• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 60 z 96
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 96

#400704  autor: thonka
 23 kwie 2010, 23:31
MihQl, maksymalnie na 30 dni przed koncem umowy skladasz wniosek u operatora do ktorego chcesz sie przeniesc, bezpieczniej jest pojsc troche wczesniej, ale 90 to stanowczo za wczesnie...
nowy operator wypowiada w twoim imieniu umowe w erze i przenosi numer. wiekszosc robi obecnie tak, ze przy okazji podpisuje z Toba odrazu umowe, a numer przepisza Tobie na nowa karte po jego zwolnieniu.

nie licz na to, ze ktos doda Ci az 500 punktow. toz to 1/4 znizki 50zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400777  autor: waskiii
 24 kwie 2010, 15:04
witam.
pare miesiecy temu przedluzylem umowe z era. jakis czas temu pojawila sie promocja, ze mozna skorzystac z pakietu 50 mb za 5zl (wtedy jak ja przedluzalem, to jeszcze jej nie bylo). Czy rowniez moge skorzytac z tej promocji czy oplata dla obecnych uzytkonikow wynosi standardoe 15zl i nie da sie nic zrobic?

#400791  autor: thonka
 24 kwie 2010, 15:42
nie nie mozesz.
miales swoje promocje przy przedluzaniu, obecnie przedluzajacy maja swoje.

gdyby tak mozna bylo robic, to zapewne wiele osob zostaloby z era (kiedys siec rodzinna za 5zl z ne60 czy tez 500mb za 15zl).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400850  autor: vinc
 24 kwie 2010, 19:46
thonka jak są szkoleni itp. to wiem :) jednak chodzi o nakreślenie obrazu, tego co ponoć według st.konsultant nie ma miejsca...

Obrazek

#400864  autor: st.konsultant
 24 kwie 2010, 20:33
thonka pisze:vinc, konsultanci odbywaja wlasnie szkolenia nt. sprzedazy. ich glownym zalozeniem jest, by "wciskac" ludziom jak najtansze z punktu widzenia operatora sluchawki... ponoc wg. tego maja teraz byc wyliczane premie itp.
i tak np. konsultant bedzie w lepszym swietle jezeli sprzeda za 1zl taka 3720 anizeli samsunga monte, ktory wczoraj wszedl do oferty...

Bzdury

Reszty nie chce mi się komentować bo i tak każdy wie lepiej jak jest mając wiedzę na zasadzie a podobno, ponoć itd także możemy zakończyć ten OT.

#400868  autor: vinc
 24 kwie 2010, 20:42
st.konsultant pisze:Reszty nie chce mi się komentować bo i tak każdy wie lepiej jak jest mając wiedzę na zasadzie a podobno, ponoć itd także możemy zakończyć ten OT.
Jeśli sugerujesz, że wypowiedzi użytkowników na tym forum są wymyślone, to grubo się mylisz... Sądząc po tonie Twojej wypowiedzi, nie masz argumentów, które by zarzuty odparły. Przecież wiesz lepiej... Wobec tego nie ma co się wysilać kończmy OT.

Obrazek

#400870  autor: thonka
 24 kwie 2010, 20:57
powiem tak - zaufane zrodlo ;)

#400886  autor: rzacha
 24 kwie 2010, 22:12
Ponawiam pytanie. Chodzi o to, ze za miesiac bede mogl przedluzyc umowe i z tego co wyliczylem zabraknie mi 380 pkt do znizki na telefon. Miesiecznie dostaje 135 pkt+(60 pkt za polecenie zaplaty, 75 za rachunek). Czy jest szansa, ze mi dorzuca te brakujace pkt?

#400914  autor: Kostek
 25 kwie 2010, 00:31
Wydaje mi się, że nie, bo to bardzo dużo - jakieś drobne punkty, myślę, że by się dało wytargować, ale 380? za dużo :)

#400922  autor: natalia.natalia
 25 kwie 2010, 02:39
rzacha,
przecież nie musisz od razu przedłużać umowy, możesz poczekać do czasu kiedy uzbiera Ci się wymagana ilość punktów EP.

#400938  autor: rzacha
 25 kwie 2010, 10:40
No wlasnie nie, bo problem w tym, ze niektore punkty maja prawie 3 lata i jak bym poczekal troche dluzej to zaczna mi znikac. Wiec jedyna szansa jest to, ze mi je dorzuca. Mowa o znizce za 250 zl jak cos.

#401476  autor: szmigier
 28 kwie 2010, 08:40
Witam. Czy nadal aktualne jest w NE80 40+70? Czy macie jakieś pewne info o zmianie oferty na dniach /np. na początku maja/. Przedłużam żonie obecnie i nie wiem czy czekać czy nic ciekawego sie nie wydarzy. Umowa jest do 15 maja.

#401495  autor: anonim69
 28 kwie 2010, 11:44
szmigier pisze:Witam. Czy nadal aktualne jest w NE80 40+70? Czy macie jakieś pewne info o zmianie oferty na dniach /np. na początku maja/. Przedłużam żonie obecnie i nie wiem czy czekać czy nic ciekawego sie nie wydarzy. Umowa jest do 15 maja.
Nikt nie pisał , ze nie ma. Oczywiście to nie oznacza, iż taką ofertę dostaniesz od ręki, trafiłem na konsultanta który nie chciał mnie nigdzie przełączyć gdyż uważał ,ze wyjaśnił mi wszystko w kwestii przedłużenia abonamentu jak i rozwiązania umowy lub ewentualnego przeniesienia numeru do innej sieci i oferta którą mi przedstawił jest ostateczna.

#401546  autor: Prezesek
 28 kwie 2010, 19:19
Witam! ;)

Z tej okazji, że Era bombarduje już sms i telefonami o przedłużeniu umowy chciałbym dowiedzieć się o warunkach na jakich pewna osoba mogłaby przedłużyć umowę.

Telefon w erze od 09.1998/1999 (już dokładnie nie pamiętam)
Ostatni aneks podpisany 07.2008

Abonament 45 zł
Średnia rachunków myślę, że ok 50 zł, różne kwoty przychodzą do zapłaty, ale ok. 45-55 zł
Ilość przychodzących połączeń z poza sieci wynosi ok. 60-120 min miesięcznie
Ilość punktów Era premia: 5422
I teraz mam pytanie, czy dodadzą mi te 1600 pkt do zniżki na fona 250 zł ?( wiem, że mało realne, ale może znajdzie się jakiś czarodziej/ka konsultant ;) )

Jeżeli nie dostanę tych pkt era premia, to może jakaś zniżka na telefon oraz na abonament? obecnie płacimy 45 zł a teraz zdrożało o 5 zł... a 190 min w życiu nie wykorzystamy...

I jeżeli za mały przychód na abonenta to co zrobić, żeby go zwiększyć i dostać lepszą ofertę? ;)

Pozdrawiam
prezesek

#401549  autor: thonka
 28 kwie 2010, 19:36
Prezesek, tu jest o cenach jakie mozna wynegocjowac:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=398030#398030

staz w sieci nie ma najmniejszego znaczenia,

nikt nie doda Tobie az takiej ilosci punktow, 200 to chyba maksimum o jakim slyszalem.

ile potrzebujesz minut?

#401553  autor: DiAbOlO
 28 kwie 2010, 20:21
thonka pisze:Prezesek, tu jest o cenach jakie mozna wynegocjowac:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=398030#398030

staz w sieci nie ma najmniejszego znaczenia,

nikt nie doda Tobie az takiej ilosci punktow, 200 to chyba maksimum o jakim slyszalem.

ile potrzebujesz minut?
Znów produkujesz się, a tak się przed tym jeszcze nie dawno zapierałeś :P.
thonka pisze:DiAbOlO,nic dodac nic ujac niestety, a ja nic nie zamierzam przepisywac. powiem wrecz, ze lenistwo zaczyna mnie irytowac, bo wiecej chyba nie da sie juz tu napisac...
Odnośnie pkt-ów premia to mi dorzucili wyjątkowo 516 bo tyle brakowało do 7000 pkt to raz (ogólnie dają max 500 pkt), dwa to przy NE80, a trzy to przy tel. za 5 stówek i cztery po błogosławieństwie "góry".

...:::DiAbOlO:::...

#401560  autor: Prezesek
 28 kwie 2010, 21:30
Akurat tyle minut ile mamy w chwili obecnej wystarcza ;] Czyli 120 minut minimum.

Thonka, DiAbOlO Dzięki za pomoc! :wink:

#401563  autor: rzacha
 28 kwie 2010, 21:59
DiAbOlO pisze:
thonka pisze:Prezesek

Odnośnie pkt-ów premia to mi dorzucili wyjątkowo 516 bo tyle brakowało do 7000 pkt to raz (ogólnie dają max 500 pkt), dwa to przy NE80, a trzy to przy tel. za 5 stówek i cztery po błogosławieństwie "góry".
Te 5 stowek to przed rabatem czy po??

#401863  autor: majkos
 30 kwie 2010, 21:34
Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym przywitać wszystkich użytkowników i czytelników.

Poczytałem sobie ten wątek i sam stoję przed dylematem czy przedłużyć umowę (wygasa 25 sierpnia) czy zmienić operatora. Oczywiście wcześniej również przestudiowałem ofertę dla Stałych abonentów i upatrzyłem parę telefonów na wymianę. Po paru wizytach w punktach dealerskich w Kłodzku nic ciekawego mi nie zaproponowano (czyli standardową ofertę ze strony internetowej ERA). No i dziś zadzwoniłem na BOA i od razu automat wita mnie miłymi słowami podziękowania za to, że jestem już długo z nimi (jestem w erze 8 lat) i proponuje połączenie w sprawie przedłużenia umowy. Wybieram zatem jedynkę i łączę się z miła panią, która również ma do zaproponowania tylko to co jest na ich stronie internetowej. Na moją prośbę o ofertę z Nokią n97 mini proponuje mi abo za 145 zł i telefon za 99 zł. Obecnie mam NE 120 za 100 zł i 280 min rozmów. I gdy chciałbym utrzymać ten abonament, to taką nokie mogę kupić za 1300 zł. Trochę drogo, więc pytam o nokię 5230. Na to pani mówi, że są tylko białe i nie będzie innych kolorów. Znów pytam o inne telefony z symbianem ze wskazaniem na nokie i pani już trochę się gubi. Podpowiadam więc ile mogę i pani wtedy "jeśli pan zna dobrze ofertę ERY to tracimy czas na tę rozmowę". Hmm - zaiste fajne potraktowanie klienta heheheheh. Może jestem marudny, ale po tym jak orange zaproponował mi przedłużenie bezprzewodowego neta za 50 % ceny przez dwa lata (za 22 GB neta płacę obecnie 60 zł + kupiłem za 1 zł modem AnyData ADU-635) oczekiwałem ze strony Ery czegoś bardziej poważnego. Dodam, że w orange za przeniesienie numeru z wejścia za 99 zł/mies dostaję 300 min + 1 GB neta + nokia n97 mini za 400 zł. No cóż - pewnie marudny jestem, ale odpowiedź czy dalej zostać z Erą chyba nasuwa się sama.

Pozdrawiam

PS Czy mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi w ofercie „Zestawy Era G1 z Google, Era G2 Touch oraz Samsung Galaxy i5700” z cennika? Napisane jest tam, że dotyczy to też Nowej Ery 120. Pani konsultantka wyjaśniła mi, że gdy zdecyduję się na ten wariant to będę płacił 145 zł/mies tak jak za abo EraG1. A dodanie do tej oferty Galaxy 5700 w cenie 1 zł i gdyby abo wynosił 145 zł zakrawa na kpinę, bo w cenniku "normalnym" przy przedłużeniu abo za 100 zł ten telefon jest również za 1 zł. I-BOA na ten temat milczy. Coś mi tu nie pasuje........

#401873  autor: st.konsultant
 30 kwie 2010, 22:48
majkos pisze:Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym przywitać wszystkich użytkowników i czytelników.

Poczytałem sobie ten wątek i sam stoję przed dylematem czy przedłużyć umowę (wygasa 25 sierpnia) czy zmienić operatora. Oczywiście wcześniej również przestudiowałem ofertę dla Stałych abonentów i upatrzyłem parę telefonów na wymianę. Po paru wizytach w punktach dealerskich w Kłodzku nic ciekawego mi nie zaproponowano (czyli standardową ofertę ze strony internetowej ERA). No i dziś zadzwoniłem na BOA i od razu automat wita mnie miłymi słowami podziękowania za to, że jestem już długo z nimi (jestem w erze 8 lat) i proponuje połączenie w sprawie przedłużenia umowy. Wybieram zatem jedynkę i łączę się z miła panią, która również ma do zaproponowania tylko to co jest na ich stronie internetowej. Na moją prośbę o ofertę z Nokią n97 mini proponuje mi abo za 145 zł i telefon za 99 zł. Obecnie mam NE 120 za 100 zł i 280 min rozmów. I gdy chciałbym utrzymać ten abonament, to taką nokie mogę kupić za 1300 zł. Trochę drogo, więc pytam o nokię 5230. Na to pani mówi, że są tylko białe i nie będzie innych kolorów. Znów pytam o inne telefony z symbianem ze wskazaniem na nokie i pani już trochę się gubi. Podpowiadam więc ile mogę i pani wtedy "jeśli pan zna dobrze ofertę ERY to tracimy czas na tę rozmowę". Hmm - zaiste fajne potraktowanie klienta heheheheh. Może jestem marudny, ale po tym jak orange zaproponował mi przedłużenie bezprzewodowego neta za 50 % ceny przez dwa lata (za 22 GB neta płacę obecnie 60 zł + kupiłem za 1 zł modem AnyData ADU-635) oczekiwałem ze strony Ery czegoś bardziej poważnego. Dodam, że w orange za przeniesienie numeru z wejścia za 99 zł/mies dostaję 300 min + 1 GB neta + nokia n97 mini za 400 zł. No cóż - pewnie marudny jestem, ale odpowiedź czy dalej zostać z Erą chyba nasuwa się sama.
Konsultantka nie najlepiej zareagowała, ale czego się spodziewałeś? Skoro czytasz ten temat, to wiesz dobrze, że konsultanci pierwszego kontaktu nie mogą dać nic więcej niż to co jest na stronie. Ofertę ze strony i z kilku punktów znałeś, więc do czego ta rozmowa miała zmierzać?
Pozdrawiam

PS Czy mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi w ofercie „Zestawy Era G1 z Google, Era G2 Touch oraz Samsung Galaxy i5700” z cennika? Napisane jest tam, że dotyczy to też Nowej Ery 120. Pani konsultantka wyjaśniła mi, że gdy zdecyduję się na ten wariant to będę płacił 145 zł/mies tak jak za abo EraG1. A dodanie do tej oferty Galaxy 5700 w cenie 1 zł i gdyby abo wynosił 145 zł zakrawa na kpinę, bo w cenniku "normalnym" przy przedłużeniu abo za 100 zł ten telefon jest również za 1 zł. I-BOA na ten temat milczy. Coś mi tu nie pasuje........

To są taryfy dedykowane, gdzie oprócz minut jest jeszcze paczka 500 MB. W normalnej ofercie za taką paczkę trzeba dopłacić dodatkowo 50 zł brutto.
  • Strona 60 z 96
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 96
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60