• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#398235  autor: KamaZ
 10 kwie 2010, 10:51
aizo pisze:JA teraz nie mogę się połączyć z nikim. Nie wiem czy to wina tragedii czy jakaś inna awaria.
To przez tragedie :( Od pół godziny z Plusa smsa wysłać się nie da ani zadzwonić. W Play też są problemy, ale jakoś udało mi się zadzwonić.

#398237  autor: Varssaux
 10 kwie 2010, 10:55
mariusz9a pisze:
Varssaux pisze:Duzo wieksze problemy z "siec zajeta" byly za to swego czasu w sim+ gdy wprowadzili 1 darmowy numer.
Happy Hours - 1 godzina za darmo ze wszystkimi a nie 1 darmowy numer ;-) W czasach kiedy minuta kosztowała 2 zł a 3G widzieli tylko w Japonii, to nie ma się co dziwić że wszyscy naraz rzucili się na tą jedną godzinę :-D
Nie jedna godzina, tylko 1 darmowy numer. pamietam jak bardzo duzo gadalem, teraz majac tel w play jakoś juz tego nie robie. Nie pamietam w ramach jakiej to bylo promocji. bylo to 4-5 lat temu. Pozniej to zmienili

#398238  autor: Pijo
 10 kwie 2010, 10:57
U mnie również siec leży w każdej możliwej konfiguracji . Cały czas "siec zajęta" i "błąd połączenia" od godziny 9.00.

#398250  autor: mariusz9a
 10 kwie 2010, 12:45
Varssaux pisze:
mariusz9a pisze:
Varssaux pisze:Duzo wieksze problemy z "siec zajeta" byly za to swego czasu w sim+ gdy wprowadzili 1 darmowy numer.
Happy Hours - 1 godzina za darmo ze wszystkimi a nie 1 darmowy numer ;-) W czasach kiedy minuta kosztowała 2 zł a 3G widzieli tylko w Japonii, to nie ma się co dziwić że wszyscy naraz rzucili się na tą jedną godzinę :-D
Nie jedna godzina, tylko 1 darmowy numer. pamietam jak bardzo duzo gadalem, teraz majac tel w play jakoś juz tego nie robie. Nie pamietam w ramach jakiej to bylo promocji. bylo to 4-5 lat temu. Pozniej to zmienili
1 godzina do wszystkich w sieci Plus. Mylisz promocje. Ona trwała bardzo krótko, ponieważ powodowała całkowitą padakę sieci.
rogmaniek pisze:mariusz9a, z tym nie mogę się zgodzić, odnośnie ceny połączeń! Promocja Happy Hours była na przełomie września/października 2005r.
No faktycznie, może pomyliłem lata :-P

#398253  autor: honey999
 10 kwie 2010, 13:17
u mnie tez dzisiaj play od rana odmawia wykonywania polaczen na plusa i playa

non stop odrzucono :/

#398255  autor: bombi1981
 10 kwie 2010, 13:32
jestem abonentem plusa cała wina że nikt do nikogo nie mógł zadzwonić to poprzez przeciążenie sieci ale już teraz powoli wszystko wraca do normy

#398256  autor: invadersmustdie
 10 kwie 2010, 13:50
U mnie Play w 3G od około 9:15 tak samo odmówił posłuszeństwa. Nie dało się na początku dzwonić tylko na Erę, następnie dołączyła reszta sieci. Możliwość dzwonienia odzyskałem od 11:15 w kolejności Play, stacjonarne, reszta sieci. Sms'y dochodziły bez problemu, ale bardzo wolno się wysyłały. Komunikat na ekranie to "Błąd połączenia", telefon nie dawał żadnego sygnału, tylko po kilku sekundach od wciśnięcia zielonej słuchawki wyświetlał błąd.

W sumie nie ma się co dziwić, pewnie cała Polska wisiała w tych godzinach na telefonie :(

#398259  autor: Prezesek
 10 kwie 2010, 14:18
U mnie z PLAY ten sam problem co u Pijo, od 9 rana problem z dzwonieniem. komunikat "Błąd połączenia", dopiero za 10 razem udało się wykonać połączenie... Konkretnie piszę o Tychach.

#398278  autor: Varssaux
 10 kwie 2010, 17:42
mariusz9a pisze:
Varssaux pisze:
mariusz9a pisze: Happy Hours - 1 godzina za darmo ze wszystkimi a nie 1 darmowy numer ;-) W czasach kiedy minuta kosztowała 2 zł a 3G widzieli tylko w Japonii, to nie ma się co dziwić że wszyscy naraz rzucili się na tą jedną godzinę :-D
1 godzina do wszystkich w sieci Plus. Mylisz promocje. Ona trwała bardzo krótko, ponieważ powodowała całkowitą padakę sieci.
rogmaniek pisze:mariusz9a, z tym nie mogę się zgodzić, odnośnie ceny połączeń! Promocja Happy Hours była na przełomie września/października 2005r.
No faktycznie, może pomyliłem lata :-P

Mi chodzi o promocje z darmowym numerem i tyle :P wiem ze takowa zostala zastapiona przez 60 min do jednego numeru w jakiejs tam lepszej cenie. Ale najpierw byl darmowy numer !

A co do sytuacji z dzisiaj to akorat u mnie w domu gdzie jest PLUS PLAY I ERA to tylko z Plusa nie dalo sie dzwonic