• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 182
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 182

#397998  autor: invadersmustdie
 08 kwie 2010, 21:44
kwintolp21 pisze:Zatem polecam przejść się do swojego salonu i negocjować IM zależy na sprzedaży bardziej niż konsultantom gdyż takowy może sobie obdzwonić wszystkie osoby w Polsce a dealer jest ograniczony do swojego miasta/dzielnicy i jest z tego rozliczany.
A nie jest tak, że jak napisałeś znałeś osoby w salonie i dlatego dostałeś lepszą ofertę? Bo z tego co piszą inni na forum, wyłania się obraz, że w Play nie ma miejsca na negocjacje, tylko przy przedłużaniu umów lecą "po szablonie".
lukaszb01 pisze:Dzisiaj otrzymałem umowe i co sie okazuje? Wielkie G.
Przez ponad 3 tygodnie byłem oszukiwany przez konsultanta play.
Dostałem do podpisania umowe LONGPLAY 69 na 12 miesiecy, -50% abonamentu. Oczywiscie stan darmowy moge wlaczyc ale za 19 zł misiecznie. Kilkakrotnie podczas rozmow z konsultantka pytałem czy SD jest dostepny w tej promocji za darmo, poniewaz mialem pewne watpliwosci.
Właśnie coś mi się to wydawało za piękne, bo z tego co się dowiaduje po salonach nie ma możliwości wzięcia tego abonamentu, w umowie na 12 miesięcy. Szkoda, że w Play nie można negocjować... Ktoś wie czym to jest spowodowane? Brakiem funkcji w systemie, która obliczałaby "dochodowość" danego użytkownika i pokazywała, że przy takich warunkach Play na nim jeszcze zarobi, a przy innych już nie?

Ps Nie ma na forum jakiegoś konsultanta Play, który rozwiałby ew. wątpliwości, lub przedłużał umowy? :) Taki replay4you1

#398001  autor: kubik
 08 kwie 2010, 21:48
wczoraj w OK trafiłem - o dziwo! - na kompetentną Panią, która w rzeczowy sposób wyjaśniła mi różnice w ofertach bezterminalowych, więc wiem że SD jest tylko w opcji na 18 miesięcy w LP69. dla 12M jest dodatkowo płatny. dowiedziałem się także, że już za 2 tygodnie mogę próbować przedłużyć umowę, bo mimo że dla umowy bezterminalowej możliwość przedłużenia to dopiero miesiąc przed końcem, ale mam w odpowiedniej wielkości faktury, stąd większa możliwość kwalifikacji do RePlay już za 2 tygodnie. trzymam za słowo ;o)

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#398028  autor: pawelf
 08 kwie 2010, 23:03
lukaszb01 pisze:Dzisiaj otrzymałem umowe i co sie okazuje? Wielkie G.
Przez ponad 3 tygodnie byłem oszukiwany przez konsultanta play.
Dostałem do podpisania umowe LONGPLAY 69 na 12 miesiecy, -50% abonamentu. Oczywiscie stan darmowy moge wlaczyc ale za 19 zł misiecznie. Kilkakrotnie podczas rozmow z konsultantka pytałem czy SD jest dostepny w tej promocji za darmo, poniewaz mialem pewne watpliwosci.
Właśnie coś mi się to wydawało za piękne, bo z tego co się dowiaduje po salonach nie ma możliwości wzięcia tego abonamentu, w umowie na 12 miesięcy. Szkoda, że w Play nie można negocjować... Ktoś wie czym to jest spowodowane? Brakiem funkcji w systemie, która obliczałaby "dochodowość" danego użytkownika i pokazywała, że przy takich warunkach Play na nim jeszcze zarobi, a przy innych już nie?

Ps Nie ma na forum jakiegoś konsultanta Play, który rozwiałby ew. wątpliwości, lub przedłużał umowy? :) Taki replay4you1[/quote]

Niestety ale kolego takich osób nie ma.Ale może ktoś zrozumie, iż internet nie zastąpi wizyty w salonie.Takie obiecanki przez telefon nic nie kosztują-ma się tylko klienta przez słuchawkę.W salonie nikt na taki numer sobie nie pozwoli ,by nagadać klientowi co innego a co innego dostanie .Zdanie moje jest takie iż osoby które tam pracują nie znają oferty i stąd problemy-a my w zamian za obniżkę abonamentu przez 6 miesięcy o 20 -30 zł na takie coś się zgadzamy.
A nie jest prościej iść do salonu i wynegocjować darmowy futerał czy dodatkową zniżkę na akcesoria ?Ja sprzedaje w ten sposób zestawy słuchawkowe bluetooth Nokia BH 104 za 50 zł + futerał gratis.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#398033  autor: thonka
 08 kwie 2010, 23:37
pawelf pisze:Jest na to rada...udaj się do salonu.
zadna to rada... w salonie naciagaja tak samo jak przez telefon, a dodatkowym minusem podpisania aneksu w salonie jest fakt braku mozliwosci odstapienia od umowy w ciagu 10 dni od podpisania bez podawania przyczyny...
kwintolp21 pisze:Jestem bardzo zadowolony choć wiadomo, że Polakowi nigdy nie dogodzi w 100%
nie wiem tylko po co ta docinka? czujesz sie niedowartosciowany?
lukaszb01 pisze:Dostałem do podpisania umowe LONGPLAY 69 na 12 miesiecy, -50% abonamentu. Oczywiscie stan darmowy moge wlaczyc ale za 19 zł misiecznie. Kilkakrotnie podczas rozmow z konsultantka pytałem czy SD jest dostepny w tej promocji za darmo, poniewaz mialem pewne watpliwosci.
czytanie regulaminu sie klania. nowy czy staly abonent - nie ma znaczenia. kazdy dostaje takie same warunki, a tam nie ma ani slowa o stanie darmowym w opcji bez telefonu.
invadersmustdie pisze:A nie jest tak, że jak napisałeś znałeś osoby w salonie i dlatego dostałeś lepszą ofertę? Bo z tego co piszą inni na forum, wyłania się obraz, że w Play nie ma miejsca na negocjacje, tylko przy przedłużaniu umów lecą "po szablonie".
tak tez wlasnie jest. nawet osoby pracujace w play pisza, zeby zglaszac sie do nich to oni juz cos "wykombinuja" wiec jakies pole manewru maja...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#398037  autor: pawelf
 09 kwie 2010, 00:25
Kolego....Poczytaj przepisy i odpowiedz sobie na pytanie...Czy mogę odstąpić od aneksu do umowy.
Życzę powodzenia.
Ze strony klienta wygląda to tak...same barany tu pracują---a ze strony sprzedawców-dzień dyszla dzisiaj jest.

#398040  autor: thonka
 09 kwie 2010, 00:56
pawelf pisze:Czy mogę odstąpić od aneksu do umowy.
Życzę powodzenia.
pewnie, ze tak. jezeli zostanie on podpisany poprzez kuriera masz 10 dni na odstapienie od takiego aneksu jak od kazdej umowy zawieranej na odleglosc i do tego sie wlasnie odnosilem.
podpisujac umowe w salonie nie ma mozliwosci odwrotu i po ew. zlozeniu podpisu mozesz miec pretensje tylko do siebie, ze nie przeczytales warunkow umowy tylko slepo uwierzyles konsultantowi, ktoremu zalezy glownie na prowizji. przez kuriera jest mozliwosc odkrecenia takiego stanu rzeczy i to jest znaczaca roznica w przypadku wprowadzenie w blad przez konsultanta, a Ty jako pracownik play powinienes to wiedziec.

a juz calkowicie na margienesie: pisz tak, zeby mozna bylo Ciebie zrozumiec, bo przez 15 minut zastanawialem sie co miales na mysli w swoim poscie i nie jest to pierwszy raz...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#398047  autor: pawelf
 09 kwie 2010, 07:15
thonka pisze:
pawelf pisze:Czy mogę odstąpić od aneksu do umowy.
Życzę powodzenia.
pewnie, ze tak. jezeli zostanie on podpisany poprzez kuriera masz 10 dni na odstapienie od takiego aneksu jak od kazdej umowy zawieranej na odleglosc i do tego sie wlasnie odnosilem.
podpisujac umowe w salonie nie ma mozliwosci odwrotu i po ew. zlozeniu podpisu mozesz miec pretensje tylko do siebie, ze nie przeczytales warunkow umowy tylko slepo uwierzyles konsultantowi, ktoremu zalezy glownie na prowizji. przez kuriera jest mozliwosc odkrecenia takiego stanu rzeczy i to jest znaczaca roznica w przypadku wprowadzenie w blad przez konsultanta, a Ty jako pracownik play powinienes to wiedziec.

a juz calkowicie na margienesie: pisz tak, zeby mozna bylo Ciebie zrozumiec, bo przez 15 minut zastanawialem sie co miales na mysli w swoim poscie i nie jest to pierwszy raz...
Mylisz pojęcia-Aneks i umowa.Raz piszesz o zwrocie aneksu a raz o umowie.Więc zdecyduj sie o co chodzi.Od umowy odstapisz od aneksu juz nie.
Nie da się już jaśniej napisac.Pisałem tez bys sprawdził możliwośc zwrotu aneksu, zanim zaczniesz pisac na forum ze aneks tez mozna oddac,a tym samym wprowadzisz użytkowników w błąd.

#398051  autor: waeren
 09 kwie 2010, 08:09
czytanie regulaminu sie klania. nowy czy staly abonent - nie ma znaczenia. kazdy dostaje takie same warunki, a tam nie ma ani slowa o stanie darmowym w opcji bez telefonu.
W opcji na 18 m-cy jest jak najbardziej bez telefonu i z rabatem na abo 50%, niestety na 12 m-cy nie ma, ale jak sam dobrze zauważyłeś, czytanie regulaminu nie boli, jednak czytanie ze zrozumieniem to już wyzwanie dla większości....coż takie życie :twisted:

[ Dodano: 2010-04-09, 08:11 ]
pawelf pisze:Mylisz pojęcia-Aneks i umowa.Raz piszesz o zwrocie aneksu a raz o umowie.Więc zdecyduj sie o co chodzi.Od umowy odstapisz od aneksu juz nie.
Nie da się już jaśniej napisac.Pisałem tez bys sprawdził możliwośc zwrotu aneksu, zanim zaczniesz pisac na forum ze aneks tez mozna oddac,a tym samym wprowadzisz użytkowników w błąd.
Aneks to przedłużenie umowy, czyli...........umowa........no comment........... :roll:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#398052  autor: pawelf
 09 kwie 2010, 08:22
waeren pisze:
W opcji na 18 m-cy jest jak najbardziej bez telefonu i z rabatem na abo 50%, niestety na 12 m-cy nie ma, ale jak sam dobrze zauważyłeś, czytanie regulaminu nie boli, jednak czytanie ze zrozumieniem to już wyzwanie dla większości....coż takie życie :twisted:

[ Dodano: 2010-04-09, 08:11 ]
pawelf pisze:Mylisz pojęcia-Aneks i umowa.Raz piszesz o zwrocie aneksu a raz o umowie.Więc zdecyduj sie o co chodzi.Od umowy odstapisz od aneksu juz nie.
Aneks to przedłużenie umowy, czyli...........umowa........no comment........... :roll:

Teraz to już wymiękam....powodzenia
A dla bardziej dociekliwych polecam
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1115,868 ... Orang.html

#398063  autor: jay
 09 kwie 2010, 10:02
Aneks do umowy zmiania umowe wiec w swietle prawa jest to calkiem nowa umowa.
Doatkowo abonent przedluza umowe z firma na zupelnie innych warunkach, nie mozna wiec mowic ze to ta sama umowa.
Link podany przez ciebie nie jest zadna podstawa prawna, tym bardziej ze osoba ktora sie ustosunkowala do postu nie jest prawnikiem, tylko byc moze niedoinformowanym konsultantem.
Era i Plus napewno informuja w regulaminach promocji przedluzeniowych o mozliwosci odstapienia od umowy w terminie 10 dni bez podania przyczyny(sprzedaz poza lokalem).

Uczciwosc playa nie ma granic, na kazdym kroku roluja wlasnych abonentow.
Raz OK wmawia klientom ze to ich wina, raz pracownicy ze klient nie ma przyslugujacych mu praw.

#398069  autor: Jedrker
 09 kwie 2010, 10:24
To Ty kolego mylisz tutaj pojęcia.
Aneks i umowa to jedno i to samo, tylko występuje pod innym nazewnictwem (aneks).
Zarówno umowę jak i aneks podpisany poza salonem można zerwać do 10 dni od podpisania dokumentu.

#398090  autor: kwintolp21
 09 kwie 2010, 12:44
kwintolp21 pisze:Jestem bardzo zadowolony choć wiadomo, że Polakowi nigdy nie dogodzi w 100%
nie wiem tylko po co ta docinka? czujesz sie niedowartosciowany?

Nie, ale czytając co drugi komentarz: "ja chciałem 12 a ani mi dali 18 miesięcy umowy", "stan darmowy na zawsze a nie tylko 6 miesięcy" czy to nie jest marudzenie?

[ Dodano: 2010-04-09, 12:48 ]
invadersmustdie pisze:
kwintolp21 pisze:Zatem polecam przejść się do swojego salonu i negocjować IM zależy na sprzedaży bardziej niż konsultantom gdyż takowy może sobie obdzwonić wszystkie osoby w Polsce a dealer jest ograniczony do swojego miasta/dzielnicy i jest z tego rozliczany.
A nie jest tak, że jak napisałeś znałeś osoby w salonie i dlatego dostałeś lepszą ofertę? Bo z tego co piszą inni na forum, wyłania się obraz, że w Play nie ma miejsca na negocjacje, tylko przy przedłużaniu umów lecą "po szablonie".

Myślę, że to nie nie ma żadnego znaczenia bo przecież nie daje w swoje kieszeni? 8)
Tylko czymś to musi być podyktowane, możę tą ładowarkę i gadżety z play-a dał od siebie w co bardzo wątpię nie ma dnia dziecka ani urodzin, ale na pewno nie ten internet przez całą umowę.
Negocjacje przez telefon nic nie dają konsultant odkłada słuchawkę, dzwoni drugi i przedstawia to samo!

#398284  autor: patryks12
 10 kwie 2010, 19:26
Witam. Jeśli przedłużę umowę w play to czy dostanę lepszy telefon za niższą cenę?

#398286  autor: TomekO
 10 kwie 2010, 20:26
Według mnie aneks jest zmianą warunków umowy wcześniej zawartej i ogólnie nie można od niego odstąpić w ciągu 10 dni. Jednak przy usługach telekomunikacyjnych zgodnie z prawem telekomunikacyjnym art. 56 ust. 6
Dostawca usług może umożliwić abonentowi zmianę warunków umowy, o których
mowa w ust. 3 pkt 2, 4-7 i 9 za pomocą środków porozumiewania się na
odległość, w szczególności telefonicznie. W takim przypadku dostawca usług
obowiązany jest utrwalić oświadczenie abonenta złożone w powyższy sposób i
przechowywać je przez okres 12 miesięcy. Jednocześnie dostawca usług obowiązany
jest do potwierdzenia abonentowi faktu złożenia oświadczenia o zmianie
warunków umowy oraz jego zakresu i terminu wprowadzenia zmian, w formie
pisemnej, w terminie 14 dni od dnia jego złożenia. Abonentowi przysługuje
prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków umowy, bez podania przyczyn,
poprzez złożenie stosownego oświadczenia w formie pisemnej w terminie
10 dni od dnia otrzymania pisemnego potwierdzenia.
Do zachowania tego terminu
wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
ale ust. 7 :!:
Abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków
umowy, o którym mowa w ust. 6, jeżeli dostawca usług, za zgodą abonenta, rozpoczął
świadczenie usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy.
Tylko ja nie rozumiem jednego. Jeżeli operator rozpocznie świadczenie usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy przed przyjściem pisemnego potwierdzenia to nie mam możliwości odstąpienia ? Trzeba chyba jasno mówić co się chce przy rozmowie telefonicznej :) U mnie aneks zaczął działać ze 2 dni od podpisania aneksu przy kurierze. Czyli miałem 2 dni na odstąpienie od momentu otrzymania na piśmie aneksu.

#398445  autor: piokuk
 12 kwie 2010, 01:40
Przeglądając blog Gruszki znalazłem informację o nowej ofercie utrzymaniowej "RePlay Ekstra LongPlay z minutami". Brak wliczonego w cenę abonamentu stanu darmowego przy umowie bez telefonu jest w zasadzie jedynym czynnikiem powstrzymującym mnie przed zawarciem umowy abonamentowej z siecią Play. Wymyśliłem jednak następujący sposób uzyskania "darmowego" stanu darmowego w LP69.
1) zawieram umowę na czas nieokreślony w LP49;
2) nie będąc związany umową terminową podpisuję aneks do dotychczasowej umowy w ramach wskazanej powyżej oferty promocyjnej.

Moje pytanie brzmi: czy w Play jest (przy umowie na czas nieokreślony) wymagany jakiś interwał czasu pomiędzy zawarciem umowy a jej przedłużeniem w ramach replay, czy też w zasadzie mogę to zrobić "prawie" natychmiast? Przejrzałem wszystkie regulaminy, lecz nie znalazłem w nich odpowiedzi na to pytanie.
Od jednego z konsultantów dowiedziałem się, że od podpisania umowy na czas nieokreślony do złożenia oferty RePlay musi upłynąć co najmniej 105 dni, ale "od biedy" mogę atakować konsultantów już po zapłaceniu jednej faktury. Inny twierdzi, że muszę uregulować faktury za co najmniej 3 pełne okresy płatności. Czy jest ktoś na tyle kumaty, kto wie (a nie jedynie dywaguje) jak ta kwestia wygląda w rzeczywistości. Szkoda mi trochę ok. 200 złotych na nieudany (potencjalnie) eksperyment.

#398449  autor: waeren
 12 kwie 2010, 08:38
Nie rozumiem Twoich intencji, jeżeli chcesz przedłużyć umowę w LP69 to zarówno z telefonem jak i bez będziesz miał stan darmowy na całą umowę. Jedyny haczyk w umowie bez fona, że musi być na 18 a nie na 12 m-cy. Wytłumacz dokładniej po co chcesz tak kombinować, czy chcesz przedłużyć z telefonem czy bez........ :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#398838  autor: Tajemniczy28
 14 kwie 2010, 13:38
Witam,niedlugo kończy mi się umowa w playu czy można prosić o namiary na jakiegoś dobrego konsultanta?

#398845  autor: Jedrker
 14 kwie 2010, 14:26
Jeszcze miesiąc temu dostałem pisemko że mogę przedłużyć umowę bez telefonu na 6 miesięcy, czy nadal ta opcja jest możliwa z rabatem na abonament ?
Bo na stronie playa nie widzę do tej ofert żadnego regulaminu ... :roll:

#399195  autor: venom
 16 kwie 2010, 11:28
Przedluzal ktos z Was umowe w PLAY na zasadach "LongPlay bez telefonu" na 12 m-cy?
Z tego co sie dowiedzialem, to SD jest tam platny. Ale jak jest z dodatkowymi pakietami? Chodzi mi o pkt.5 regulaminu:
"Abonent, który przeniesie swój numer z wcześniej obowiązującej Oferty Abonamentowej One Play, One Play PRO, Nowy Play Abonament, Play Abonament, Rozmawiaj i pisz, Rozmawiaj bez końca, na Ofertę LongPlay traci prawo do korzystania z dotychczasowych warunków Oferty Promocyjnej, oraz nie może korzystać z dodatkowych usług oraz pakietów przyznawanych w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej."

Umie czytac ze zrozumieniem, ale niedowierzam. Czy platne pakiety sa dostepne tylko dla nowych klientow, a dla starych maja tylko minuty bez telefonu? Jezeli tak (a tak to rozumie), to wynegocjowaliscie mozliwosc aktywowania pakietow?

#399231  autor: waeren
 16 kwie 2010, 15:02
venom pisze:Przedluzal ktos z Was umowe w PLAY na zasadach "LongPlay bez telefonu" na 12 m-cy?
Z tego co sie dowiedzialem, to SD jest tam platny. Ale jak jest z dodatkowymi pakietami? Chodzi mi o pkt.5 regulaminu:
Tak przedłużałem, to prawda, na 12 m-cy bez SD, dopiero na 18 m-cy bez fona jest promocja na SD
venom pisze:Umie czytac ze zrozumieniem, ale niedowierzam. Czy platne pakiety sa dostepne tylko dla nowych klientow, a dla starych maja tylko minuty bez telefonu? Jezeli tak (a tak to rozumie), to wynegocjowaliscie mozliwosc aktywowania pakietow?
Tutaj chodzi o to, że zmieniasz abo na LP w czasie trwania umowy terminowej, np. masz jeszcze rok umowy, ale stwierdzasz, że nowy abo Ci bardziej odpowiada i zmieniasz , np. z OnePlay na LP, ale nie na niższy niż miałeś. Wtedy nie możesz skorzystać z promocji i pakietów jakie są gratis przy podpisywaniu lub przedłużaniu, jeżeli umowa Ci się kończy to przedłużając spokojnie dostaniesz pakiety gratis.... :-D

• Strona 36 z 182
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 182
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36