• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33

#400585  autor: pawelpp
 23 kwie 2010, 15:12
Najnowsze newsy ze zgłoszeń... Pamiętacie ostatnio dłuży post, w którym Play odpowiedziało mi że była awaria, a później zaprzeczyli? Po kolejnej odpowiedzi Play można wnioskować, że większość użytkowników sieci posiada zdolność przewidywania przyszłości :) - otóż musieli wiedzieć o katastrofie samolotu, bo co najmniej 8 godzin przed nią generowali ruch, który zakłócił działanie sieci :)
Co do wypowiedzi moich poprzedników... Zgadzam się w 100%. Z drugiej strony wiem, że czasami trochę przesadzam z treścią swoich wypowiedzi i zgłoszeń, ale jest to w pełni zamierzone z mojej strony. Zamierzam postępować tak samo w stosunku do Play, jak oni postępują ze mną. Szkoda mi tylko tych pracowników, którzy są totalnie bezradni wobec procedur i muszą postępować zgodnie z nimi i totalnie olewać klienta. Ciekawy jestem co by było gdyby prawo zezwalało na zerwanie umowy w przypadku nienależytego wykonywania usług... Według mnie Play by nie przetrwało roku.

#400591  autor: hydefromt70s
 23 kwie 2010, 15:43
No to i ja dorzuce cos od siebie:

1) Dwie sugestie co do funkcjonalnosci Play24:
a)
"Opis: Witam, Przydało by sie wprowadzic do serwisu mozliwosc odpowiadania na zamkniete juz zgloszenie po przez play24, gdyz w chiwli obecnej odbywa to sie na zasadzie: Zgloszenie - Odpowiedz, ale nie zawsze daje to Rozwiazanie. I co wtedy? Nowe zgloszenie odnosnie tego samego? Prosze o przekazanie tej sugesti do odpowiedneigo dzialu.

Komentarz: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 22 kwietnia 2010 r., dotyczące Play24. Dziękujemy za cenną sugestię, która pozwoli nam na odpowiednie dopasowanie oferty do potrzeb Klientów. Cały czas pracujemy nad tym, aby nasi Użytkownicy jak i Abonenci byli w pełni zadowoleni z świadczonych przez nas Usług. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem Ilona xxx konsultant back office ds. obsługi klienta "

b)
"Opis: Witam, Mam sugestie odnosnie usprawnienia play24. Chodzi mianowicie o zakladke Historia połączen. Wszystko ładnie i fajnie przedstawione, ale... W momencie doladowania czy tez przyznania jakichs minut czy sms nie jest ten fakt uwzgledniany w historii. Owszem przychodzi wiadomosc wap push, no ale pozniej sie o tym zapomina. A tak kazde doladowanie konta, przyznanie jakichs bonusow powinno byc widoczne w historii. Prosze o przekazanie tej sugestii do odpowiedzialnego za to dzialu.

Komentarz: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 22 kwietnia 2010 r., dotyczące portalu Play24. Dziękujemy za cenną sugestię, która pozwoli nam na odpowiednie dopasowanie oferty do potrzeb Klientów. Cały czas pracujemy nad tym, aby nasi Użytkownicy jak i Abonenci byli w pełni zadowoleni z świadczonych przez nas Usług. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem Barbara xxx konsultant back office ds. obsługi klienta "

Istne kopiuj i wklej - słowo w słowo.... Bez komentarza.....

2) Za namową znajomego przeszedłem z Orange do PlayFresh. Wszystko ładnie, pięknie, ale.... Przeszedłem do PlayFresh, odczekałem 5 dni, kumepl przez Play24 polecił mnie w programie Poleć Play Znajomemu", zaakceptowałem polecenie kodem (z regulaminu tego programu), przyszedł wap push, że potwierdzono, doładowałem konto ja jak i kumpel za 30zł i.. status "Sprawdzanie spełnienia zależności". Taki stan rzeczy utrzymuje się od 3dni... Dzwoniłem dwa razy do OK, najpierw rozmawiałem z "Cześć nazywam się Romek, w czym mogę ci pomóc" (autentycznie, myślełem że padnę xD), potem z Panią Agnieszką. Romek nie miał bladego pojęcia o czym do mnie mówi (dwa razy mnie zawieszał, żeby sobie coś tam doczytać o tej usłudze....), Pani Agnieszka już trochę lepiej, ale po przedstawieniu na początku rozmowy SZCZEGÓŁOWO o co chodzi i czym jest problem, Pani Agniszka odpowiada "Czyli chodzi o Stan Darmowy, tak?" Pozostawie to bez komentarza.....

Powiem tak, też pracuję w Orange na słuchawce od ponad 2 lat i naprawdę jestem w stanie wszystko zrozumieć- nowy kropek, doucza się itd., ale od razu mogę wyczuć kto leje wodę szerokim, rwącym strumieniem, a kto naprawdę usiłuje chociaż troche zadziałać, aby pomóc....

P4U przesyłam ci numer zgłoszenia odnośnie tego problemu, może chociaż Tobie uda się coś w tej kwestii zdziałać..... Numer zgłoszenia 17231050 (przeczytaj sobie moje ZAPYTANIE i to jaką "ODPOWIEDŹ" uzyskałem i powiedz mi czy naprawdę uzyskałem odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie....)

Miałem przenieść większą liczbę numerów (ok 5-10), ale chyba narazie się powstrzymam....

Liczę na rychły odzew :)

#400628  autor: muchakk
 23 kwie 2010, 18:13
Promocyjne złotówki w ramach promocji "Poleć play znajomym" przyznawane są do tygodnia czasu od spełnienia warunków. Pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać ;-)

#400630  autor: hydefromt70s
 23 kwie 2010, 18:20
muchakk pisze:Promocyjne złotówki w ramach promocji "Poleć play znajomym" przyznawane są do tygodnia czasu od spełnienia warunków. Pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać ;-)
Zgodnie z punktem 24 Regulaminu: "24. Bonus zostanie przyznany w przeciągu 48 h od momentu spełnienia warunków." to według mojej matematyki 48h to 2dni, a nie 3 dzień, który w zasadzie już się kończy....

#400663  autor: play4you2
 23 kwie 2010, 20:12
Malibu pisze: albo takiej polityki firmy którą reprezentujesz.
Gwarantuję, że taka polityka nie funkcjonuje. Najprawdopodobniej niestety była to kwestia (niestety) pracowników. Podkreślam jednak PRAWDOPODBNIE, gdyż nie znam sprawy i nie weryfikowałem tych działań.
radiowiec_wawa pisze:wysylanie faktur nie jest obowiazkiem operatora.
Prawdopodobnie nastąpiło "przejęzyczenie" z Twojej strony, gdyż WYSYŁANIE należy do obowiązków Operatora, jednak po chwili wysłania, za przesyłkę już nie odpowiadamy.
Ruben pisze:zapewnić rzetelną firmę pocztową
Wybacz, ale mam zasadę, że nie komentuję działań innych firm, bez względu na charakter wykonywanej porzez nich działalności. W tym przypadku również nie wypowiem się w tym temacie.
Ruben pisze:standardem w Play jest długa ścieżka reklamacyjna
Zapewniam Cię, że takie standardy nie istnieją. Jak już mówiłem, problem ten dotyka ułamka procent wszystkich osób składających reklamacje, niemniej jednak, po przeczytaniu tego tematu, można odnieść całkiem inne wrażenie. Zapewniam Cie jednak (i wszystkich czytających), że standardami naszej firmy jest fachowa i rzetelna obsługa.
jay pisze:lecz glownym zadaniem jest "uciszenie" tych klientnow ktorzy glosno wyrazaja swoja dezaprobate dla dziana ok play w internecie.
Absolutnie nie jest to moje zadanie. Jak już mówiłem wielokrotnie, moim zadaniem jest wyjaśnianie różnych zagadnień. Cieszę się jak mogę z wami dyskutować i wymieniać poglądy. Zawsze jednak jak są mi przedstawiane nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd opinie, staram się reagować. Reakcja ta jednak spowodowana jest chęcią przedstawienia prawdy a nie "uciszania" niezadowolonych, jak to określiłeś.
hydefromt70s pisze:P4U przesyłam ci numer zgłoszenia odnośnie tego problemu,
Ok, postaram sie to sprawdzić, ale nie obiecuję że to będzie już w poniedziałek. Mam bardzo dużo pracy, a moja obecność tu na forum jest raczej "docelowa" niż stała. W rzeczywistości wykonuję jeszcze inne obowiązki zawodowe.
Ruben pisze:a podpieranie się RŚUT jest nie na miejscu
Chciałbym tylko zauważyć, że zawsze na początku staram się sprawę wytłumaczyć "po ludzku". To, że wskzuję zapis w RŚUT nie oznacza że chcę sztywno podpierać się prawem. Chcę wam tylko pokazać, że nie "wysaałem" sobie takich decyzji z palca i jest to "gdzieś" zawarte. Niemniej jednak, ci co mnie tu już trochę znają, wiedzą że rzadko stosuję prawne opisy do wyjasnienia sprawy. Jednak dziekuje Ci za Twoją opinię.

Chcę podziękować również Wam wszystkim za udział w naszej dyskusji i za wasze opinie lub opisy. Są one dla nas bardzo ważne. Dzięki Waszym sugestiom możemy tworzyć sieć taką, jaką chcielibyście aby ona była. Nie od razu widać efekty, ale one nastąpią, co mogę Wam wszystkim zdecydowanie obiecać.

Pzdr.

Wasz p4y2 :-)

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#400681  autor: radiowiec_wawa
 23 kwie 2010, 21:34
Play4you, bardzo zrecznie migasz sie od niewygodnych tematow. Tak, przejezyczylem sie. Wyslanie faktury jest Waszym obowiazkiem, nie odpowiadacie jednak za doreczenie, tak twierdzisz. A ja twierdze, ze odpowiadacie poprzez wybor firmy ktora dla Was to ma zrobic. Natomiast Ty nie komentujesz dzialan innych firm.... Czemu? Ta firma jest zatrudniona przez Play czy przez kogo?? Czynicie prosta spychologie - my wyslalismy a ze nie doszlo to juz nie nasz biznes. Smiem twierdzic, ze powinien byc to jednak nadal Wasz biznes i mozecie miec na to bardzo duzy wplyw. Tylko Wam to zwisa.

#400683  autor: muchakk
 23 kwie 2010, 22:09
hydefromt70s pisze:
muchakk pisze:Promocyjne złotówki w ramach promocji "Poleć play znajomym" przyznawane są do tygodnia czasu od spełnienia warunków. Pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać ;-)
Zgodnie z punktem 24 Regulaminu: "24. Bonus zostanie przyznany w przeciągu 48 h od momentu spełnienia warunków." to według mojej matematyki 48h to 2dni, a nie 3 dzień, który w zasadzie już się kończy....

Niestety, ja tylko stwierdzam fakty jak to wygląda. Już kilka razy skorzystałem z tej promocji i wiem mniej więcej jak długo się czeka na te promocyjne środki.

#400706  autor: pawelf
 23 kwie 2010, 23:58
radiowiec_wawa pisze:Play4you, bardzo zrecznie migasz sie od niewygodnych tematow. Tak, przejezyczylem sie. Wyslanie faktury jest Waszym obowiazkiem, nie odpowiadacie jednak za doreczenie, tak twierdzisz. A ja twierdze, ze odpowiadacie poprzez wybor firmy ktora dla Was to ma zrobic. Natomiast Ty nie komentujesz dzialan innych firm.... Czemu? Ta firma jest zatrudniona przez Play czy przez kogo?? Czynicie prosta spychologie - my wyslalismy a ze nie doszlo to juz nie nasz biznes. Smiem twierdzic, ze powinien byc to jednak nadal Wasz biznes i mozecie miec na to bardzo duzy wplyw. Tylko Wam to zwisa.

Przed tym postem był mój....co się z nim stało???

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#400707  autor: thonka
 24 kwie 2010, 00:01
pawelf, stalo sie z nim to co powinno sie stac. zostal usuniety jako nic nie wnoszacy do tematu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400709  autor: play4you2
 24 kwie 2010, 00:42
radiowiec_wawa pisze: Ty nie komentujesz dzialan innych firm.... Czemu?
Ponieważ mam taka zasadę. Nie komentuję działań innych firm bez względu na to, cokolwiek by się działo. To moje postanowienie i póki co jeszcze go nie złamałem i mało prawdopodobne abym to uczynił w przyszłości. Tak więc wszelkie próby nakłonienia mnie na komentarz działania innych podmiotów gospodarczych (nawet mój subiektywny) całkowicie mija się z celem. Jak wspomniałem, udzielam odpowiedzi i mogę dyskutować tylko i wyłacznie na temat sieci Play, pod warunkiem że pytania nie dotyczą nowych ofert (tych w przyszłości), ewentualnych nowych modeli telefonów (czy będą dostępne lub nie) i innych rzeczy, które mogą być objete tajemnicą telekomunikacyjną.
Tak przy okazji, chcę uciąć spekulacje, że mam zabronione komentowanie działań innych firm. Otóż nie mam. Podkreślam stanowczo, to TYLKO i wyłącznie mój wybór.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#400720  autor: radiowiec_wawa
 24 kwie 2010, 09:44
play4you2 pisze: Jak wspomniałem, udzielam odpowiedzi i mogę dyskutować tylko i wyłacznie na temat sieci Play
Pzdr.

Przepraszam bardzo, jesli problemy Waszych klientow z opoznionymi fakturami nie sa sprawa Play ( tak wynika z Twojego posta ) to faktycznie nie ma o czym dyskutowac.

p.s.
Ale moze jednak... Play4you, nie gadajmy wiec o In-Post z ktorego korzystacie ale pogadajmy o Play. Pytanie jest takie: czemu Play nie zalezy na tym aby faktury docieraly do klientow bezproblemowo?????

#400742  autor: Corsini
 24 kwie 2010, 11:57
Play jako nadawca ma podpisaną umowę w której powinny być terminy wykonania usługi itp. Jeżeli usługodawca się nie wywiązuje Play powinien działać reklamacyjnie. Ale że się nie chce... No chyba że macie takie umowy że nic nie możecie. Może to wina cięcia kosztów.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE

#400786  autor: play4you2
 24 kwie 2010, 15:33
radiowiec_wawa pisze:Pytanie jest takie: czemu Play nie zalezy na tym aby faktury docieraly do klientow bezproblemowo?????
Oczywiście że zależy. Dlatego wprowadziliśmy kika udogodnień. Głównym jest e-faktura, jednak zgadzam się z tym, że jeszcze nie wszyscy korzystają z sieci. Dlatego też nie są blokowane połączenia po braku płatności w terminie za 1 fv. Zawsze Klient może się z nami skontaktować i poprosić albo o duplikat fv, albo dowiedzieć się o wysokość wystawionej fv lub jedno i drugie.
Corsini pisze: Play powinien działać reklamacyjnie.
Niestety nie możemy składać reklamacji w imieniu Klientów. Z naszej strony wygląda to tak, że przekazujemy przesyłkę i jest ona odbierana przez dostawcę. Na tym niestety nasza "moc" się kończy, jednak zapewniam Was, że wasze informacje n/t temat nie pozostają bez odzewu. Nie mogę w tej chwili zbyt szeroko o tym mówić, ale powiem tylko tyle, że są poczynione pewne kroki. Nie pytajcie mnie proszę o szczegóły.
Nie_Pokorny pisze:play4you2 nawet mi nie pisze, że tak nie jest
Ok, zgodzę się z Twoim stwierdzeniem, że w przypadku gdy pojawiają się nowe oferty mogą być lepsze od tej, którą posiadasz lub możesz posiadać. Zauważ jednak, że w stosunku do tego co miałeś na początku, jak podpisywałes Umowę dla danej taryfy, to w chwili przedłużenia umowy dla tej samej taryfy, warunki z pewnością masz lepsze niż wtedy, gdy 2 lata wstecz ją zawierałeś. Podkreślam, że chodzi o tą taryfę, którą posiadasz a nie o nowe oferty, jakie są dostępne w chwili obecnej. Jednak rozumiem twoją wypowiedź i szanuję Twój pogląd. Mimo wszystko mam nadzieję, że pozostaniesz znami. Zawsze Możesz przecież rozwiązać daną Umowę i zawrzeć nową na nowych warunkach (jeżeli nasze propozycje nie są dla Ciebie dość atrakcyjne). Takie rozwiązanie przecież też jest możliwe. Niemniej jednak staramy się szukać optymalnych rozwiązań dla osób, którym kończy się obecny kontrakt.
Tajemniczy28 pisze:2 X się już pytałem na infolinii- nie ma obniżania cen
Ok, być może cena konkretnego modelu tel. jest taka sama, ale sama cena telefonu to nie wszystko. Weź pod uwagę samą ofertę, jaka jest przypisana w danej sieci. Zauważ, że za telefon płacisz jednorazowo, a abonament przez x czasu. Należy wtedy zadać sobie pytanie, co tak na prawdę chcemy, czy telefon, czy ofertę. Jeżeli telefon, to może lepiej jak już mamy wydać jednorazowo jakąś cenę, to kupić go na rynku?? Co do taryf, to na chwilę obecną nasze taryfy są najlepsze na rynku pod względem usług, cen, liczby minut, elastyczności i w ogóle wszystkiego. Tak więc, czy cena telefonu jest na prawdę taka najważniejsza?? To pytanie potraktujcie jako retoryczne i odpowiedzcie na nie sobie sami moi drodzy, po właśnych przemyśleniach.

Pzdr.

#400795  autor: thonka
 24 kwie 2010, 15:56
play4you2 pisze:Nie mogę w tej chwili zbyt szeroko o tym mówić, ale powiem tylko tyle, że są poczynione pewne kroki. Nie pytajcie mnie proszę o szczegóły.
ale co tu jest do mowienia... jezeli rzeczywiscie dostarcza u was przesylki inpost i sa z nimi problemy (wg. nich doreczaja przesylki w 4 dni po nadaniu - akurat...) to powinniscie wzorem innych operatorow (niekoniecznie komorkowych) umozliwic ludziom przesiadke na PP. inpost zgubil mi juz kiedys kilka roznych listow (slad po nich zaginal, w PP przynajmniej czasem je odnajduja), wszedzie gdzie sie nie poprosilo to nastepne listy szly przez PP i byly i tak szybciej niz te z inpostu (PP ok. 7-10 dni na platnosc, inpost maks. 2 dni na platnosc najczesciej dzien przed).

proste i chyba zadowalajace obie strony rozwiazanie.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2010, 15:58 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400798  autor: Malibu
 24 kwie 2010, 16:02
play4you2 pisze:
Tajemniczy28 pisze:2 X się już pytałem na infolinii- nie ma obniżania cen
Ok, być może cena konkretnego modelu tel. jest taka sama, ale sama cena telefonu to nie wszystko. Weź pod uwagę samą ofertę, jaka jest przypisana w danej sieci. Zauważ, że za telefon płacisz jednorazowo, a abonament przez x czasu. Należy wtedy zadać sobie pytanie, co tak na prawdę chcemy, czy telefon, czy ofertę. Jeżeli telefon, to może lepiej jak już mamy wydać jednorazowo jakąś cenę, to kupić go na rynku?? Co do taryf, to na chwilę obecną nasze taryfy są najlepsze na rynku pod względem usług, cen, liczby minut, elastyczności i w ogóle wszystkiego. Tak więc, czy cena telefonu jest na prawdę taka najważniejsza?? To pytanie potraktujcie jako retoryczne i odpowiedzcie na nie sobie sami moi drodzy, po właśnych przemyśleniach.
Pzdr.
subiektywna ocena, po drugie trzeba zaznaczyć, że nie samą ceną powinno się walczyć o klienta ale również jakością usług i jakością obsługi a ta nie należy do najwyższych na rynku a w moim subiektywnym odczuciu jest conajmniej żenująca i poniżej poziomu który można przyjąć jako dopuszczalny

----
edit: na przyszlosc skracaj cytaty. thonka
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2010, 16:08 przez Malibu, łącznie zmieniany 1 raz.

#400820  autor: rio bravo
 24 kwie 2010, 17:10
Skradziono mi telefon w czwartek i od tego czasu próbuję wyrobić duplikat karty sim i zablokować tamtą kartę - bezskutecznie. W czwartek problemy ogólne z siecią, w piątek i dzisiaj niemożliwe technicznie jest wyrobienie duplikatu i zablokowanie starej karty ponieważ pracownicy (w punktach sprzedaży i pod *500) dostają komunikat od systemu "SYSTEM MA NIEDOKOŃCZONY ORDER". Jest tak ponieważ wkrótce kończy mi się umowa i złożyłem formularz o rozwiązanie umowy. Czy jak ktoś chce przejść do oferty na kartę nie może wyrobić duplikatu karty sim? Paranoja! Powinienem w tej sytuacji wystąpić o rozwiązanie umowy ze skutkiem natychmiastowym, ale umowa i tak mi się już kończy więc to raczej nie ma sensu. Rzecznika Praw Konsumenta za to w poniedziałek nie ominę. Dla wiadomości pracowników play mój nr, którego nie mogę zablokować to 500xxxxxx. Aktualny kontakt 791xxxxxx (musiałem kupić nową kartę). Pozdrawiam bezradnych pracowników sieci play z Radomia, których od czwartku odwiedzałem już kilka razy, wiem że to nie wasza wina.

edit: Na forum nie podajemy prywatnych numerów.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2010, 19:28 przez rio bravo, łącznie zmieniany 1 raz.

#400825  autor: play4you2
 24 kwie 2010, 17:33
Malibu pisze:subiektywna ocena, po drugie trzeba zaznaczyć, że nie samą ceną powinno się walczyć o klienta ale również jakością usług i jakością obsługi
Akurat jeżeli chodzi o taryfy, ta ocena oparta jest na wyliczeniach, więc o subiektywności raczej trudno tu mówić (oczywiście mówię tu o podstawowych taryfach i cenach, bez promocji i innych dodatków oferowanych przy podpisywaniu Umowy). Niemniej jednak zgadzam się, że oprócz ceny liczy się również jakość usług. W mojej subiektywnej ocenie nie jest tak źle z tą jakością jak to opisujesz, gdyż wielokrotnie dyskutowano tu o tym (i nie tylko w tym temacie) i opinie były jednak podzielone. Niemniej jednak szanuję Twoje zdanie i postaramy się dokonać takich działań, aby Twoje zdanie w przyszłości mogło ulec zmianie.
rio bravo pisze:Skradziono mi telefon w czwartek i od tego czasu próbuję wyrobić duplikat karty sim i zablokować tamtą kartę
Wysłałem Ci bardzo ważne informacje na pw, proszę, zastosuj się do nich.

Pzdr.

#400830  autor: Slawskip
 24 kwie 2010, 18:02
Play4yoy, możesz mi powiedzieć dlaczego na play24 nie mogę zobaczyć wystawionych ostatnio faktur, oraz powiedz mi dlaczego nie dostaje e-awiza pomimo tego że ta usługa jest aktywna?

przy próbie pobrania faktury
wyskakuje taki kod błędu:

Wystąpił błąd.
Kod błędu: 1272124860350SCBF400

co to oznacza?

Pozdrawiam

#400858  autor: Nie_Pokorny
 24 kwie 2010, 20:19
a ja kocham p4 za to, że szanuje stałych klientów
za tydzień przenoszę już drugi telefon do innej sieci (za rok przeniosę trzeci jak mi się umowa skończy), gdyż kolejny raz otrzymałem gorsze warunki niż nowy klient, który bierze telefon przez internet
POLITYKA PLAY POLEGA TYLKO NA TYM, ŻEBY MIEĆ NOWYCH KLIENTÓW A STALI NIECH SP........
oczywiście na duży plus trzeba zaliczyć obsługę klienta, która nic nie wie, pytając nawet o proste rzeczy typu czym oferta, którą otrzymałem jako stały klient różni się od oferty dla nowych klientów odpowiedz jest zawsze taka sama : NIE, NIE WIEM, NIE MAM TAKICH INFORMACJI i itp.
jeśli chodzi o ceny telefonów to stały klient otrzymuje taki sam cennik telefon jak nowy klient, brak słów ....
a z tym, że obsługa za każdym razem podnosi ciśnie to się w 100% zgodzę
podsumowując zrobiłem ogromny błąd podpisując 3 umowy z p4

play4you2 nawet mi nie pisze, że tak nie jest

#400880  autor: Malibu
 24 kwie 2010, 21:44
play4you2 pisze:
Malibu pisze:subiektywna ocena, po drugie trzeba zaznaczyć, że nie samą ceną powinno się walczyć o klienta ale również jakością usług i jakością obsługi
Akurat jeżeli chodzi o taryfy, ta ocena oparta jest na wyliczeniach, więc o subiektywności raczej trudno tu mówić (oczywiście mówię tu o podstawowych taryfach i cenach, bez promocji i innych dodatków oferowanych przy podpisywaniu Umowy). Niemniej jednak zgadzam się, że oprócz ceny liczy się również jakość usług. W mojej subiektywnej ocenie nie jest tak źle z tą jakością jak to opisujesz, gdyż wielokrotnie dyskutowano tu o tym (i nie tylko w tym temacie) i opinie były jednak podzielone. Niemniej jednak szanuję Twoje zdanie i postaramy się dokonać takich działań, aby Twoje zdanie w przyszłości mogło ulec zmianie.
rio bravo pisze:Skradziono mi telefon w czwartek i od tego czasu próbuję wyrobić duplikat karty sim i zablokować tamtą kartę
Wysłałem Ci bardzo ważne informacje na pw, proszę, zastosuj się do nich.

Pzdr.
wiesz przy wyliczeniach moim zdaniem warto jest brać pod uwagę dodatki a wtedy oferta p4 dla części użytkowników przestanie być tą "najkorzystniejszą", "najelastyczniejszą" etc. etc., wiesz jeżeli chodzi o poziom obsługi w sumie przez 3 lata współpracy z p4 (najpierw telefon, później internet) trafiłem na 3 (słownie trzy) kompetentne osoby, które chciały mi pomóc w rozwiązaniu problemu, w kwestii składanych reklamacji, w moim odczuciu jedna osoba w dziale back officu umie czytać ze zrozumieniem i zaznaczę od razu, że nie mam w zamiarze nikogo obrażać ale tylko ta jedna osoba odpowiedziała na moją reklamację zgodnie z jej treścią, więc nawet gdyby piekło było zimne musiało by upłynąć dużo czasu i dużo niespodziewanych splotów wydarzeń, żebym uwierzył w to, że wzrósł poziom obsługi i nie pomoże tutaj sama komunikacja marketingowa i może przede wszystkim więcej możliwości i chęci pomocy ze strony obsługi telefonicznej, która jest pierwszą linią kontaktu z klientem a tego niestety brakuje i to bardzo.
Moja propozycja do rozważenia:
zadzwoń sobie na waszą obsługę klienta (na pewno ktoś z twoich bliskich ma numer w tej sieci, skoro ma tak świetną ofertę) i spróbuj rozwiązać jakiś problem i uzyskać konkretne informacje,
zainwestuj około 30 złotych (jeżeli oczywiście nie masz numeru w innej sieci) i zadzwoń na obsługę klientę pozostałej trójki operatorów posiadających własną infrastrukturę (centernet pomijam ze względu na małą liczbę użytkownikow sieci w porównaniu do pozostałych czterech operatorów), spróbuj rozwiązać problem i uzyskać informacje.
porównaj poziom obsługi, uprzejmość konsultantów, kompetencje, wiedzę, podejście do klienta, sposób prowadzenia rozmowy i pomoc ze strony konsultantów i wtedy mi odpowiedz czy naprawdę jest tak dobrze z waszym poziomem obsługi.
  • Strona 17 z 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17