetafonowcy potrafią generować większe zyski i nie żądają bóg wie czego. Zdają sobie sprawę że mają bardzo niskie zobowiązanie.
Nie bądźmy dziećmi i zdawajmy sobie sprawę że operator musi na nas zarobić.

#404104  autor: johnq
 11 maja 2010, 13:59
Popieram Kamila, zbyt wielu jest abonentów którzy przy zobowiązaniu 25-30 zł chcą dostać telefon dotykowy z nawigacją, wifi, systemem i świetnym aparatem za złotówkę - "bo są przecież już tyle lat w Orange!". Zapewne każdy pracownik jakiejś sieci, nie tylko Orange ma takie wrażenie przy obsłudze swoich klientów. Takie jest moje zdanie.

#404105  autor: kamil1221
 11 maja 2010, 14:05
W pełni rozumiem gdy przychodzi do mnie Klient ze średnim rachunkiem 70 - 90zł i ma wyższe wymagania, stać go na to i zdaje sobie sprawę co może uzyskać od operatora.
Co innego jak przychodzi "Pan nowinka techniczna, co ja to nie wiem o telefonach i ile lat to ja nie jestem stałym klientem" a zazwyczaj rzuca hasłem w salonie "Jestem waszym abonamentem".

#404106  autor: Pochi
 11 maja 2010, 14:08
piokuk pisze:Powiem szczerze Kamilu - gdybym przy wyborze sieci miał się kierować poziomem kultury jej pracowników, to po Twoich odpowiedziach Orange byłby na ostatnim miejscu. NIE MASZ PRAWA jako pracownik napisać "nikt nie będzie po Tobie płakał".

Wg. Info z głównej orange najmniej lubiany operator.
Ja już zdecydowałem, że odchodzę z Orange. Mam 5 numerów każdy średnio po 50 zł.
Oferta bez telefonu to jakaś kpina. Po co mi wieczory i weekendy wolałbym abo za pół ceny.
Zera chęci dogadania się, albo łykasz to co dają albo spadaj.
Inaczej traktuje się klientów jak ma się ich milion a inaczej jak 10 milionów.

#404107  autor: kamil1221
 11 maja 2010, 14:10
Nie ważne czy to będzie Play, Plus czy nawet Era - operator będzie w stanie dawać tyle na ile będzie mu się opłacało. Zysk, zysk i jeszcze raz zysk.

#404108  autor: johnq
 11 maja 2010, 14:11
Pochi pisze:Wg. Info z głównej orange najmniej lubiany operator.
Ja już zdecydowałem, że odchodzę z Orange. Mam 5 numerów każdy średnio po 50 zł.
Oferta bez telefonu to jakaś kpina. Po co mi wieczory i weekendy wolałbym abo za pół ceny.
Zera chęci dogadania się, albo łykasz to co dają albo spadaj.
Inaczej traktuje się klientów jak ma się ich milion a inaczej jak 10 milionów.
Nie sugeruj się ankietą w której wzięło udział ponad tysiąc ankietowanych i to z dwóch serwisów - nijak ma się ona do rzeczywistego stanu.

#404112  autor: Corsini
 11 maja 2010, 14:57
kiwi7 pisze:@Corsini to czy telefon jest "naj, naj" to juz kwestia indywidualna. Dla jednego "naj" bedzie nokia 8800 , dla drugiego sony ericsson.
To nie było uwielbienie w stronę Nokii tylko przykład półki cenowej :P naj naj odnosi się do ceny producenta.
kiwi7 pisze:Osobiscie zwrocilam uwage na mini n97 bo jak by nie bylo jest to telefon biznesowy
Dotykowy ale z wysuwaną qwerty więc dość ładnie się sprawdza. (Sam korzystam). W optymalnym 450 z internetem (abonament za 114) kosztuje max 199. No i telefon jest z pełnym zestawem nawigacyjnym (Uchwyt i ładowarka).
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 18:47 przez Corsini, łącznie zmieniany 1 raz.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE

#404121  autor: awa2001
 11 maja 2010, 15:38
Vitaliss pisze:Kończy mi się umowa z Orange i nie wiem co dalej robić. Orange nie proponuje mi nic ciekawego. Jak z nimi negocjować? Zagroziłem, że jeśli nie zaproponują mi lepszych warunków - odchodzę do konkurencji. Orange namolnie chce mi wcisnąć Samsunga Monte - niby wszystko mający świetny telefon. No i nie do końca ma wszystko - brak systemu! Jak będzie sprawować się wi-fi i nawigacja? Brak systemu = z brakiem możliwośćie zainstalowania germina czy automapy?

Co możecie mi poradzić? Możesz rzeczywiste zmienić operatora? (Jeśli tak to na jakiego?) Jestem zupełnym laikiem w kwestii telefonów. Interesuje mnie abonament w okolicach 30 zł i telefon koniecznie z wi-fi i nawigacją. Bardzo dużo korzystam z tych funki. Obecnie mam Nokie e51 ale tutaj mały wyświetlacz zaczął mi przeszkadzać.

Jeśli masz duży zysk to możesz sprawdzić LG GT505 przy abonamencie 39 zł ( sprawdz ceny zarówno w delfinie jak i w pelikanie, bo mogą sie róznić, a przejsc mozna potem bezpłatnie).

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#404157  autor: cesarz
 11 maja 2010, 18:20
O ciekawe co pisze awa2001 , można przechodzić między Delfinem , Pelikanem i Panterą ? i to bezpłatnie? To było by dobrym rozwiązanie - elastyczność. :-)

CNN

#404220  autor: johnq
 12 maja 2010, 01:11
cesarz pisze:O ciekawe co pisze awa2001 , można przechodzić między Delfinem , Pelikanem i Panterą ? i to bezpłatnie? To było by dobrym rozwiązanie - elastyczność. :-)
Tak, będzie można sobie przechodzić nawet co miesiąc - bezpłatnie ;-)

#404230  autor: mdelektro
 12 maja 2010, 08:54
Witam, za 7 dni bede mogl przedluzyc umowe w tej chwili mam abo 55. Mam takie pytanie czy jest taka opcja zeby sobie zrobic taki mix tych zwierzakow czyli np. 2000 minut z delfina, 1000 SMS z pelikana i 0,1 GB z pantery

#404232  autor: Dopsh
 12 maja 2010, 09:06
Witam,

Za czas jakiś kończy mi się umowa, ale jak zapewniają wszyscy dzwoniący do mnie konsultanci jestem już uprawniony do jej przedłużenia w ramach Propozycji.

Telefon mam wzięty na firmę.

Czy jest tu jakiś miły konsultant/konsultantka Orange, który/która mógłby/mogłaby mi pomóc i powiedzieć na co mogę liczyć przy przedłużaniu tejże umowy? Wszelkie potrzebne informacje podam oczywiście na PW :)

Pozdrawiam :)

#404239  autor: johnq
 12 maja 2010, 09:38
mdelektro pisze:Witam, za 7 dni bede mogl przedluzyc umowe w tej chwili mam abo 55. Mam takie pytanie czy jest taka opcja zeby sobie zrobic taki mix tych zwierzakow czyli np. 2000 minut z delfina, 1000 SMS z pelikana i 0,1 GB z pantery
Nie da się zrobić takiego mixa :wink: Ewentualnie możesz dostać przy abo bez tel Pelikana 59 (1000 sms) + 1200 min na wybrany nr + 100mb lub kolejny wybrany nr. To tylko teoria, bo nie wiadomo jak to się będzie przedstawiało dla Twojego numeru.
  • Strona 60 z 208
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 208
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60