• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 208
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 208

#402628  autor: cesarz
 04 maja 2010, 15:53
Ja w regulaminie nowych zwierzęcych taryf jest 25gr za 50kB poza pakietami .

CNN

#402629  autor: kamil1221
 04 maja 2010, 16:00
A czy my piszemy o taryfach zwierzęcych czy firmowych - Optymalnych ?
Bo to jest różnica !

#402674  autor: Tofolek
 04 maja 2010, 19:14
Witam, chcę przedłużyć umowę z orange. Moja obecna taryfa to orange dla firm 160, chciałabym zmienić go na optymalny 450 jako, że wydaje mi się być...optymalny :-D
Bardzo chciałabym mieć HTC 2HD, no i teraz pytanie jak daleko mogę się posunąć w negocjacjach? :wink:
czy jest szansa na lepsze warunki niż te z orange on-line no i przede wszystkim rabat na HTC. Abonament miesiąc w miesiąc był przekraczany od 20-70 zł.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc,
pozdrawiam serdecznie.

#402783  autor: johnq
 04 maja 2010, 23:34
miecznik pisze:Jestem nowy na forum, dlatego mam parę pytań dotyczących przedłużenia umowy w orange.

Jestem abonentem tej sieci od prawie 8 lat, umowa kończy mi się za jakieś 3 miesiące, na stronie internetowej pojawiła się już możliwość przedłużenia umowy, lecz na takich samych warunkach jak w przypadku zawarcia nowej umowy. Chcę wziąć telefon nokia e52 w abonamencie delfin za 79zł. Po przełożeniu forum dowiedziałem się że można dostać dodatkowe bonusy. Chciałbym jeżeli istniała by taka ewentualność dostać pakiet darmowych smsów do orange oraz jakiś pakiet mb(ale to już niekoniecznie).

Prosił bym o jakąś poradę.
Z góry dziekuję.
Przez ostatnie pół roku przekraczałem dotychczasowy abonament (40zł) i płaciłem od 100 do 300zł. Niestety nie zawsze terminowo, ale nie wiem czy to ma znaczenie ?
Jeżeli chodzi o telefon dodatkowe pakiety na transfer danych to możliwe, że coś da się zrobić (chociaż i to trzeba sprawdzić) zaś sms'ów do Orange nie da rady dostać w Delfinie (nie ma takiej usługi w nowych planach taryfowych).
 #402818  autor: damianp85
 05 maja 2010, 11:39
Witam

Jestm nowym uzytkownikiem tego forum.

Jestem w sieci Orange od dobrych kilku lat około 8 aktualnie mam plan taryfowy Premium oraz drógi tel z planem Orange 35. łączne rachunki minmum na około 220 zł
Jestem zainteresowany przedłużeniem umowy z Nokia e75 i planem taryfowym Delfin 99 24 miesiące. W tym zestwieniu telefon zgodnie z oferta dostępną na orange.pl kosztował by 219zł czyli tyle samo co dla nowych użytkowników :smt011 ( to mnie mało cieszy), co prawda dodatkow bym miał 45 min/6 miesiecy i dwa dodatkowe prezenty.
Czy jest ktoś w stanie mi sprawdzić czy jest szansa na wynegocjowanie jakiegoś rabaciku.

#402833  autor: awa2001
 05 maja 2010, 12:57
jest ktoś w stanie sprawdzić, jesli podacie nam na prywie swój numer

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#402867  autor: theWitcher
 05 maja 2010, 15:08
W najoptymistyczniejszej wersji wydarzeń ten telefon wyjdzie 169zł (na 2 lata), więc tak czy siak - szału wielkiego nie ma.

#402924  autor: theWitcher
 05 maja 2010, 19:25
mmokrzycki pisze:
theWitcher pisze:Jakkolwiek wysokiego zysku byś nie miał - takiej oferty nie złożysz, jest to po prostu technicznie niemożliwe.
Być może sytuacja wyląda tak samo jak poprzednio (gdy zabrakło Ci odwagi do skorygowania swojej wypowiedzi):
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ht=#392510
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ht=#392698
Być może wtedy była to oferta z internetu, a teraz była to rozmowa z konsultantem. A do błędu się przyznałem w rozmowie z amigo.
Być może zostało to przedstawione w sposób który pozostawiał pole do niezrozumienia.
Być może...

#403441  autor: jahu
 08 maja 2010, 16:37
A ja trochę z innej beczki - jeśli się okazuje że oferta przedłużeniowa nie jest atrakcyjna dla nas jak wygląda procedura przenoszenia numeru na kartę po zakończeniu obecnej umowy ? Czy możliwe jest przejście na kartę przy użyciu Orange On Line? tj bez udawania się do salonu? Jakie są niezbędne dokumenty w przypadku takiego przejścia do prepaida?

#403504  autor: Mobilekom
 08 maja 2010, 19:39
Aby przeniesć numer z oferty abonamentowej do oferty pre-paid wystarczy najpóźniej 7 dni przed końcem okresu rozliczeniowego zgłosić się do salonu i złożyć dyspozycję migracji. Od razu wydawane jest pisemne potwierdzenie wykonania dyspozycji i zlecenie wprowadzane jest do systemu. Przy czym można to zrobić najwczeniesniej w dniu, gdy umowa przekształci się na czas nieokreslony. Co zatem idzie nie jest konieczne rozwiązywanie umowy z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

#403509  autor: jahu
 08 maja 2010, 19:56
Dzięki Mobilekom - a czy jest na tą całą procedurę jakiś regulamin itp. dostępny w necie?

#403693  autor: Mobilekom
 09 maja 2010, 14:11
Regulamin nie jest dostępny powszechnie, ale na pewno jest wewnętrzny. Klient podpisuje dokument o nagłówku "Dyspozycja zmiany planu taryfowego na ofertę Nowe Orange Go", nie ma w nim odwołania do żadnego regulaminu. A przy okazji są dwie ciekawostki z tym związane. Klient, który migruje na ofertę pre-paid musi mieć uregulowane wszystkie należnosci wobec operatora najpóźniej 5 dni przed planowanym przeniesieniem numeru, w przeciwnym wypadku dyspozycja jest realizowana z miesięcznym opóźnieniem tj. od kolejnego cyklu rozliczeniowego. Druga ciekawa kwestia to taka, że jesli klient wczesniej złożył pisemne wypowiedzenie umowy o swiadczenie usług telekomunikacyjnych to tamta dyspozycja jest automatycznie anulowana.

#403726  autor: Pierre
 09 maja 2010, 17:07
Witam

W Orange jestem 4 lata i za cztery m-ce kończy mi się umowa i zapewne ją przedłużę ale w okresie czerwiec-lipiec chcę podpisać umowę na drugi numer + telefon (Mix 20) w ofercie dla firm.Jakieś pół roku temu dzwonił do mnie konsultant z Orange i proponował telefon dotykowy za małe pieniądze ale wtedy nie było potrzeby na nowy numer ,więc odmówiłem.Gdzieś dwa tygodnie temu zadzwoniłem do konsultanta o podanie cen telefonów w tej taryfie ale zniżki prawie nie było... więc oczekuje na ofertę specjalną od miłego konsultanta ale narazie żaden nie zadzwonił a wcześniej telefonowali bardzo często :D czy da się coś zrobić .. ?

Pozdrawiam.

#403731  autor: kamil1221
 09 maja 2010, 17:27
Nie wiem jak przez telesprzedaż, ale w salonie podpisując aktywację i robiąc propozycję można otrzymać dodatkowy bonus w przedłużeniu umowy.

#403746  autor: tygrysm
 09 maja 2010, 19:13
Pierre, napisz PW do kolegi keq, on się właśnie tym zajmuje. Na pewno oddzwoni.

#403792  autor: Pierre
 09 maja 2010, 23:31
tygrysm pisze:Pierre, napisz PW do kolegi keq, on się właśnie tym zajmuje. Na pewno oddzwoni.
Dzięki , napisałem teraz tylko czekać na odzew ;)
 #403855  autor: kiwi7
 10 maja 2010, 13:38
@pierre z tego sie orientuje to orange wprowadzil ostatnio promocje na tel. w taryfach biznesowch, pytanie tylko o jakim telefonie mwoa, bo nic nie wspomniales.
Mini n97 jest jzu chyba za 1 zl.

#403873  autor: dagusia19888
 10 maja 2010, 14:43
ej miałam dostac 100% wiecej a nic nie dostałam bo jak dzownie na orange to leci mi kasa z konta głownego:/ pod jaki nr moge zadzownic i zgłosic zazalenie albo cos bo na umowie mam wypisane ze przez 6 miesiecy otrzymam 100% wiecej do wykorzystania w sieci orange i na stacjonarne

#403885  autor: awa2001
 10 maja 2010, 15:18
dagusia19888 pisze:ej miałam dostac 100% wiecej a nic nie dostałam bo jak dzownie na orange to leci mi kasa z konta głownego:/ pod jaki nr moge zadzownic i zgłosic zazalenie albo cos bo na umowie mam wypisane ze przez 6 miesiecy otrzymam 100% wiecej do wykorzystania w sieci orange i na stacjonarne

pod *100 i od razu Ci właczą i wyrównają

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
 #403904  autor: Corsini
 10 maja 2010, 16:35
kiwi7 pisze:@pierre z tego sie orientuje to orange wprowadzil ostatnio promocje na tel. w taryfach biznesowch, pytanie tylko o jakim telefonie mwoa, bo nic nie wspomniales.
Mini n97 jest jzu chyba za 1 zl.
Precyzyjnie mówiąc to każdy telefon z cennikowej oferty może być za 1zł wyłączając szyfrujący Xaos Gamma. Z założenia w taryfie optymalnej 1800 wszystko ma być za 1zł. Tylko telefony naj naj spoza cennika mają indywidualnie ustalaną cenę jak np Nokia 8800.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE
  • Strona 59 z 208
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 208
  • 1
  • 57
  • 58