• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #399659  autor: jarcat
 18 kwie 2010, 20:26
Witam

Sprawdziłem na superkantarku, że w pakiecie telefon + internet w Netii mogę mieć na LLU + LLU, a ja nie chcę mieć telefonu z Netii na VOIPie, bo mam swojego VOIPa (bramka VOIP) i chcę żeby mi działał, poza tym jak siądzie internet to nie chcę zostać całkiem bez telefonu!
Stąd moje pytanie:
Czy mogę mieć internet w Netii na LLU 8Mbit/s i telefon też w Netii (non stop za darmo za 59zł), ale na WLR zwykły, analogowy telefon?

Pytałem na infolinii, ale tam niestety chyba mają mniejsze pojęcie o tym wszystkim niż ja (a uważam, że posiadam podstawową wiedzę na ten temat) i nawet w dziale technicznym nie byli w stanie mi odpowiedzieć na te pytania...

Pozdrawiam!

#399755  autor: sztosz
 19 kwie 2010, 15:22
Możesz

Jeśli masz teraz telefon w TPSA to możesz.

Podpisujesz dwie umowy.

1 Telefon na WLR

2 Internet na LLU

Nie będzie to pakiet, więc nie będzie promocji typu router za 1 zł etc.

Ale nie będzie też opłat za utrzymanie łącza.

Jak nie ma telefonu w TPSA, to nie masz możliwości telefonu na WLR.

#399782  autor: jarcat
 19 kwie 2010, 17:20
Tak, jestem teraz w TP i mam tylko telefon.
A czy istotna jest kolejność podpisywania umów na internet/telefon?
Najpierw chciałbym zabrać telefon (WLR), a za 2-3 miesiące dopiero internet (LLU) i telefon ma wtedy zostać na WLR.

I czy nie będzie problemu potem przy przedłużaniu umowy? Nie wrzucą mi czasem tego potem za 2 lata przy przedłużaniu umowy, obydwie usługi na LLU?

#399887  autor: Fafral
 20 kwie 2010, 08:23
Kolejność jest dowolna, ale z przedłużaniem to będziesz musiał się pilnować, żeby ktoś Ci tego w pakiet nie wrzucił. :)

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#399892  autor: sztosz
 20 kwie 2010, 09:31
Raczej Ci nikt tego za dwa lata w pakiet na LLU nie wrzuci chyba że będziesz chciał. Jak zadzwonisz na infolinię i dokładnie powiesz czego chcesz to nie powinno być żadnych problemów. Ale jeśli słyszysz w słuchawce że osoba po drugiej stronie sprawia tylko wrażenie że Cię rozumie to się rozłącz i zadzwoń jeszcze raz.

#400339  autor: jarcat
 22 kwie 2010, 13:32
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam