Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
roni_ pisze:Super. Tylko na czym by miał op zarabiać? Bo chyba nie na tych 10gr/min?
Przecież wiąże się umową, a więc szansa na jakiekolwiek generowanie zysków jestlwiczek pisze:2. Stawki to nie dosyć, że nieosiągalne, to rzekłbym nawet, że z księżyca wziąłeś. W najwyższych abo ciężko uzyskać takie stawki a Ty byś chciał takowe przy zobowiązaniu się operatorowi że tak właściwie niekoniecznie będziesz mu jakikolwiek zysk generował o_x
Wydaje mi się, że opieranie się na stawkach nowego operatora Play jest błędne. Wiemy, że operator ten nie utrzymuje się samodzielnie, tylko dzieki dofinansowaniau ze strony funduszu, którego jest właścicielem. Środki te idą na rozbudowę bazy abonentów/użytkowników oraz infrastruktury. A miedzy jego przychodem, a wydatkami jest wielka przepaść. Oczywiście taki stan nie będzie trwał wiecznie. Za 3 czy 4 lata trzeba będzie się utrzymać samodzielnie z własnych przychodów, przy okazji spłacając zaciągnięte wcześniej kredyty.jojo pisze: A co powiesz w takim razie o taryfach Play bez telefonu...?
Opierałem się miedzy innymi właśnie na nich.
Jest szansa na generowanie zysków. Ale możesz podpisać abo zerowe na np pół roku i w tym czasie wysłać jednego smsa. Więc i operatorowi nie będzie się opłacało wysyłać faktur bo za duży koszt by był, i tak czy tak by stracił.jojo pisze:Przecież wiąże się umową, a więc szansa na jakiekolwiek generowanie zysków jest, w przeciwieństwie do pre-paid, gdzie mogę z dnia na dzień odejść do konkurencji...
Firma, która działa już na rynku dłuższy czas, tzn nie jest firmą już tak wcale "świeżą" musi generować zyski. Na pozyskanie klientów jest czas na początku działalności, później trzeba odrabiać ewentualne zyski ujemne i generować zyski dodatnie.fussy pisze:10gr /mn w Playu to taryfa mająca za zadanie ściągnąć klientów, a nie generować dochód.
Nie twierdzę przecież, że taryfa ta miałaby generować jakiś konkretny dochód. Mogłaby być to taka kolejna opcja w celu ściągnięcia pewnej grupy klientów i tym samym powieszenia w pewnym zakresie własnej bazy abonenckiej...fussy pisze:Wydaje mi się, że opieranie się na stawkach nowego operatora Play jest błędne. Wiemy, że operator ten nie utrzymuje się samodzielnie, tylko dzieki dofinansowaniau ze strony funduszu, którego jest właścicielem. Środki te idą na rozbudowę bazy abonentów/użytkowników oraz infrastruktury. A miedzy jego przychodem, a wydatkami jest wielka przepaść. Oczywiście taki stan nie będzie trwał wiecznie. Za 3 czy 4 lata trzeba będzie się utrzymać samodzielnie z własnych przychodów, przy okazji spłacając zaciągnięte wcześniej kredyty.jojo pisze: A co powiesz w takim razie o taryfach Play bez telefonu...?
10gr /mn w Playu to taryfa mająca za zadanie ściągnąć klientów, a nie generować dochód.
pozdrawiam Darek
knopers0 pisze:Jest szansa na generowanie zysków. Ale możesz podpisać abo zerowe na np pół roku i w tym czasie wysłać jednego smsa. Więc i operatorowi nie będzie się opłacało wysyłać faktur bo za duży koszt by był, i tak czy tak by stracił.
Najwyższe abo (99) - średnia cena minuty ~0,10zł , minuta poza 0,29złjojo pisze:A co powiesz w takim razie o taryfach Play bez telefonu...?
Ale się czepiasz.lwiczek pisze:Nadal będziesz próbował udowadniać, że Twoja propozycja nie jest z kosmosu i 'zupełnie podobna jest do abo bez telefonu'?
Ruben - a wiec właśnie!Ruben pisze:Osobiście zastanawiam się bardziej, czy i kiedy pojawią się u nas abonamenty bez limitu minut i przy jakiej opłacie miesięcznej może mieć to sens dla operatora?
stan darmowy przez 6 miesiecy. potem goly abonament 1zl bez niczego i brak mozliwosci uruchomienia jakiegokolwiek pakietu. chyba nie tego oczekuja ludzie.lwiczek pisze:1. Play ostatnio wprowadził abo 1zł ze stanem darmowym - dosyć blisko tego co chcesz.
Skrót myślowy to był. Autor wątku chciał gołego abo... a to, że przez pół roku dostaje jakiegoś bonusa to akurat 'wada fabryczna' tegoż abo (;thonka pisze:stan darmowy przez 6 miesiecy. potem goly abonament 1zl bez niczego i brak mozliwosci uruchomienia jakiegokolwiek pakietu. chyba nie tego oczekuja ludzie.
+1thonka pisze:moglbym placic nawet te 5zl abonamentu stalego, ale miec dowolnosc w wybieraniu pakietow i co wazne miec mozliwosc sztywnego ustalenia poziomu maksymalnych wydatkow
Mimo, że nie jestem wielkim zwolennikiem abo to sugerowanie że karta może zastąpić jego 'elastyczność' jest cokolwiek nie na miejscu....agaak pisze:Masz to od zawsze a teraz za 5zł na rok PLAY FRESH
Gdyby było to dokładnie to samo, to nawet nie chciałoby mi się poruszać tematu.agaak pisze:Masz to od zawsze a teraz za 5zł na rok PLAY FRESH
Zapomniałeś o aktywacji za złotówkę.klawoj pisze:19gr/minuta do wszystkich
5gr SMS/minuta na stacjonarne/w sieci
15gr MMS
1gr/100kB
Bez jakichkolwiek darmowych numerów i stanów darmowych, z umową 6miesięcy.