• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows

Który HTC lepszy?

HD2
12
75%
Touch Pro 2
3
19%
Touch Diamond 2
1
6%
Mini
Brak głosów
0%
 #401650  autor: Yoshi99
 29 kwie 2010, 15:27
Defaultowo ten model ma zainstalowane Google Maps, ale podobno da sie doinstalować inne aplikacje umożliwiające nawigację w terenie, które dodatkowo działają w pełni offline.

Proszę, abyscie polecili mi kilka takich najsensowniejszych aplikacji. Z góry dzięki!

#401659  autor: thonka
 29 kwie 2010, 16:08
najlepsza chyba automapa.
dalej dlugo dlugo nic i wg. mojej subiektywnej oceny tomtom.
garmin na windows mobile jest taki sobie...

nie wiem tylko po co ta ankieta na gorze...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#401664  autor: Yoshi99
 29 kwie 2010, 16:16
Automapa jest darmowa?

#401665  autor: thonka
 29 kwie 2010, 16:20
google nie boli :twisted:
no chyba, ze skonczyl Ci sie abonament... :roll:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#401667  autor: Yoshi99
 29 kwie 2010, 16:24
wiem moj drogi i nawet go uzylem, i wyszlo mi ze nie jest. Aczkolwiek moze ktos ma inne info na ten temat.

Jesli juz kupie telefon za 1,7k zł to nie mam ochoty wyrzucac kolejnych paru stów na zakupienie nawigacji do niego lub na rachunki za połączenia z siecią

#401670  autor: thonka
 29 kwie 2010, 16:34
no niestety wszystko kosztuje...
nikt nie powiedzial, ze majac odbiornik GPS w telefonie dostaniesz wraz z nim darmowa nawigacje.
praktycznie wszystkie nawigacje offline sa platne (wyjatek ovi maps od nokii i to tez nie dla wszystkich modeli).

ja wychodze z zalozenia, ze kupujac telefon za 1700zl ma sie swiadomosc tego, ze nawigacja jest dodatkowo platna.

ponoc w windows mobile 7 ma byc darmowa aplikacja do nawigacji, ale ile w tym prawdy to nie wiem...

online jest amaze za darmo z tego co pamietam.

#401682  autor: matteo
 29 kwie 2010, 17:24
Yoshi99 pisze:wiem moj drogi i nawet go uzylem, i wyszlo mi ze nie jest. Aczkolwiek moze ktos ma inne info na ten temat.

Jesli juz kupie telefon za 1,7k zł to nie mam ochoty wyrzucac kolejnych paru stów na zakupienie nawigacji do niego lub na rachunki za połączenia z siecią
Czyli wychodzisz z założenia że właściciele Veyronów nie płacą za paliwo bo już zapłacili dużo, tzn. 1.000.000 EUR za samochód?

#401717  autor: kerim36
 29 kwie 2010, 19:37
Yoshi99 pisze:Jesli juz kupie telefon za 1,7k zł to nie mam ochoty wyrzucac kolejnych paru stów na zakupienie nawigacji do niego lub na rachunki za połączenia z siecią
daj spokoj

w takim razie nastepnym razem dobrze sie zastanow co kupujesz - moze czasem warto poczekac i dozbierac, albo po prostu kupic cos tanszego, ale z oryginalna bardzo dobra mapa, np w postaci automapy

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#402106  autor: Forest
 02 maja 2010, 11:34
Tylko i wyłącznie Automapa i nic więcej. AM Europy kosztuje teraz coś koło 300 zł z subskrypcją na 1 rok, potem wykupujesz dalej, ale już za około 140 zł.

Coś za coś, ale za to otrzymujesz produkt, który Cię dobrze poprowadzi a nie wjedziesz w pole lub w bagno :D

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#403066  autor: Boss
 06 maja 2010, 22:02
Garmin jest dokładniejszy od Automapy.

AKCESORIA SAMOCHODOWE - http://www.alfa-car.na.allegro.pl

#403128  autor: vinc
 07 maja 2010, 00:11
Boss pisze:Garmin jest dokładniejszy od Automapy.
Gdzieś w Europie może i tak, ale nie w Polsce. Dodatkowo system obliczania trasy jest dużo lepszy w AM niż Garminie.

Obrazek

#403241  autor: Boss
 07 maja 2010, 17:01
No tu się nie zgodzę. Zauważyłem iż automapa nie ma dokładnych ulic. W kilku miejscach spotkałem się z nieprawidłowym nazewnictwem, lub z fikcyjnymi drogami. Na osiedlu małe dróżki nie dochodzą do głównej drogi. W AM śmiało dociągają do głównej drogi. Fizycznie jest to niemożliwe gdyż musiały by np. przebiegać przez place zabaw, lub między blisko położonymi blokami. Również spotkałem się iż AM pokazuje jakieś większe skrzyżowanie, a tak naprawdę jest to większa droga główna z estakadą. Pod nią przebiega mniejsza droga osiedlowa. AM twardo twierdzi iż jest to skrzyżowanie dróg o tej samej klasie. Chyba dla latających samochodów. Inny przykład to te budynki 3D. Jest to bajer który raczej należy wyłączyć, bo wprowadza w błąd. Jadąc z AM i patrząc na zgodność budynków 3D można śmiało stwierdzić iż robił to ktoś tak na wyczucie. Przejeżdżałem przez okolicę gdzie bloki mieszkalne są ułożone prostopadle do drogi którą jechałem, a AM twierdziła iż osiedle jest ustawione równolegle do trasy. Zdarzyło mi się również iż niby to mijałem budynki które to niby miały mieć kształt krzyża, czy też inne kształtki, tymczasem były to puste obszary, lub standardowe budynki prostokątne. Ewentualnie budynek 3D miał odchylenie od właściwej pozycji o dobre 200-300 metrów. No ale tę kwestię porównawczą możemy sobie darować gdyż Garmin nie ma budynków 3D. Przejeżdżając przez tereny wiejskie i leśne również zauważyłem nieścisłości w drogach AM. Czasem pokazywała drogę boczną która to okazywała się wjazdem na pola zrobioną przez okolicznych mieszkańców i nadającą się do jazdy tylko wozem konnym bądź traktorem. W Garminie mam to oznaczone najcieńszą linią jako ścieżka, lub droga polna. Wszystkie w/w nieścisłości są przeze mnie znalezione na drogach którymi ja jeżdżę i błędów jestem pewien. Dlatego śmiem twierdzić iż Garmin jest dokładniejszy. Porównywałem z najnowszą obecnie mapą Garmina 2009.4 i AM 6.2.0.896, mapa 1001 6.18. Nikogo nie namawiam do tej nawigacji czy do tej. Przedstawiam tylko moje osobiste spostrzeżenia.

AKCESORIA SAMOCHODOWE - http://www.alfa-car.na.allegro.pl

#403370  autor: Forest
 08 maja 2010, 10:00
Ja tam na AM nie narzekam. Póki co nigdy mnie nigdzie w pole nie wywiozła. Bywało na trasie, że brakowało jakiegoś rodna, ale gdy tylko pojawiała się aktualizacja to wraz z nią nowe rondo. Nie jest idealna, ale jak na polskie warunki, gdzie 95% ludzi ma pirackie kopie to ten program radzi sobie całkiem dobrze :!:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#403513  autor: vinc
 08 maja 2010, 20:01
Korzystałem z AM i Garmina. Mimo wszystko według mnie dużo lepsza jest AM. Bardziej userfriendly :-) Wiadomo, że nie ma ideału, ale jakbym miał wybierać między tymi dwoma to szybciej skłaniałbym się ku AM.

Obrazek