• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 25 z 33
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33

#402693  autor: niespodziewanie
 04 maja 2010, 19:56
Play4you Przykro mi ale nie zamierzam Was KREDYTOWAC, o sprawie wiadomo juz ponad miesiąc, moja faktura byłaby mniejsza gdyby były wprowadzone zmiany o które prosiłem. Przypominam Waszą odpowiedź z końca MARCA(!). A jak sobie wyliczycie niesłusznie dajmy na to osiem tysięcy złotych a ja będę miał zapłacić sto to też mam ją opłacić???

Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 20 marca 2010 r., dotyczące zmiany „Taryfy na Premium 200” Uprzejmie informujemy, że zgodnie z Pana dyspozycją z dniem 1 kwietnia 2010 roku zgodnie z Pana okresem rozliczeniowym w życie wejdzie nowa taryfa „Premium 200”.

#402694  autor: Logith
 04 maja 2010, 19:59
Szanowny Play4you2 - co z tą awarią play24?
No i drugie pytanko, - czy odpowiada Pan na PW?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 20:01 przez Logith, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#402695  autor: play4you2
 04 maja 2010, 19:59
niespodziewanie pisze:A jak sobie wyliczycie niesłusznie dajmy na to osiem tysięcy złotych a ja będę miał zapłacić sto to też mam ją opłacić???
Ok, ale rozmawiamy tu o zmianie Planu Taryfowego. Czy obecna fv jest źle rozliczona, w oparciu o ten plan który posiadasz? Z całą pewnością nie. Czym innym jest hipotetyczne rozliczenia na zasadzie "co by było, gdyby było". Rozumiem, że Możesz być zniecierpliwiony, ale powtórzę raz jeszcze, jak sprawa zostanie rozwiązana, niezwłocznie zostaniesz o tym poinformowany.

[ Dodano: 2010-05-04, 20:02 ]
Logith pisze:co z tą awarią play24?
A co dokładnie masz na myśli? Przed chwilą sprawdzałem i wszystko działa.
Logith pisze:czy odpowiada Pan na PW? [/quote

Oczywiście, że tak, ale może to trochę potrwać, gdyż otrzymuję dużo wiadomości a poza tym mam jeszcze inne obowiązki zawodowe. W pierwszej kolejności odpowiadam zawsze na najstarsze "pw".

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#402696  autor: Logith
 04 maja 2010, 20:06
Faktycznie, działa, o 19:58 nie działało, teraz działa. Po zalogowaniu się można było tylko zmienić hasło itd. Problem był opisywany na forum w dziale "awarie".

Co do PW, to napisałem dzisiaj i czekam na odpowiedź, rozumiem, że jest dużo zgłoszeń.

Pozdrawiam,
Dobrej nocy.

Obrazek
Obrazek

#402697  autor: niespodziewanie
 04 maja 2010, 20:09
Mam więc prośbę o jeszcze jakies podmonitorowanie tej sprawy, proszę się nie dziwic ze czasem moja cierpliwość się konczy przy tak ewidentnych sprawach, chce dzwonic, normalnie rozmawiac itd. i nie tracic czasu na takie dyskusje. Mam nadzieję że poprostu lada dzień przyjdzie korekta.

#402699  autor: Logith
 04 maja 2010, 20:14
Ja mam niestety też problem, właściwie zapytanie - inne niż na PW do Play4you2.

24 podpisano umowę, - 49 zł Abonament. Dostąłem parę złotówek do konca kwietnia, saldo było ok 40 zł. 01 Maja dostałem 49 zł i saldo po dzwonieniu na *101# było też ok 30 - 40 zł.
Wczoraj sprawdzając stan konta pod *101# mam saldo do zapłąty 101zł
Kompletnie nie wiem o co chodzi :(
Sprawdzam na stronie i wszystko w ramach pakietu, a na internet mam pakiet - 100 mb i też jeszcze sporo do wykorzystania.
Prosze o pomoc.

Obrazek
Obrazek

#402705  autor: osachorzow
 04 maja 2010, 20:33
Logith, pewnie do zapłaty jest te kilka złotych za kwiecień, nowy abo za maj i opłata aktywacyjna? tak na oko: kilka złotych + 49 abo + 49 (chyba) aktywacja dale ~110zł...

#402706  autor: Logith
 04 maja 2010, 20:38
Ale to już dwa abonamenty? Jak rozumiem płacę całe 49 zł za parę dni kwietnia?

Obrazek
Obrazek

#402714  autor: kerim36
 04 maja 2010, 20:46
jeszcze raz:
aktywacja 49zl
wyrownanie - kilka zl
abo przedplata - 49zl

i tak sie robi kwota ok 110zl

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#402717  autor: play4you2
 04 maja 2010, 20:56
Logith pisze:Ale to już dwa abonamenty? Jak rozumiem płacę całe 49 zł za parę dni kwietnia?
Kerim i Osachorzow dokladnie wyjaśnili sprawę (dziękuję Panowie). Nie ma tu żadnych nieprawidłowości. Jak opłacisz aktualną fakturę i kwota ta zostanie zaksięgowana, to saldo powróci do stanu rzeczywistego, jaki przypada na aktualny dzień (no chyba, że masz "zużyte" już poza Abo jakąś kwotę).

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

RE

#402721  autor: ahan
 04 maja 2010, 21:00
Ja stawiam na aktywację 29 - w każdym razie tyle płaciłem w zeszłym miesiącu przy nowym numerze
+ 49 abonament
= 78
i zostaje 32 złote - nie masz żadnych pakietów itd. Jakaś transmisja poza wliczonymi złotówkami. Najlepiej zadzwoń do BOK - przeczytają Ci części składniowe f-ry, albo poczekaj na dokument. Tak prawdę mówiąc miałem wiele przygód z P4, ale faktury jeszcze źle mi nie wystawili :)

#402726  autor: Tbg-Net
 04 maja 2010, 21:07
Widzę, że w Playu powszechna mobilizacja i "wszystkie ręce na pokład" znaczy na Telepolis :) Niedługo liczebnie pracownicy P4 zdominują dyskusje w tym wątku :D

Muszę przyznać P4U2, że faktycznie widzę zmiany w obsłudze reklamacji: jeszcze 3 m-ce temu musiałem czekać na jakąkolwiek odpowiedź na reklamację ponad 2 m-ce. Dziś - jako, że mija miesiąc od złożenia kolejnej reklamacji dostałem z Playa pismo:
"...
Obecnie prowadzone jest postępowanie mające na celu wyjaśnienie poruszonej przez Państwa, kwestii. Po rozpatrzeniu reklamacji odpowiedź zostanie wysłana w formie pisemnej.
..."

Wow - pismo nic nie wnosi, ale przynajmniej nie ma 2 m-cy ciszy! Na bieżąco mam relację co się dzieje z moim zgłoszeniem! Wiem już, że miesiąc trwało nim Play podjął decyzję, że w ogóle zajmie się zgłoszeniem. Na razie nie wiadomo czy i kiedy reklamacja zostanie rozpatrzona, ale pewnie za kolejny miesiąc dostanę kolejne pismo ze statusem zgłoszenia :D

Po co w ogóle takie pismo? Czy cokolwiek zmienia w terminach wynikających czy to z regulaminu czy PT?

PS: Playu, czy dostałeś kiedyś notę kompensacyjną? Ciekawe ile zajmie OK Play opracowanie odpowiedzi na prośbę o kompensację wzajemnych zobowiązań :D

PS 2: Ja już nawet nie mam do nikogo żadnych pretensji. Ja nawet się coraz lepiej bawię całą tą sytuacją. Jednak nie da się ukryć, że stan ten osiągnąłem dopiero w momencie gdy noszę po kieszeniach 3 telefony od różnych operatorów... Bo gdyby nie można się było do mnie dodzwonić przez tydzień to chyba bym wylądował w betonowych butach na dnie jakiejś rzeki...

#402742  autor: osachorzow
 04 maja 2010, 21:27
play4you2 pisze:Kerim i Osachorzow dokladnie wyjaśnili sprawę (dziękuję Panowie).
To chyba nie Ty powinieneś podziękować ;) a poważnie to przecież nie tylko Ty masz obowiązek udzielania odpowiedzi, ale wszyscy zarejestrowani użytkownicy, którzy mają wrażenie, że wiedzą co piszą ;)
Tbg-Net pisze:Playu, czy dostałeś kiedyś notę kompensacyjną? Ciekawe ile zajmie OK Play opracowanie odpowiedzi na prośbę o kompensację wzajemnych zobowiązań :D
Masz Ty sumienie człowieku!? :D Toż tam w P4 sztab antykryzysowy będą musieli powołać aby stwierdzić co to jest, czy jest może trujące i czym to się je ;) W moim przypadku zapisy własnego regulaminu zrozumieli po 3 miesiącach wymiany korespondencji ;)

#402745  autor: ahan
 04 maja 2010, 21:31
A tak ogólnie,
co dzieje się z Play24?
Obrazek

#402747  autor: Logith
 04 maja 2010, 21:35
play4you2 pisze:
Logith pisze:Ale to już dwa abonamenty? Jak rozumiem płacę całe 49 zł za parę dni kwietnia?
Kerim i Osachorzow dokladnie wyjaśnili sprawę (dziękuję Panowie). Nie ma tu żadnych nieprawidłowości. Jak opłacisz aktualną fakturę i kwota ta zostanie zaksięgowana, to saldo powróci do stanu rzeczywistego, jaki przypada na aktualny dzień (no chyba, że masz "zużyte" już poza Abo jakąś kwotę).

Pzdr.
Dziękuję wszystkim za wyjaśnienie. Nie dopatrywałem się tutaj żadnych nieprawidłowości, bo raczej mam pewność, że nikt mnie tu oszukać nie chce. Po prostu przy zakupie podano mi skąpe informacje oraz nie było na to zbytnio czasu.

Czy to normalne, że jeszcze nie dostałem żadnej faktury?

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 21:45 przez Logith, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#402748  autor: kerim36
 04 maja 2010, 21:35
ahan pisze:A tak ogólnie,
co dzieje się z Play24?
nie dziala juz kilka ladnych godzin

#402749  autor: Logith
 04 maja 2010, 21:36
Proponuję sprawdzić, tak jak mówił Play4you2 - działa. :wink:

Obrazek
Obrazek

#402750  autor: ahan
 04 maja 2010, 21:37
Logith pisze:Proponuję sprawdzić, tak jak mówił Play4you2 - działa. :wink:
Dlatego załączyłem print (na początku tej strony). Nie działa :)

#402751  autor: kerim36
 04 maja 2010, 21:38
Logith pisze:Czy to normalne, że jeszcze nie dostałem żadnej faktury?
powinienes ja dostac kilka dni po "okresie rozliczeniowym", a kiedy on u ciebie jest tego nie wiem

#402754  autor: Logith
 04 maja 2010, 21:44
Właśnie tego też nie wiem, bo (nie chce się tutaj skarżyć, bo przecie wszyscy jesteśmy tylko ludźmi) ale i tego mi nie powiedziano w salonie. O innym incydencie, który wyszedł dwa dni później (alllle o tym już pozwoliłem sobie napisać PW do play4you2) nie wspomnę.

Umowa podpisana 24.04.10.

Sumuję: 49 zł (abonament) + 29 zł (aktywacja) + jakieś 4/5 zł - BOK + 5 zł (aktywcja pakietu 100 MB) - może ta aktywacja x2 bo aktywowałem to jeszcze w kwietniu?
I to by tak coś +/- wychodziło..

Obrazek
Obrazek
  • Strona 25 z 33
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33
  • 1