• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #399449  autor: maniek89
 17 kwie 2010, 17:08
Mam 2 komputery stacjionarne na ktorych internet rozdzielony jest routerem. Mieszkam w Bialymstoku wiec troche dostawcow jest. Mam umowe na internet w Multimo 1mb/s umowa konczy sie w listopadzie br jestem zadowolony ale
- do utrzymania internetu potrzeba lacza tp wiec pplace najnizszy mozliwy abonament w ktorym mam 120 min do wygadania i poza to nie wychodze bo kazdy ma w domu komorke wsumie 4 telefony wiec chce zlikwidowac stacjonarke bo tylko odbieram. Wole na to konto wiecej doladowywac telefon. I tu jest problem. Gdzie moge wziac tanio internet - nieistotna predkosc abo max 60zl zeby nie musiec posiadac łacza tp? Nie chce mobilnego bo nie mam laptopa a chce obsluzyc 2 komputery stacjinarne w domu. Mam router i karty sieciowe w komputerach. Jeden jest podlaczony od routera po kablu bo jest w tym samym pokoju co router a drugi komputer 2 pokoje dalej lapie z niego net bezprzewodowo.
Poradzcie mi cos w tej kwestii zeby byla znosna predkosc i bez łacza telefonicznego bo gubie sie w ofertach a na obecnych technologiach sie nie znam. Myslalem niby nad tym playonline za 45zl 10 czy tam 15 gb transferu bo zasieg mam ale nie wiem jakim sposobem obsluzylbym 2 komputery/ Moze jednak sie da? Pomozcie beda punkciki. Aha nie mieszkam w bloku wiec nie moge sie podlaczyc do sieci osiedlowej .... Mieszkam tak na osiedlu domów jednorodzinnych. Dlatego powoli rozgladam sie za nowym dostawcą.

#399484  autor: Vieslav
 17 kwie 2010, 19:37
Skoro mieszkasz w mieście to pewnie jesteś w zasięgu LLU Netii. W tej technologii możesz wziąć neta bez telefonu, np. 8 mega za 84zł + ruter wifi za 1zł (nie wiem, czy jeszcze jest ta promocja, ale kiedyś za tą cenę dawali ile linia uciągnie, najlepsi mieli 24 mb/s). Wejdź na stronę, kliknij gdziekolwiek na "zamów", wypełnij dane i wyświetli ci się oferta. Jeśli jakimś cudem okazałoby się, że LLU mieć nie możesz to można przenieść telefon do innego operatora, koszt abonamentu wtedy wyniesie w okolicach 30zł. Właściwie możesz to zrobić już teraz, po co czekać do listopada. Play Online owszem, możesz używać na kilku komputerach (są rutery GSM), ale od razu zaznaczam, że do użytku "domowego" nie nadaje się. Lepiej obeznaj się jak z zasięgiem WiMax Netii i Ery u ciebie, jeśli LLU Netii okaże się niedostępne.

#399505  autor: simon.m
 17 kwie 2010, 21:21
szukanie konkretnej oferty ponad 6mc przed zakończeniem obecnej mija się z celem.
niedługo będą spore zmiany na rynku (odpowiedź na ostatnią obniżkę tp), dodatkowo na jesieni w tp nowe ceny a w związku z tym u konkurencji też. play coś przebąkuje o zwiększeniu prędkości/limitów...
odśwież temat pod koniec wakacji bo teraz można tylko teoretyzować, a i tak musisz zostać z netem w multimo.

#399510  autor: maniek89
 17 kwie 2010, 21:42
Wlasnie wiem wiem, robie zwyczajne rozeznanie rynku aby nie obudzic sie z reka w nocniku jak to sie mawia. I rowniez licze na to ze do czasu konca umowy cos sie ruszy.

#399555  autor: Vieslav
 18 kwie 2010, 10:49
Zarówno Netia jak i Era ma w Białymstoku zasięg WiMax, więc jeśli żadna oferta "kablowa" nie spełni twoich oczekiwań (konieczność posiadania telefonu), bądź Netia po LLU nie jest dostępna możesz przyjrzeć się ofercie. Zaletą w porównaniu do mobilnego jest to, że nie ma limitów transferu.

#401877  autor: Andrzej_Hładko
 30 kwie 2010, 23:10
Podsumowując:
Jeżeli chcesz skorzystać z oferty Netii to proponuję sprawdzić czy jesteś w zasięgu WiMAX - tylko w tej ofercie nie ma opłaty za utrzymanie łącza, niestety w ofercie LLU jest opłata za utrzymanie łącza - skończyła się promocja.

Andrzej Hładko
Specjalista ds Sprzedaży
Netia S.A.
ul. Złotowska 58
60-189 Poznań

www.netia-wielkopolska.pl