ejuri pisze:witam
ja dostalem takiego maila...
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informuję, że w ramach oferty, w której zawarł Pan umowę, najwyższą dostępną przepustowością była prędkość 6M. Ponieważ wyraża Pan chęć zwiększenia szybkości łącza proponuje zmianę w ramach nowej aktualnej oferty promocyjnej, wiąże się to z zawarciem umowy na kolejne 24 miesiące. Na dole e-maila podaję link do aktualnej oferty promocyjnej. Oferta ta daje Panu dodatkowo możliwość zmiany ceny w oparciu o kolejną nową promocję już po 6 miesiącach.
umowe mam jeszcze chyba przez rok i wyglada na to ze nie mogę zmienic na wyzsza predkosc bez podpisania nowej umowy?
Wg. mnie wszystko gra w Twoim przypadku. Co prawda masz jeszcze rok umowy ale Netia oferuje CI (od teraz) podpisanie nowej (kolejne 24 miesiace) na nowa predkosc i za nizsza cene.
Jesli z uslugi generalnie jestes zadowolony to w czym problem??? I tak za rok bedzie msuial podpisac nowa umowe albo zmienic operatora bo ceny cennikowe gdy umowa przechodzi na czas nieokreslony sa znacznie wyzsze niz to co sie placi w trakcie wiec i tak nie masz wyjscia.
kkamilekk pisze:poprzednio w BOK oferowali mi przejscie na 2mb...za ok 80zł według cennika z dnia podpisania umowy, bez przedłużania umowy. innym razem ze przedłużam umowe o kolejne 24mce ale wieksze łącze będe miał dopiero od momentu zakończenia starej umowy. Co konsultant to nowa tworia:)
Jesli tylko Twoje warunki tech. na to pozwalaja nie powienienes miec wiekszych klopotow ze zwiekszeniem predkosci lacza. Jesli otrzymujesz rozne inf. z BOK (niestety narazie to norma - ale podobno nad tym pracuja). Wejdz na blog.netia.pl, podaj swoje dane w formularzy (mail) i zapytaj o co chodzi i co masz zrbic - na pewno ktos (wladny) sie toba zainteresuje.
Mnie pomogli i jestem bardzo zadowolony - moja syt. byla specyficzna (mam kable Netii w bloku a podpieli mnie przez BSA czego nie chcialem) ale udalo sie zmienic umowe i gniazdko - z 2mb zrobilo sie znaaaacznie wiecej (ale ja mam fizycznie siec netii u siebie choc konsultanci tego nie wiedzieli)