• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #398474  autor: kkamilekk
 12 kwie 2010, 14:11
Posidam internet w NETI 1mb, umowa konczy mi sie za niecałe 6mcy. chciałbym sie dowiedzieć czy w trakcei trwania umowy można zwiekszyć jej predkość? Na inffolini raz mówią że tak (z tym że opłata za mc zgodnie z cennikiem sprzed 1,5roku...taki zdesperowany na przepłacanie nie jestem:P) otrzymałem też odpowiedź że nie mogę.

Informacje udzielane przez ich infoliniee nie traktuje poważnie bo już z nimi raz walczyłem i wiele razy umysle wprowadzono mnie w blad (sprawa dotyczyła obniżenia wysokości abonamentu - promocja gwarancja ceny)

#398840  autor: user_delete22
 14 kwie 2010, 13:45
Zapomnij. Netia w sprawie internetu zachowuje sie jakby łaske robila, ze jestes ich klientem.

#399137  autor: radco1
 15 kwie 2010, 21:35
Skoro masz 6 miesięcy do końca warto poczekac jeszcze trochę i przy przedłużaniu umowu, zmienic po prostu szybkośc łącza. Obecnie w Netii jest opcja zmiany warunków umowy, czyli np zwiększenie przepustowości itd. Ale obowiązuje ona dopiero w planach na ten rok. Co ciekawe nie trzeba przedłużac umowy. Mimo wszystko możesz próbowac coś załatwic. Przy okazji zapytam. Rozumiem że bsa ? Wtedy masz możliwośc tylko na 2 Mb podnieśc obecnie w cenie 59 zł.

#399277  autor: galtom
 16 kwie 2010, 18:49
Wejdz na blog.netia.pl, poszukaj Pana Karola i zadaj to samo pytanie, ale zrob to dopiero w poniedzialek :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#399929  autor: kkamilekk
 20 kwie 2010, 14:14
radco1 pisze:Rozumiem że bsa ? Wtedy masz możliwośc tylko na 2 Mb podnieśc obecnie w cenie 59 zł.
bsa...? znaczy że na lini TP...to tak. Nierozumiem mogę podnieśc tylko do 2 mb?

#399943  autor: galtom
 20 kwie 2010, 15:07
Wszystko zalezy od mozliwosci technicznych. W ciaagu najblizszych dni BOK Netii bedzie coraz lepiej zorentowany w nowej ofercie.
Co nieco znajdziesz tutaj:
Info nr 1
Info nr 2
Moze uda Ci się na to załapać - sprobuj

Pozdrawiam,
Galtom

#400063  autor: ejuri
 21 kwie 2010, 09:58
witam

ja dostalem takiego maila...
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informuję, że w ramach oferty, w której zawarł Pan umowę, najwyższą dostępną przepustowością była prędkość 6M. Ponieważ wyraża Pan chęć zwiększenia szybkości łącza proponuje zmianę w ramach nowej aktualnej oferty promocyjnej, wiąże się to z zawarciem umowy na kolejne 24 miesiące. Na dole e-maila podaję link do aktualnej oferty promocyjnej. Oferta ta daje Panu dodatkowo możliwość zmiany ceny w oparciu o kolejną nową promocję już po 6 miesiącach.

umowe mam jeszcze chyba przez rok i wyglada na to ze nie mogę zmienic na wyzsza predkosc bez podpisania nowej umowy?

#400071  autor: kkamilekk
 21 kwie 2010, 10:26
poprzednio w BOK oferowali mi przejscie na 2mb...za ok 80zł według cennika z dnia podpisania umowy, bez przedłużania umowy. innym razem ze przedłużam umowe o kolejne 24mce ale wieksze łącze będe miał dopiero od momentu zakończenia starej umowy. Co konsultant to nowa tworia:)

#400086  autor: galtom
 21 kwie 2010, 10:59
ejuri pisze:witam

ja dostalem takiego maila...
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informuję, że w ramach oferty, w której zawarł Pan umowę, najwyższą dostępną przepustowością była prędkość 6M. Ponieważ wyraża Pan chęć zwiększenia szybkości łącza proponuje zmianę w ramach nowej aktualnej oferty promocyjnej, wiąże się to z zawarciem umowy na kolejne 24 miesiące. Na dole e-maila podaję link do aktualnej oferty promocyjnej. Oferta ta daje Panu dodatkowo możliwość zmiany ceny w oparciu o kolejną nową promocję już po 6 miesiącach.

umowe mam jeszcze chyba przez rok i wyglada na to ze nie mogę zmienic na wyzsza predkosc bez podpisania nowej umowy?
Wg. mnie wszystko gra w Twoim przypadku. Co prawda masz jeszcze rok umowy ale Netia oferuje CI (od teraz) podpisanie nowej (kolejne 24 miesiace) na nowa predkosc i za nizsza cene.

Jesli z uslugi generalnie jestes zadowolony to w czym problem??? I tak za rok bedzie msuial podpisac nowa umowe albo zmienic operatora bo ceny cennikowe gdy umowa przechodzi na czas nieokreslony sa znacznie wyzsze niz to co sie placi w trakcie wiec i tak nie masz wyjscia.

kkamilekk pisze:poprzednio w BOK oferowali mi przejscie na 2mb...za ok 80zł według cennika z dnia podpisania umowy, bez przedłużania umowy. innym razem ze przedłużam umowe o kolejne 24mce ale wieksze łącze będe miał dopiero od momentu zakończenia starej umowy. Co konsultant to nowa tworia:)
Jesli tylko Twoje warunki tech. na to pozwalaja nie powienienes miec wiekszych klopotow ze zwiekszeniem predkosci lacza. Jesli otrzymujesz rozne inf. z BOK (niestety narazie to norma - ale podobno nad tym pracuja). Wejdz na blog.netia.pl, podaj swoje dane w formularzy (mail) i zapytaj o co chodzi i co masz zrbic - na pewno ktos (wladny) sie toba zainteresuje.

Mnie pomogli i jestem bardzo zadowolony - moja syt. byla specyficzna (mam kable Netii w bloku a podpieli mnie przez BSA czego nie chcialem) ale udalo sie zmienic umowe i gniazdko - z 2mb zrobilo sie znaaaacznie wiecej (ale ja mam fizycznie siec netii u siebie choc konsultanci tego nie wiedzieli) :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#400088  autor: roni_
 21 kwie 2010, 11:03
kkamilekk jedno drugiego nie wyklucza. Masz dwie opcje - albo zwiększasz opcję na warunkach promocji w której podpisywałeś umowę bez zwiększania okresu jej trwania, albo podpisujesz nową na nowych warunkach jednocześnie przedłużając umowę. Wtedy prędkość formalnie masz zwiększoną z końcem trwania umowy w praktyce zależy to od operatora (np. TPSA w takich wypadkach zwiększa prędkość już ok. 1,5-2 miesięce wcześniej, ale taka multimedia dokładnie w momencie kiedy wchodzi w życie nowa umowa. Jak jest z Netią nie wiem).

#407768  autor: Gimmy Breaker
 31 maja 2010, 22:43
Netia - godz 24:00 na początku każdego miesiąca. Chyba do 11 dni przed końcem miesiąca zmiany mogą zostać wprowadzone (czyli zwiększanie prędkości , czy sama zmiana umowy itd.) , jeśli się nie wyrobisz to czekasz sobie cierpliwie do nowego okresu rozliczeniowego... :x

Tak sprawa wygląda na 100% , przy świadczeniu usługi na liniach TP :wink: .