• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 58 z 96
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 96

#399640  autor: vinc
 18 kwie 2010, 18:37
eraabo skoro złożyłeś zamówienie, to zapewne masz potwierdzenie oferty ma mailu. Jednak przedłużenie na iboa coś szwankuje i bardzo możliwe, że Twoje zamówienie może być anulowane. Jednak to nic pewnego. Jak już przyjdzie do Ciebie kurier z aneksem, to musisz dokładnie sprawdzić co jest na nim. Sprawa trudna bo aneksy ery są bardzo nieczytelne ;)

Obrazek

#399649  autor: eraabo
 18 kwie 2010, 19:08
dostałem potwierdzenie na maila ale nie ma tam info o pakiecie minutowym. W mailu napisali że cennik będzie w załączniku a jednak mail przyszedł bez załącznika! anulują?? wydaje mi się że odpowiedzialna firma powinna zgodzić się na te warunki. Mogą się wypierać że coś sobie wymysliłem ale mam foty i maly film jak wybieralem oferte! Z tego co wiem to w sklepach jak sa jakies pomylki w cenach to sprzedawca ma obowiazek sprzedac w tej cenie jaka widnieje!

#399655  autor: thonka
 18 kwie 2010, 19:49
eraabo, moze inaczej - jaka byla to oferta (promocja i jakie ceny)?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#399754  autor: MihQl
 19 kwie 2010, 15:20
Ja napisałem prośbę o ofertę przedłużeniową przez iboa w piątek i na stronce iboa jest napisane że przygotowali ofertę specjalnie dla mnie, ale na mailu nic nie ma... Dzwonią co jakiś czas, ale jeszcze nie chce przedłuzac więc wolalbym dostac ofertę na maila żeby się zastanowic i miec wszystko napisane... No ale jak nic nie wyślą to trudno :P I wolalbym umowę podpisac w salonie, bo od pon-pt nie ma mnie w rodzinnym mieście i nie miałbym jak odebrac telefonu... :P Mam nadzieję, że jest taka mozliwosc :)

#399765  autor: thonka
 19 kwie 2010, 15:57
MihQl, nie wiem jak jest teraz w nowym iBOA, kiedys wystarczylo zaznaczyc z rozwijanej listy, ze chce sie oferte na maila i przychodzila. jezeli teraz wyglada to podobnie to sprobuj jeszcze raz. z duzym prawdopodobienstwiem dostaniesz oferte standardowa czyli to co jest napisane tutaj:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

co do przedluzania w salonie to oczywiscie jest to mozliwe, ale nie dostaniesz tam nic wiecej ponad to co jest dostepne na stronie przedluzen. bardzo rzadko daja mozliwosc podpisania umowy w salonie na wczesniej wynegocjowanych na odleglosc warunkach, a jezeli dadza Ci w salonie znizke 50% przez pierwszy rok to prawie na pewno bedzie sie to wiazalo z podpisaniem nowej aktywacji w promocji dla przedluzajacych abonentow (abo 15zl, 30 minut do wszystkich 30 minut do ery, na 12 miesiecy)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#399769  autor: MihQl
 19 kwie 2010, 16:04
Przedtem napisałem poprzez formularz "inne", że oferta standardowa mi nie odpowiada z prośba o ofertę dla mnie i dzisiaj zobaczyłem, że na stronie głównej iBOA zniknęła możliwośc przedłużenia przez internet, tylko jest napisane że specjalna oferta jest dla mnie przygotwana tylko mam zadzwonic do nich... No na maila nic nie dostałem :( Wysłałem jescze dzisiaj maila automatycznego "chce przedluzyc umowę", może mi cos wyslą... Albo uda mi sie odebrac jak zadzwonia następnym razem, tylko nawet nie mam wybranego telefonu na przedłużenie więc nie za bardzo chce mi się tlumaczyc telefonicznie, że muszę pomyslec, wiadomo konsultanci chcą jak najszybciej namowic na zamowienie aneksu :P

Dzięki za pomoc :)

edit:
Wlasnie odebrałem od nich telefon i się rozłączyli odrazu :shock:

#399807  autor: DiAbOlO
 19 kwie 2010, 18:55
MihQl pisze:I wolalbym umowę podpisac w salonie, bo od pon-pt nie ma mnie w rodzinnym mieście i nie miałbym jak odebrac telefonu... :P Mam nadzieję, że jest taka mozliwosc :)
A co za problem zamówić kuriera w miejsce, gdzie jesteś w ciągu tygodnia??
Żaden. Osobiście już 3 razy zamawiałem kuriera z umową i telefonem do miejsca, gdzie pracuję, by potem nie latać za kurierem. Pierwszy raz był w ogóle wtedy, gdy dane meldunkowe miałem jeszcze na rodzinną miejscowość oddaloną o 350 km. Tylko podczas rozmowy z konsultantem trzeba wyraźnie o to poprosić.

...:::DiAbOlO:::...

#399872  autor: drlaguna
 19 kwie 2010, 23:30
Zdecydowałem się dzisiaj przedłużyć umowę za pośrednictwem konsultanta z BUK, i mam pytanie - Skąd mam mieć pewność, że umowa którą dostarczy mi kurier będzie zawierała warunki wynegocjowane ?
Umowa, którą otrzymałem kurierem 2 lata temu nie miała dokładnego opisu oferty tylko było w niej zaznaczone, że moją ofertą jest NE60...

#399876  autor: Vader
 19 kwie 2010, 23:39
MihQl pisze: edit:
Wlasnie odebrałem od nich telefon i się rozłączyli odrazu :shock:
To nie oni dzwonili, a system. Era od wielu lat ma zepsuty system, który dzwoni do osób, który są uprawnieni do przedłużania Umowy. Jak coś, zadzwoń do BOA i powiedz, że są niepoważni (nie mów, że wiesz o tej awarii). Mnie dali za fatygę 40 minut ekstra. :D

#399878  autor: thonka
 19 kwie 2010, 23:58
Vader pisze:Era od wielu lat ma zepsuty system, który dzwoni do osób, który są uprawnieni do przedłużania Umowy
dziwnym trafem ma tak i orange i plus...
Skąd mam mieć pewność, że umowa którą dostarczy mi kurier będzie zawierała warunki wynegocjowane ?
czytasz to co Ci kurier przywiezie jak nie bedzie to co trzeba to nie podpisujesz aneksu i odsylasz kuriera z kwitkiem. kilka razy juz pisalem tu jak wyglada aneks z wynegocjowanymi znizkami http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=397171#397171 (a teraz w zasadzie tylko oplata abonamentowa jest elementem negocjacji).
dodatkowe pakiety w promocji wlaczasz sobie sam i na aneksie i tak ich nie bedzie.

#399974  autor: osachorzow
 20 kwie 2010, 17:29
thonka, po tym jak podpisałeś aneksy coś się w Erze spieprzyło i nie drukowali na aneksie jakichkolwiek danych dot. taryfy: nie było żadnych kwot ani regulaminu (o czym pisałeś) w związku z czym na od grudnia do lutego (wcześniej też, czy później nie wiem) podpisywało się umowę w ciemno. Jedynym śladem warunków były maile lub nagrana rozmowa. Właśnie taka sytuacja, w której nie miałem czarno na białym warunków aneksu była jednym z powodów opuszczenia przeze mnie Ery, niestety nawet salony firmowe rozkładały ręce, proponując zawierzenie, że wynegocjowane warunki jednak pojawią się na koncie.

#399976  autor: thonka
 20 kwie 2010, 17:40
osachorzow, jezeli tak jest dalej to jest to wielki minus i furtka do wielkich naduzyc ze strony konsultantow...

a przynajmniej jest w polu Oferta kod promocji?

#399980  autor: osachorzow
 20 kwie 2010, 17:50
thonka, ponoć jest kod SUK(...) ale z tego co tutaj pisano to oznacza on tylko tyle że oferta z SUK, a te przecież mają kilka wariantów, a kod ten sam. Jednym słowem podpisuje się aneksy w ciemno :( chyba że już naprawili drukowanie kwot abonamentu na aneksach...

#400049  autor: kacperfx
 21 kwie 2010, 08:16
Witam,

Umowa z erą już od 6 lat, abonament przez ostatnie 2 lata to 65zł (przekraczany o około 5zł-10zł co miesiąc)
Era proponuje teraz za 55zł :
120min - do wszystkich
70min - do wszystkich prócz PLAY
200min do wybranego nr do Ery

telefon nokia 7020 - 16zł / 7230 - 84zł

Abonament nie jest mój, telefon 7020 podoba się osobie dla której to załatwiam, ale wydaje mi się, że można więcej minut dostać.

Jak myślicie? To co powyżej było załatwione telefoniczne, warto do nich pisać?

#400051  autor: arlo
 21 kwie 2010, 08:38
A weź poczytaj 3 strony wstecz.....
Dostałeś od konsultanta totalny standard. Zerknij na to co napisal thonka i zobaczysz ile można urwać http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=398030#398030 Jak już było pisane 1000 razy, ceny telefonu ani liczby minut nie zmienisz.
Pozdr.

#400059  autor: natalia.natalia
 21 kwie 2010, 09:32
kacperfx pisze:telefon nokia 7020 - 16zł / 7230 - 84zł
te telefony są tańsze, doliczyli Ci opłatę za kuriera 15 zl!

#400103  autor: Marpie
 21 kwie 2010, 12:36
W takim razie ja się pochwalę jakie warunku udało się uzyskać w Erze:

Taryfa NE80

290 minut do wszystkich
sieć rodzinna - 5 zł
200 minut do wybranego numeru
Telefon za 1 zł ( cennikowo )

Pierwszy rok 40 zł ( + 5 zł za sieć rodzinną)
Drugi rok: 70 zł ( + 5 zł za sieć rodzinną)

#400107  autor: DiAbOlO
 21 kwie 2010, 12:54
Marpie pisze:W takim razie ja się pochwalę jakie warunku udało się uzyskać w Erze:

Taryfa NE80

290 minut do wszystkich
sieć rodzinna - 5 zł
200 minut do wybranego numeru
Telefon za 1 zł ( cennikowo )

Pierwszy rok 40 zł ( + 5 zł za sieć rodzinną)
Drugi rok: 70 zł ( + 5 zł za sieć rodzinną)
A nie pokręciłeś czegoś?
11.2. Usługa „Wybrana osoba 200”
(...)
Usługa „Wybrana osoba 200” na warunkach promocyjnych dostępna jest przy wyborze taryfy Nowa Era 20, Nowa Era 40, Nowa Era 60.

kacperfx pisze:Witam,
(...)
Jak myślicie? To co powyżej było załatwione telefoniczne, warto do nich pisać?
Jak to powiedział jeden "artysta" -> kolego thonka "wiecie co z nim zrobić" :twisted:

...:::DiAbOlO:::...

#400114  autor: danielkl
 21 kwie 2010, 13:25
Lada chwila do cennika aneksowego wejda SE elm SE xperia x10 samsung monte i nokia 5230 a w samych ofertach aneksowych cudow conajmniej do 1 czerwca niebedzie niema sie co ludzic w tej kwesti ewentualnie zmienia ceny fonow

#400127  autor: Siatkarz
 21 kwie 2010, 15:08
Czy jest jeszcze dostępny HTC Hero/Era G2?
  • Strona 58 z 96
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 96
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58