Witam.
Za namową brata, który tutaj uzyskał pomoc ze strony jednego z użytkowników, postanowiłem też poradzić się w kwestii przedłużenia umowy w Orange.
A teraz konkrety:
- obecnie posiadam abo Firma 200
- rachunki średnio na miesiąc wychodzą po około 120 pln,
- co jakiś czas następuje skok, ale to wiadomo jak jest gorący okres
- analiza rachunków wykazała że połączenia wychodzą pół na pół, tzn. połowa do Orange a połowa do innych sieci,
Tym samym doszedłem do wniosku, że nie będę szukał korzystniejszych ofert u innych operatorów, zwłaszcza że część znajomych narzeka na ere czy plusa. Oczywiście jest to ich prywatna opinia, niemniej ja od iluś tam lat nie miałem problemów - stąd ta decyzja.
- interesuje mnie przedłużenie umowy z telefonem
- celuje w Nokie i w tej chwili - opierając się na orange.pl - odpowiednia dla mnie byłaby Nokia N97 mini
- obecna oferta dla mnie wg orange.pl oraz rozmowy z jednym z konsultantów wygląda tak:
Umowa na 24 m-ce
abo 73 pln, fon 669 pln
abo 121 pln, fon 242 pln
abo 139 pln z internetem, fon 59 pln
Nie ukrywam ze obecnie chciałbym zejść trochę z kosztów dlatego jestem za abo 73pln aczkolwiek cena samego fona w tym abo jest dla mnie spora.
Poza tym do kosztu abonamentu dojdą mi sms'y oraz opłata za internet. Myślę że miesięcznie wyjdzie to około 20pln.
Jak myślicie - byłaby szansa w tym abo 73pln zejść jakoś z ceny samego telefonu?
Wprawdzie po kalkulacji wychodzi, że po 9 miesiącach różnica w fonie by mi się zwróciła przy niższym abo no ale kasę trzeba na niego jednak wyłożyć.
Na wąskiej miedzy, gdzie koślawe płoty
Wznoszą ku niebu spróchniałe sztachety,
Leżał, obszczany przez bezdomne koty
Trup geodety.