• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 61 z 96
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 96

#401923  autor: thonka
 01 maja 2010, 11:42
majkos, oferta dedykowana za 85zl - 120 minut + 500mb, nokia n97 mini za 399zl, ew. propozycja ktora dostales 145zl gdzie jest 280 minut + 500mb (w orange biorac oferte pantera za 99zl masz owszem 300 minut + 1gb, ale telefon wg. cennika jest w salonie za 599zl, a przez internet jest za 449zl, za przeniesienie dostanesz gratis pierwsza oplate abonamentowa, nie wiem jak z przylaczeniem do sieci, a zapewne jakas oplata jest).

w taryfach niededykowanych w erze sa te telefony drogie. jedyna jeszcze opcja to popytanie o nokie 5800 (przy ne120 jest za 299zl, ale jest to model o ograniczonej dostepnosci).

spica o ktorej pisales jest za 1zl przy ne120 (oplata 100zl), ale juz przy ne100 (oplata 90zl) jest za 199zl. za to przy abonamentach dedykowanych jest za 1zl rowniez w opcji 85zl nie tylko w opcji za 145zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#401951  autor: majkos
 01 maja 2010, 13:33
Dzięki za szybką odpowiedź :)

Thonka - pani w salonie Orange zaproponowała mi n97mini za 429 zł bodajże - na pewno nie za 599 zł. Jestem w ne120 i płacę od dwóch lat 100 zł abonamentu, dlatego telefony podbieram pod tę opcję. Spica w ofercie dedykowanej jest nie do przyjęcia, bo oszczędzam jedynie 5 zł miesięcznie, więc napisałem, że to kpina (przy niewielkim wykorzystaniu neta i Operze mini, 50 MB za 5 zł wystarcza). No i dlaczego w ofercie dedykowanej nie jest napisane, że ne120 będzie kosztowało 145 zł? O nokie 5800 pytalem w punkcie dealerskim, ale otrzymałem odpowiedź, że nie ma szans - może w Polsce gdzieś jest i wtedy mógłbym ją kupić. Aha - na stronie Orange napisane jest, że po przeniesieniu numeru abo jest gratis przez 3 miesiące.

St. konsultant napisał:
ale czego się spodziewałeś?
Po pierwsze fachowości - na moje pytanie o nokie z symbianem pani proponuje mi nokię 5130 :) O noki 5230 sam jej powiedziałam, a ona, że zapomniała, bo ta nokia jest od 29 kwietnia :) ( a jest od 22 kwietnia) Nie wspomniała o popularnych e66 i e52 czy jakiś enkach - czyli pani jest kompletnie niezorientowana,

Po drugie choć cienia powodu, by zostać z erą znów na dwa lata - ale po jej odczepnym i ładnie ubranym "spadaj pan nie mam czasu" ten cień jest coraz mniejszy :)

No cóż - zostaje jeszcze opcja SUK i zobaczymy.

A na koniec ciekawostka - będąc na Rajdzie Elmot w Świdnicy wystąpił kilkugodzinny brak sieci - myśląc, że to mój telefon zacząłem szukać wśród znajomych telefonu z Ery. I na kilkadziesiąt osób nikt nie jest u tego operatora. O czym to świadczy?

Ale nie ma co się dziwić, jeśli Dyrektora do spraw Strategii, Marketingu i Sprzedaży sieci Era zatrzymuje CBŚ.......

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 00:51 przez majkos, łącznie zmieniany 2 razy.

moje filmy z rajdów http://www.youtube.com/majkosik

#401954  autor: Tajemniczy28
 01 maja 2010, 13:59
Nie marudż, ten n97 mini w playu jest po ponad 1100 zł nawet w wysokim abo. Też naniego poluje i szlak mie trafia jak widze jego ceny.Chyba sie wkurzę i przeniosę może i do innego opa

#401955  autor: łazęga
 01 maja 2010, 14:10
st.konsultant pisze:
majkos pisze:

To są taryfy dedykowane, gdzie oprócz minut jest jeszcze paczka 500 MB. W normalnej ofercie za taką paczkę trzeba dopłacić dodatkowo 50 zł brutto.
W chwili obecnej koszt tej paczki jest absurdalny, choć bardziej pasuje kosmiczny.
Do tego opis usługi na stronie Ery:
Często.
Pełen luz z korzystania
z Internetu w telefonie. Zobacz
jakie to wygodne – przeglądaj
strony www z wiadomościami,
zdjęciami, korzystaj z map itp. (dla paczki 50 MB)

oraz

Bardzo często.
Zobacz jak możesz w pełni
korzystać z Internetu w telefonie
– bez ograniczeń, w każdej
chwili, gdziekolwiek jesteś. (dla paczki 500 MB)

Opis tych pakietów to jak próba łowienia jeleni.

Od momentu wejścia nowych pakietów w Orange to co proponuje Era to żenua na całej linii jeżeli chodzi o pakiety na Internet.

Jedyną opcją dla chętnych spokojnego używania internetu jest wzięcie iPhona w abo za 195 zł. Nie skomentuje tego.

Czy w najbliższym czasie Era planuje coś wprowadzić, czy do wrześnie nic nie będzie?

Dodatkowe pytania. Ostatnio przyszedł list, że zmienia się cennik i można rozwiązać umowę za opłatą karną. Czy owa kara jest proporcjonalna do czasu ile zostało do końca umowy, czy jest to stała stawka?

Ponadto, jeżeli mam kilka numerów w Erze i na jednym z nich mam włączony Super Zestaw razem z tel. stacjonarnym to rezygnując z tego numeru, mogę Super Zestaw uaktywnić z innym swoim numerem komórkowym? Słyszałem już, że bez problemu, ale wolałbym się upewnić.

#401956  autor: thonka
 01 maja 2010, 14:10
majkos pisze:honka - pani w salonie Orange zaproponowała mi n97mini za 429 zł bodajże - na pewno nie za 599 zł.
to zaproponowala Tobie ten telefon z umowa na 36 miesiecy ( http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 639134.pdf ).
majkos pisze:No i dlaczego w ofercie dedykowanej nie jest napisane, że ne120 będzie kosztowało 145 zł?
wszystko jest jaknajbardziej napisane. era g1/ era g2 to nazwa taryfy tzw. "dedykowanej", w ktorej zawiera sie ne120, ale nie jest to ta sama oferta. na samej stronie jest natomiast odnosnik do oferty G1/G2 z jej cenami. http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... a_g2_touch
majkos pisze:Aha - na stronie Orange napisane jest, że po przeniesieniu numeru abo jest gratis przez 3 miesiące.
to polecam jeszcze raz zobaczyc na strone orange... od 21 kwietnia rabat jest przez 1 okres rozliczeniowy ( http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 639635.pdf ).
majkos pisze:A na koniec ciekawostka - będąc na Rajdzie Elmot w Świdnicy wystąpił kilkugodzinny brak sieci
bylo o tym glosno - duza awaria w poludniowo zachodniej Polsce dnia 24 kwietnia, a z tego co widze ten rajd byl wlasnie w dniach 23-25 kwietnia. zdarza sie kazdemu. UPC mialo rowniez problemy tego dnia - oficjalny powod zerwanie swiatlowodu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#402024  autor: zdrojka
 01 maja 2010, 20:37
Majkos - pytanko, czy łącząc się z BOA, wybrałeś opcję dotyczącą promocji? Bo jeśli nie, to trafiłeś do osób np. zajmujących się fakturami, a wtedy trzeba się liczyć z tym, że na telefonach znają się gorzej i nie mają tego w pamięci. Choć tekst "to jeśli zna pan ofertę, to po co Pan dzwoni" jest niedopuszczalny...

Druga rzecz, pamiętajmy wszyscy, że będąc abonentem każdej sieci przykładowo przez 10 lat, za każde kolejne 2 lata dostawaliśmy promocje: zniżkę na abonament, inne usługi i telefon, więc teraz brany jest pod uwagę okres od ostatniego przedłużenia do dziś.

Trzecia rzecz to to, że zawierając nową umowę nie dostajemy zniżki na podstawowy abonament, a przedłużając tak. Stąd bierze się różnica w cenie telefonów. Bo jeśli bierzemy np. NE100 za 105 zł przy nowej umowie, to te 105 zł musimy płacić przez całe 2 lata. A jak przedłużamy umowę, to NE100 dostajemy za 90 zł, więc teoretycznie płacimy niższy abonament, więc i cena telefonu jest wyższa. Nawet jak weźmiemy dodatkowe usługi, to możemy je wyłączyć, stąd różnica.

#402068  autor: majkos
 01 maja 2010, 23:28
Zdrojka napisała:
Majkos - pytanko, czy łącząc się z BOA, wybrałeś opcję dotyczącą promocji? Bo jeśli nie, to trafiłeś do osób np. zajmujących się fakturami, a wtedy trzeba się liczyć z tym, że na telefonach znają się gorzej i nie mają tego w pamięci. Choć tekst "to jeśli zna pan ofertę, to po co Pan dzwoni" jest niedopuszczalny...
Połączyłem się z działem promocji dla stałych abonentów. Od razu po połączeniu z BOA automat zapraszał mnie do tego działu. tak więc pani konsultantka powinna znać się na rzeczy.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 00:50 przez majkos, łącznie zmieniany 1 raz.

moje filmy z rajdów http://www.youtube.com/majkosik

#402072  autor: zdrojka
 01 maja 2010, 23:41
Uh, to masakra, jeśli trafiłeś na TAKĄ Panią Konsultantkę... :(

#402104  autor: kulisz
 02 maja 2010, 11:29
Witam!

Mam parę pytań do was, może będziecie mogli udzielić mi na nie odpowiedzi.

Jestem stałym abonentem sieci Era od 98 roku. Posiadam u nich 3 numery zapisane na jednego abonenta, a w przyszłym tygodniu będzie i 4 numer.
Numer na który chcę podpisać aneks ma taką sytuację
- Abonament Nowa Era 60 za ~40zł
- Data podpisania umowy (20-10-2004),
- Data podpisania aneksu (25-09-2008),
- Data wygaśnięcia umowy (20-10-2010)
- Do zakończenia umowy zostało: 5 miesięcy, 18 dni

I teraz mam pytania takie...
Z różnych źródeł słyszałem, że aneks do umowy mogę podpisać 7 miesięcy przed, 4 miesiące przed i 2 miesiące przed końcem umowy i nie wiem teraz która opcja jest zgodna z prawdą. Jeśli ta pierwsza to już że tak powiem problem mi się rozwiąże i pójdę spokojnie do salonu Ery.

Jeśli pierwsza opcja jest fałszywa(7 miesięcy) czy istnieje możliwość podpisania aneksu abonamentowego z nowym telefonem jeżeli będę brał wyższy abonament tj. dedykowany do telefonu G2 Touch na 36 miesięcy?

I kolejne takie pytanie. Wiem, że Era ma swoje "super promocje" dla stałych klientów ale czy można jeszcze coś próbować się targować o lepszą ofertę czy szkoda zachodu?

Zależy mi aby teraz podpisać nową umowę z telefonem G2 Touch, ponieważ doszły mnie słuchy że jest on już powoli wycofywany z oferty i w czasie gdy będę miał możliwość podpisania umowy na starych zasadach (2 miesiące przed) może po prostu go już nie być...

Liczę na waszą pomoc i ew. rady co robić ;)

Pozdrawiam
Kulisz

#402109  autor: Marpie
 02 maja 2010, 11:39
Co jakis czas pojawiaja sie zapytania o nowa taryfe, wroble cwierkaja ze aktualizacja oferty abonamentowej bedzie po 15 maja , ale przed 20 maja !
Moze rozpoczniemy dyskusje jak mogly by wygladac nowe oferty abonamentowe, majac na uwadze oferty konkurencji i jedoczesnie majac z tylu glowy interes ery?

#402114  autor: Prezesek
 02 maja 2010, 12:04
Umowę można przedłużyć: 6 miesięcy wcześniej, bez telefonu. 4,5 miesiąca wcześniej z telefonem.

#402146  autor: kulisz
 02 maja 2010, 14:48
No cóż pozostaje mi czekać do pierwszego tygodnia czerwca. Może załapie się na domniemane nowe taryfy i G2 :)

Dzięki za pomoc.
 #402175  autor: Michal016m
 02 maja 2010, 17:07
Witam

Jestem abonentem sieci era prawie 13 lat mam abonament za ponad 200 zł a łącznie za wszystkie abonamenty płace prawie 1000 zł. Zbliża mi się koniec umowy i uświadomiłem sobie że przez cały okres tej umowy(13 lat) nie dostałem prawie żadnej większej promocji oprócz drogich telefonów i słabych pakietów minutowych. Kilka dni temu przysłali mi ofertę i zaproponowali wyższe koszty a prawie nic za to nie dają. Gdy patrzyłem się na ofertę play to za podobną cene oferują więcej 3 razy więcej minut do wszystkich lepszy telefon za 1 zł itp. Trochę szkoda mi tego stażu w sieci era i mam pytanie czy pracownik w salonie era może mi zaproponować jakaś lepszą ofertę bo nie wiem nawet czy opłaca się pytać o lepszą promocje. I co można zrobić żeby dostać lepszą ofertę ??

za odpowiedzi z góry dziękuje

#402179  autor: Eon
 02 maja 2010, 17:26
widać ze błądziłes synu przez te ostatnie lata ;)
U mnie komus w rodzinie tez za miesąc konczy sie umowa w Erze i zaproponowali gorsze warunki niż te wczesniej (umowa bez telefonu) , a w Play na start mam juz lepsze warunki i to z telefonem wiec napewno wyprowadzam sie z Ery. Zadzwoń do BOK, powiedz im co oferuje Ci konkurencja i moze cos Ci lepszego przedstawia choc wątpie. I jesli bedziesz sie przenosić z Ery to nie zapomnij wydac wczesniej punktów Era premia

#402180  autor: Michal016m
 02 maja 2010, 17:32
jak już pisałem szkoda mi takiego stażu bo pomimo słabych promocji nie mogę narzekać na obsługę zasięg też mają dobry przejście do innej sieci to ostateczność ale obawiam się że jedynym rozwianiem będzie "zagrożenie" odejściem albo odejście

#402183  autor: Eon
 02 maja 2010, 18:01
Michal016m pisze:jak już pisałem szkoda mi takiego stażu bo pomimo słabych promocji nie mogę narzekać na obsługę zasięg też mają dobry przejście do innej sieci to ostateczność ale obawiam się że jedynym rozwianiem będzie "zagrożenie" odejściem albo odejście
no i co Ci po tym stażu jesli nic konkretnego nie oferują Ci w zamian za Twoją lojalność. Zobacz sobie wpierw na stronie ery jakie warunki oferują dla nowych klinetów i dla Ciebie przy konkretnym abo. Jesli różnica jest niewielka a u konkurencji masz na start lepsze warunki to po co przepłacać ?? Chyba ze jestes wierny marce :) A jesli chodzi o zasięg to obecnie kazde sieci mają prawie wszędzie zasięg a Play przecież korzysta zarówno z własnych jak i Plusa. Chyba ze chcesz korzystac z mobilnego netu no to tu Play ma gorzej poza miastami.

#402193  autor: kwistas
 02 maja 2010, 19:00
Niech ci proponują do skutku oferty, najwyżej jak dalej będą z tobą robić sobie w balona to powiedź im, że podziękujesz za współprace. W Erze kwestia negocjacji umowy jest możliwa, znam to na przykładach moich znajomych.
Jak widać ten staż nic Ci nie daje, a masz jakieś punkty z programu Era Premia? Jeśli masz powyżej 2000pkt. to pozwoli ci obniżyć cenę telefonu.
Myślę, że coś zaproponują jeszcze przed samym końcem umowy.

#402195  autor: vinc
 02 maja 2010, 19:18
Marpie pisze:Moze rozpoczniemy dyskusje jak mogly by wygladac nowe oferty abonamentowe, majac na uwadze oferty konkurencji i jedoczesnie majac z tylu glowy interes ery?
Na forum już jest o tym temat. Radzę nie rozpoczynać OT w tym temacie.

Obrazek

#402198  autor: Michal016m
 02 maja 2010, 19:43
co do punktów to mam 4000 tys co daje mi 100 zł zniżki. A ofertę narazie zaproponowali mi jedną a w sumie to żadnej bo jest to normalny abonament (normalna promocja ) dostępna dla wszystkich a nie jak mówił pracownik ery że oferty są indywidualnie przygotowywane. Może jak pójdę do kierownika salonu to on coś poradzi bo raczej sami innej oferty mi nie zaproponują po zostało tylko pół miesiąca do końca umowy.tylko nie wiem jak się go zapytać o promocje czy porównać do innej sieci czy zapytać się o inne oferty (ale raczej innych nie będzie miał)

#402207  autor: kerim36
 02 maja 2010, 19:59
Michal016m,

jak chcesz to uciekaj do Play, jednak miej ta swiadomosc, ze niekoniecznie bedzie to zmiana na lepsze. moze maja niskie ceny, ale dopoki nie trzeba zlozyc reklamacji wszystko jest takie ladne i piekne.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
  • Strona 61 z 96
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 96
  • 1